8

8 x LEUKE AZIATISCHE RESTAURANTS IN AMSTERDAM

beste Aziatische restaurants Amsterdam - Aziatisch restaurant Amsterdam de Pijp - Aziatisch restaurant Amsterdam-zuid - Aziatisch eten Amsterdam - Aziatisch fusion restaurant amsterdam - Aziatisch restaurant Amsterdam centrum - Aziatisch restaurant Amsterdam-West - beste aziatisch restaurant amsterdam - aziatisch restaurant amsterdam

Als je fan bent van Aziatische gerechten hoef je gelukkig niet helemaal naar Azië af te reizen. In onze hoofdstad zijn er genoeg restaurants waar je aan kunt schuiven voor de keukens van het Verre Oosten. Hieronder vind je de beste Aziatische restaurants in Amsterdam op een rijtje!

Van een Aziatisch restaurant in Amsterdam centrum tot in de bruisende Pijp: dit zijn de beste Aziatische restaurants in Amsterdam >

1. UMAMI by Han Amsterdam

Met een focus op het overbrengen van de Chinese cultuur, vernieuwing en gezondheid heeft ondernemer Han Ji Umamby by Han opgericht: een Aziatische restaurant waar alles om social dining draait. Het delen van eten brengt mensen dichter bij elkaar en dat is een belangrijk uitgangspunt in de Chinese cultuur. Op de menukaart vind je originele Chinees fusion-gerechten met een hoog culinair niveau én die de gezondheid een boost geven, maar voor een aantrekkelijke prijs!

2. Aziatisch restaurant Amsterdam-West: V Corner

In Amsterdam-West vind je een gezellige Vietnamese bistro, die je mee op een culinaire reis naar Vietnam neemt. Dit gebeurt via bloeiende smaken in de streetfood en huisgemaakte (volgens grootmoeders recept) gerechten. En met zelfs een Vietnamese twist in elke cocktail, proef je letterlijk de smaken van Vietnam.

Meer leuke Aziatische restaurants in Amsterdam vind je onder de foto >

3. IZAKAYA

Midden in de bruisende wijk De Pijp vind je de fancy hotspot IZAKAYA, waar de traditionele Japanse eetervaring naar een hoger niveau wordt getild. Je kunt er chique lunchen of dineren en hele goede sushi eten. Naast de sushi, vind je hier ook andere fancy Asian bites. De gerechten worden hier allemaal geserveerd op kleine bordjes die gemaakt zijn om te delen en je kunt zoveel bestellen als dat je wilt. Kijk, daar houden we van!

4. Aziatisch restaurant Amsterdam centrum: Sea Palace

Een andere leuke Aziatische restaurant vlakbij Amsterdam Centraal is het op het water drijvende (!), Chinese restaurant Sea Palace. Je kunt hier terecht voor een uitgebreide dim sum lunch, een traditionele Chinese fondue of een klassiek bordje Peking eend. Én om het nog bijzonderder te maken: de gerechten worden hier door een robot gebracht.

5. Café AMOI

Bij dit café/restaurant eet je Indonesische streetfood in een fijne en moderne setting. Het is het kleine zusje van het bekende Indonesische restaurant Sarang Mas. AMOI vertaalt zich letterlijk naar ‘kleine zus’, wat tot uiting komt in het karakter van een restaurant dat zijn eigen ding doet. Ze is speels, origineel, modern en vindt vooral troost in het gezelschap van anderen.

Meer Aziatisch eten in Amsterdam >

6. Ramen-ya 

Noedelrestaurant Ramen-ya (letterlijk ‘het noedelsoep-huis’) verschuilt zich in een kelder op de drukke Wallen. De ingang van het ondergrondse restaurant loop je zo voorbij. Terwijl jij die wankelende toerist ontwijkt, ben je het donkere ingangetje aan de Oudezijds Voorburgwal al voorbij.

Eenmaal binnen loop je tegen de keuken aan, waar de koks druk bezig is met dampende pannen. In het zicht staat een niet-te-missen noedelmachine; de lange alkalische tarwepasta wordt zelf gemaakt. Als je haast hebt en niet veel geld uit wilt geven, is een ramengerecht bij Ramen-ya een prima plek voor een snelle en smaakvolle hap.

Hier eet je 8 x de lekkerste ramen in Amsterdam >

7. Aziatisch restaurant Amsterdam de Pijp: Bar Mash

Ook als je fan bent van Thais eten hoef je gelukkig niet helemaal naar Azië af te reizen. Want in het centrum van de bruisende Amsterdamse Pijp vind je een klein, hip barretje met een ruim terras: Bar Mash. Op de kaart vind je een mix van voorgerechtjes, die ook ideaal zijn als snack bij de borrel. In de curry’s en pad thai’s zitten lekker veel groenten en zijn dé perfecte keuze als je een gezonde maaltijd wilt.

8. Ron Gastrobar Oriental

Als je op zoek bent naar echt een goed Aziatische restaurant in Amsterdam dan reserveer je een tafel bij Ros Gastrobar Oriental, waar ze je volledig in Oosterse sferen. brengen De keuken combineert traditionele Chinese technieken met internationale invloeden, wat zorgt voor spannende combinaties en happen op hoog niveau.

En, bij welke leuke Aziatische restaurants in Amsterdam schuif jij aan?


CategoriesFijne Foodspots