A

AMSTERDAM ART GALLERY WEEKEND IS HÉT (CORONAPROOF!) EVENT VOOR KUNSTLIEFHEBBERS

Amsterdam art gallery weekend - galeries amsterdam - kunst amsterdam

Kunstliefhebbers, opgelet! In het weekend van 25 t/m 29 november vindt de allereerste Amsterdam Art Gallery Weekend plaats in Amsterdam. Altijd al een kijkje willen nemen in de beste galeries van de stad? Dan moet je dit coronaproof event in je agenda markeren.

Amsterdam Art

Dit exclusieve kunstweekend is een initiatief van Amsterdam Art, een stichting die sinds 2011 werkt aan het (inter)nationaal op de kaart zetten van Amsterdam als creatieve en culturele stad, vol hoogstaande hedendaagse kunst. Het is een toffe samenwerking met en met de de Oude Kerk, het Stedelijk Museum en de Rijksakademie van beeldende kunsten – zij brengen een Artist Edition box uit voor hun 150-jarig bestaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amsterdam Art | Weekend (@amsterdam.art) op

Betaalbare kunst

Een nieuw initiatief zijn de Special Editions, waarbij elke deelnemende galerie een bijzonder en betaalbaar kunstwerk presenteert (in beperkte oplage) met een prijs tussen €300 en €500.

De kunstwerken zijn in elke galerie te zien en vormen samen een tentoonstelling door heel Amsterdam. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan allerlei gallery tours, artist talks bijwonen en vele nieuwe fascinerende tentoonstellingen bekijken.

7 x Toffe musea in Nederland >

Coronaproof

Om ook het publiek dat niet fysiek aanwezig kan zijn in Amsterdam tijdens het Gallery Weekend te betrekken, bieden ze een online programma aan met lezingen, speciale rondleidingen, screenings, performances en behind-the-scenes inkijkjes in de kunstwereld. Dit programma (Art at Home), wordt momenteel ontwikkeld en zal binnenkort te zien zijn op hun website.

Deelnemende galeries

Ben jij benieuwd naar de bekenste galeries van Amsterdam, of staat er een galerie op je to-visit lijstje? Hieronder vind je een overzicht van welke kunst hotspots er allemaal deelnemen:

AKINCI, Albada Jelgersma, andriesse~eyck galerie, Annet Gelink Gallery, BorzoGallery, Ellen de Bruijne Projects, FLATLAND, Galerie Bart, Galerie Caroline O’Breen, Galerie Fons Welters, Galerie Onrust, Galerie Ron Mandos, Galerie van Gelder, Gerhard Hofland, GRIMM, Lumen Travo Gallery, Martin van Zomeren, Reflex Amsterdam, Slewe, Stevenson, tegenboschvanvreden, The Merchant House, TORCH, Upstream Gallery.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amsterdam Art | Weekend (@amsterdam.art) op

12 x Vrouwelijke kunstenaars uit Nederland >

Meer informatie over Amsterdam Art Gallery Weekend vind je op deze website

Bron omslagfoto: Annet Gelink Gallery / Nederlands Fotomuseum / © Ed van der Elsken

CategoriesWalk & Visit