1

10 x VAMPIER FILMS OM JE TANDEN IN TE ZETTEN

vampier films - vampieren films - films met vampieren - horror films - film tip - film tips - twilight - vampire diaries

Groot fan van horror films, en hou je ook wel van een vampierfilm op z’n tijd? Wij hebben precies wat je zoekt! Hieronder vind je 10 vampier films om je tanden in te zetten.

Vind hier de vampier films om vanavond te kijken. De film tips voor jouw volgende filmavondje! >

Fright Night

Tiener Charley Brewster denkt dat zijn nieuwe buurman Jerry Dandrige een vampier is, en daarnaast verantwoordelijk is voor een aantal recente moorden. Als niemand hem gelooft huurt hij Peter Vincent in, een zelfbenoemde vampierjager en goochelaar om hem te helpen Jerry te stoppen.
IMDb: 6,3

Byzantium 

Twee mysterieuze vrouwen, Eleanor en Clara zoeken hun toevlucht in een verlaten badplaats. De twee zijn ruim 200 jaar oud en overleven op mensenbloed. In het kleine rustige dorpje vallen er doden en het verleden waarvoor ze zo lang op de vlucht waren lijkt hen in te halen. Dit heeft verbazingwekkende gevolgen…
IMDb: 6,5

Underworld 

In de duistere wereld van Underworld heerst al lang een strijd tussen de vampieren en de weerwolven de Lycans. Selene specialiseert zich in het opsporen en het neerhalen van de Lycans, die volgens de overlevering op uitsterven staan. Ondanks dat ze van plan was om er één te vermoorden wordt Selene verliefd op een weerwolf.
IMDb: 7,0

Thirst

Een priester houdt zich bezig met een medisch experiment, maar als dat, verandert hij in een vampier. Het duurt niet lang voor ook zijn leven erg begint te veranderen. Zo krijgt hij een affaire met de vriendin van een oude vriend van hem. De priester begint zich vervolgens steeds meer af te vragen hoeveel menselijkheid er nog in hem zit.
IMDb: 7,1

Only Lovers Left Alive

Muzikant Adam is erg teleurgesteld in de moderne mens en leidt daarom een teruggetrokken bestaan. De hereniging met zijn grote liefde Eve doet hem weer opleven. Hoewel het vampierenkoppel al een aantal eeuwen samen is, wordt de relatie dit keer op de proef gesteld door het bezoek van Eves rebelse zusje. Weten ze te overleven?
IMDb: 7,3

Meer griezel films kijken? Vind hier de beste horrorfilms volgens IMDb >

Interview with the Vampire

Nog geen jaar na het overlijden van zijn vrouw is plantagehouder Louis de Pointe du Lac al zijn levenslust kwijt. Een vampier, Lestat genaamd, is geïnteresseerd in Louis en biedt hem aan om ook vampier te worden. Louis accepteert zijn aanbod en leert van Lestat wat het inhoudt een vampier te zijn.
IMDb: 7,5

From Dusk Till Dawn

Na een bloederige bankoverval zijn de gebroeders Gecko op de vlucht. Ze kidnappen een familie en weten met hun hulp de grens naar Mexico over te vluchten. Daar hebben ze in de Titty Twister-bar afgesproken. Dit blijkt echter niet helemaal een normale kroeg te zijn.
IMDb: 7,2

Dracula

Een jonge advocaat wordt gevangen genomen door de vampier ‘Dracula’, die reist naar Londen en is geinspireerd door Harker’s geliefde Mina Murray. In Engeland begint Dracula een reeks van verleidingen en terreur waardoor hij Mina’s beste vriendin Lucy van het leven berooft. Lucy’s vrienden spannen samen om Dracula weg te jagen.
IMDb: 7,4

Blade

Net voordat Blade ter wereld kwam, werd zijn moeder gebeten door een vampier, wat haar dood betekende. Ook door de aderen van Blade stroomt het vampierbloed. Hij is opgegroeid tot een vampierjager, uit op wraak voor z’n moeder. De vampiers hebben het bloed van Blade nodig voor een speciaal ritueel waar mee ze de macht over de aarde willen krijgen.
IMDb: 7,1

Last but not least! Een klassieker onder de vampier films:

Twilight

Wanneer Bella de mysterieuze Edward Cullen ontmoet veranderd ze helemaal. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, want ze houdt van hem. Edward doet zijn best om haar niet leeg te zuigen. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers bij Isabella weg te houden?
IMDb: 5,2
En, welke van deze griezelige vampier films ga jij als eerste kijken?

Bron omslagfoto: Free thinking 

CategoriesChill