D

DIT ZIJN DE MEEST TALENTVOLLE CHEFS (EN HUN RESTAURANTS) VAN DIT MOMENT

lars scharp - beste chefs nederland - goede chefs nederland - restaurants nederland

Dat Nederland beschikt over veel jonge en talentvolle chefs dat is duidelijk. Laatst werd tijdens TheFork Restaurants Awards een lijst van 31 zaken bekend gemaakt die je echt op je culinaire bucketlist moet hebben staan. Dit zijn ze!

En er is goed nieuws, want tijdens TheFork festival van 17 oktober tot en met 30 november kun je die culinaire bucketlist langzaamaan afvinken, door aan te schuiven bij het beste talent van Nederland, inclusief sterrenrestaurants. Hierbij de 5 hotspots in beeld.

Lars Scharp – Lars Amsterdam

Lars Scharp is onlangs het gelijknamige restaurant Lars Amsterdam begonnen in de nieuwe trendy buurt, de Houthavens. Hij begon zijn kokstraining bij onder andere Paul Fagel en Robert Kranenborg. Bij Lars Amsterdam wordt gekookt met lokale ingrediënten in een informele setting.

On top of the bill geniet je ook nog van een schitterend uitzicht. Tijdens TheFork Festival heeft Lars een 6-gangen chefs-menu samengesteld met gerechten die beïnvloed zijn door de Franse en Aziatische keuken.

In deze restaurants heb je een hele bijzondere dinerervaring >

lars scharp - beste chefs nederland - goede chefs nederland - restaurants nederland - lars amsterdamLars Scharp – Lars Amsterdam – Beste chefs Nederland

Sam Piscaer – Fnidsen Alkmaar

Sam Piscaer deed ervaring op bij onder andere Landgoed Duin en Kruidberg en het Amstelhotel. ‘T Fnidsen is zijn initiatief dat hij samen met sommelier Martijn Rootring startte. Bijzonder aan ‘t Fnidsen is dat bij alle gerechten groenten uit hun eigen moestuin worden gebruikt.

Daarnaast is er keuze uit maar liefst 30 verschillende wijnen. De gerechten op de kaart hebben een Franse twist en de kaart wisselt om de 6 tot 8 weken. Voor het Festival heeft Sam een 4-gangenmenu samengesteld.


Joram Timmerman – Kook Atelier Texel

Joram kreeg de passie voor het koken mee van zijn vader Jan Wolter, die jarenlang de chef-kok in hotel Opduin was. Afgelopen jaar opende hij zijn restaurant Kook Atelier op Texel. Joram werkt in zijn restaurant het liefst met seizoensproducten, bij voorkeur producten van het eiland. Hierbij is het devies: ‘van boer tot bord’. ‘’Wat de ene dag uit de grond komt, willen wij de volgende dag op het bord van de gast hebben’’. Tijdens TheFork Festival serveert het Kook Atelier in Den Burg een zilt & zalig Texels menu.

Dit zijn de 50 beste bars ter wereld >

lars scharp - beste chefs nederland - goede chefs nederland - restaurants nederlandBeste Chefs Nederland – Kook Atelier Texel – TheFork Festival

Jan Smink – Restaurant Smink Friesland

Top chef Jan Smink afkomstig van De Librije en Bilderberg Landgoed Lauswolt is ondere bekend omdat hij met zijn 3D-foodprinter de meest innovatieve gerechten ontwikkelt. Bij restaurant Smink spat de liefde voor Friesland van het bord. De beleving staat daarbij op nummer 1 waarbij het foodprinten een extra dimensie geeft aan het menu. Speciaal voor TheFork festival is er een 6-gangenmenu gemaakt. Dus op naar Wolvega voor een 3D test in restaurant Smink!

Jin Hu – The Green Rose Arnhem

Jin Hu is een autodidact op het gebied van koken en leerde met name door heel veel te proeven. Als ondernemer heeft hij al zes horecazaken op zijn naam staan. The Green Rose is ontstaan vanuit de filosofie om zoveel mogelijk gasten kennis te laten maken met wat onze natuur te bieden heeft. Duurzaam én gebruik van lokale producten. Tijdens TheFork Festival serveert Jin Hu een bijzonder 5-gangenmenu.

Welke talentvolle chef breng jij een bezoekje in zijn restaurant?

Bron omslagfoto: JD Photography