B

BRRRR! 6 x TIPS VOOR WIE HET ALTIJD KOUD HEEFT

winter - kou - tips - altijd koud

Met de winter om de zijn de koukleumen onder ons weer extra dikke, wollen truien aan het inslaan. Gelukkig zijn er meer oplossingen dan jezelf inpakken. Heb jij het altijd koud? Check dan onze 6 x tips om toch lekker warm de winter door te komen!

Vind hier 6 x tips voor mensen die het altijd koud hebben >

1. Eet & drink genoeg

Loren Greenway, CEO van het Wilderness Medical Center, vertelde aan LiveScience.com dat je lichaam veel beter met kou om kan gaan als je genoeg gegeten en gedronken hebt. Als je genoeg energie hebt, kan je lichaam zichzelf op temperatuur houden.

2. Kleed jezelf warm genoeg

Kleed jij jezelf wel warm genoeg aan? Mooie, modieuze kleding is helaas niet altijd de warmste kleding. In de winter zul je op sommige dagen je prioriteiten dus toch echt ergens anders moeten leggen. Wol is bij uitstek een goed materiaal waarmee je lekker warm blijft. Ga dus op zoek naar truien en vesten van echte wol. Op de echt koude dagen kun je thermo leggings onder je broek dragen en met een panty gevoerd met fleece (die tegenwoordig heel populair zijn) kun je ook lekker je rokjes en jurkjes blijven dragen. Houd je extremiteiten (je handen en voeten) ook goed warm, want deze koelen als eerste af. Draag buiten goede wanten en in huis sloffen of anti slip sokken voor dames aan je voeten.

6 x Inspirerende levenslessen van sterke vrouwen >

3. Zorg voor warmte in huis

Naast dat je je warm kleed met bijvoorbeeld warme sokken, moet het ook in huis aangenaam genoeg zijn. Als je in een slecht geïsoleerd huis woont, kan dat best een uitdaging zijn. Een infrarood paneel kan een uitkomst zijn. Dit is een behoorlijk energiezuinige elektrische kachel. Daarnaast bestaan er allemaal elektrisch verwarmde elementen zoals elektrische kussens of dekens. Als je veel stil moet zitten omdat je bijvoorbeeld aan het werk bent, kan het een uitkomst zijn om lekker tegen een elektrisch kussentje aan te zitten.

Wat te doen als je het altijd koud hebtWat te doen als je het altijd koud hebt // tips tegen kou

4. Skip alcohol

In tegenstelling tot wat vaak wordt gezegd, zorgt alcohol volgens Greenway juist voor het dalen van je lichaamstemperatuur. Had je dus juist zin in warme chocolademelk met Licor 43, glühwein of een Irish Coffee? Check dan of er een alcoholvrije versie is.

Dit zijn dé apps voor een betere nachtrust >

5. Gordijnen & tochtstrips

Overdag misschien niet ideaal, maar zeker ‘s avonds: doe je gordijnen dicht. Via het glas komt de meeste kou binnen en door middel van gordijnen kun je dat blokkeren. Ook tochtstrips kunnen helpen: hierdoor komt er geen koude lucht naar binnen. Het is wel slim om de kamers te luchten als je weg gaat. Wanneer je terugkomt, doe je meteen de ramen weer dicht zodat de kamers weer op temperatuur kunnen komen.

Wat te doen als je het altijd koud hebtWat te doen als je het altijd koud hebt // tips tegen kou

6. Douche niet te heet

Met bevroren handen en voeten is de verleiding om extra warm te douchen éxtra groot. Toch kunnen we dat beter laten, omdat je omgeving erna nog kouder aanvoelt dan deze al is – binnen en buiten. Je kunt beter wat kouder douchen en dan veel laagjes aantrekken.

7. Slaap met een kruik

‘s Nachts het raam open houden voor frisse lucht is in de winter niet ideaal. Het blijft wel een aanrader: meer zuurstof dus minder snel hoofdpijn, minder last van huisstofmijt en je bouwt meer weerstand op. Als je dit wilt volhouden in de kou, kun je ook met een kruik gaan slapen. Heb je deze niet? Verwarm een fles water en wikkel deze in een handdoek.

Wat zijn jouw tips voor mensen die het altijd koud hebben?

CategoriesChill