airbnb servicekosten - servicekosten airbnb - appeal airbnb - geld terug airbnb - airbnb claim
O

OOIT GEBOEKT VIA AIRBNB? ZO KRIJG JE GELD TERUG

Laten we eerst even voorop stellen: wij zijn gek op reizen met AirbnbMaar wat eigenlijk altijd al opviel waren die hoge servicekosten die bovenop de accommodatie kosten kwamen. Heb jij ooit geboekt via Airbnb? Lees dan zeker even door, deze gemaakte kosten kun je namelijk terugkrijgen! 

Waarom moet Airbnb geld terugbetalen?

Er werd op 9 maart 2020 unaniem besloten door de rechtbank in Amsterdam: het doorberekenen van servicekosten aan zowel huurders van Airbnb als verhuurders op het platform is dubbelop. Ze hebben van twee walletjes gegeten, en in dit geval was dat in strijd met de wet. Door deze uitspraak van de rechter kan nu iedereen zijn gemaakte Airbnb-servicekosten indienen en terugvragen.

Heb ik recht op geld terug van Airbnb?

Meer dan 1 miljoen Nederlanders boeken via de online marktplaats voor de (ver)huur van accommodaties. Zit jij daartussen, en heb je in de afgelopen 5 jaar een boeking gemaakt via Airbnb? Dan is het antwoord ja: je hebt recht op geld terug van Airbnb. En dat bedrag kan fors oplopen: de gemiddelde schade per huurder is €185. Als je al meer dan 4 overnachtingen per jaar hebt geboekt, zit je daarboven.

travel hacks - geld besparen - geld sparen - reizen tips - travel tips - reizen hacks - vliegtickets - hotell

Hoe vraag ik de servicekosten van Airbnb terug?

Je kan Airbnb zelf een bericht sturen om deze kosten terug te vorderen, maar dan moet je een gerechtelijke procedure starten van tussen de €182 en €335 én heb je juridische kennis nodig. Daarnaast moet je proceskosten betalen als je de zaak verliest. Geen goed plan dus.

Gelukkig kun je dit proces ook uitbesteden, zonder risico’s. Daar is Appeal voor opgericht. Zij regelen alles rondom dit proces en hebben al meer dan 19.721 consumenten geholpen. Ook jij kunt makkelijk een beroep op ze doen. Door je claim bij hen in te dienen, loop je geen procesrisico’s en heb je als voordeel dat zij álle kosten betalen.

No cure, no pay

Ook handig: ze werken op basis van no cure, no pay. Pas als het hen lukt om jouw servicekosten van Airbnb terug te vorderen, ontvang je het bedrag terug minus 25% van de gevorderde hoofdsom. Je hebt niets te verliezen dus, enkel iets te winnen (geld terug voor een volgende trip!). 

Dus, heb jij in de afgelopen vijf jaar gereisd met Airbnb? Krijg dan je teveel gemaakte kosten terug via onderstaande link.

CategoriesReistips