B

BRRRR! 6 x TIPS VOOR WIE HET ALTIJD KOUD HEEFT

winter - kou - tips - altijd koud

Met de winter om de zijn de koukleumen onder ons weer extra dikke, wollen truien aan het inslaan. Gelukkig zijn er meer oplossingen dan jezelf inpakken. Heb jij het altijd koud? Check dan onze 6 x tips om toch lekker warm de winter door te komen!

Vind hier 6 x tips voor mensen die het altijd koud hebben >

1. Eet & drink genoeg

Loren Greenway, CEO van het Wilderness Medical Center, vertelde aan LiveScience.com dat je lichaam veel beter met kou om kan gaan als je genoeg gegeten en gedronken hebt. Als je genoeg energie hebt, kan je lichaam zichzelf op temperatuur houden.

6 x Inspirerende levenslessen van sterke vrouwen >

2. Wen eraan

Dat klinkt misschien een beetje gek, maar Greenway zegt ook dat je je lichaam eraan kunt laten wennen. Als je vaker buiten komt in de kou, leert je lichaam ermee omgaan. Loop dus elke dag even een rondje om het blok en probeer dit rondje per dag uit te breiden.

Wat te doen als je het altijd koud hebtWat te doen als je het altijd koud hebt // tips tegen kou

3. Skip alcohol

In tegenstelling tot wat vaak wordt gezegd, zorgt alcohol volgens Greenway juist voor het dalen van je lichaamstemperatuur. Had je dus juist zin in warme chocolademelk met Licor 43, glühwein of een Irish Coffee? Check dan of er een alcoholvrije versie is.

Dit zijn dé apps voor een betere nachtrust >

4. Gordijnen & tochtstrips

Overdag misschien niet ideaal, maar zeker ’s avonds: doe je gordijnen dicht. Via het glas komt de meeste kou binnen en door middel van gordijnen kun je dat blokkeren. Ook tochtstrips kunnen helpen: hierdoor komt er geen koude lucht naar binnen. Het is wel slim om de kamers te luchten als je weg gaat. Wanneer je terugkomt, doe je meteen de ramen weer dicht zodat de kamers weer op temperatuur kunnen komen.

Wat te doen als je het altijd koud hebtWat te doen als je het altijd koud hebt // tips tegen kou

5. Douche niet te heet

Met bevroren handen en voeten is de verleiding om extra warm te douchen éxtra groot. Toch kunnen we dat beter laten, omdat je omgeving erna nog kouder aanvoelt dan deze al is – binnen en buiten. Je kunt beter wat kouder douchen en dan veel laagjes aantrekken.

21 x Makkelijke en gezonde soeprecepten >

6. Slaap met een kruik

’s Nachts het raam open houden voor frisse lucht is in de winter niet ideaal. Het blijft wel een aanrader: meer zuurstof dus minder snel hoofdpijn, minder last van huisstofmijt en je bouwt meer weerstand op. Als je dit wilt volhouden in de kou, kun je ook met een kruik gaan slapen. Heb je deze niet? Verwarm een fles water en wikkel deze in een handdoek.

Wat zijn jouw tips voor mensen die het altijd koud hebben?

CategoriesChill