2

21 DINER ORGANISEREN: IDEEËN, TIPS & (MENU) INSPIRATIE

21 diner

21 jaar worden markeert een bijzondere overgang in het leven, en wat is een betere manier om dit te vieren dan met een sprankelend 21 diner? Het is een traditie geworden om al je beste vrienden en vriendinnen uit te nodigen voor een onvergetelijke avond vol heerlijk eten, oprechte gesprekken en blijvende herinneringen. Hier zijn enkele tips om jouw 21 diner tot een daverend succes te maken.

Het is een randstedelijke traditie geworden om een 21 diner te geven als je 21 jaar wordt. Je gaat een hele andere fase in van je leven. Het 21 diner is een feestelijke avond waar al je beste vriendinnen / vrienden uitnodigt voor een uitgebreid diner. Hieronder vind je allerlei tips voor het organiseren van het perfecte 21 diner >

1. Het thema & de uitnodiging

Kies een thema dat de avond extra speciaal maakt en laat dit terugkomen in elk detail, van de decoratie tot aan het menu. Vergeet niet om je gasten uit te nodigen met stijlvolle uitnodigingen die het thema weerspiegelen, compleet met essentiële informatie zoals datum, tijd, dresscode en RSVP-details.

Meer tips voor het organiseren van een 21 diner onder de foto >

21 diner invitation

21 diner menu

Misschien wel het belangrijkste gedeelte van je diner: het menu. Wat gaat er geserveerd worden op je 21 diner? Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende allergieën. Als je voor een Italiaans of Spaans thema kiest, kun je heerlijke gerechten bedenken dit matchen met dit thema.

Je kunt er zelfs voor kiezen om de gerechten in het Italiaans of Spaans op het menu te vermelden. Heb je er ook al over nagedacht wie het diner gaat bereiden? Volgens de regels van een 21 diner koken je ouders voor je vriendinnen & vrienden. Is er ruimte in het budget? Dan kun je dit natuurlijk ook uitbesteden en bijvoorbeeld een privé chef laten koken.

Good to know: 10 x Leuke feestelijke hapjes

De tafelschikking & aankleding

Wie komt er naast je zitten en hoe deel je de verdere tafel in? Tijdens de uitnodiging heb je al een gastenlijst gemaakt. Bij een traditioneel 21 diner nodigen de dames alleen dames uit en de mannen de mannen. Maar, je kan natuurlijk zelf bepalen of je je aan deze regels houdt. Het leukste is dat iedereen goed met elkaar kan opschieten en de hele avond gesprekken met elkaar kunnen voeren. Je zou zelfs na elke gang een plekje kunnen opschuiven.

En nu: Time to decorate! Ons favoriete onderdeel… Hier kun je helemaal los gaan! Ook weer geheel in thema, als je dat wilt natuurlijk. Tip: servies en bestek kun je heel gemakkelijk huren bij een cateringbedrijf. Kleed de tafel verder aan met leuke kaarsen, bloemen en naamkaartjes. Zet niet te veel op tafel en houd het juist laag. Zo kunnen je vriendinnen en vrienden elkaar nog wel zien aan tafel.

21 table dinner

Cadeau-inspiratie: een persoonlijk tintje

Wat geef je eigenlijk cadeau op een 21 diner, naast een speech? Een persoonlijk tintje en uniek cadeaus past mooi hbij het vieren van een 21e levensjaar. Overweeg bijvoorbeeld een prachtige foto op canvas of foto op plexiglas, waarop jij en je vrienden samen stralende momenten vastleggen, als een blijvende herinnering aan deze speciale gelegenheid.

21 diner speech

Reken maar dat er een speech gaat komen op je 21 diner. Zelf kun je de avond openen met een kort woordje om je ouders en vriendinnen & vrienden te bedanken. Leuke tip: laat je ouders een mini speech voorbereiden over hoe je al je vriendinnen en vrienden hebt leren kennen. Zo hoort iedereen hoe jullie elkaar hebben leren kennen en wat een leuke herinnering jullie met elkaar delen.

Heel veel succes met het voorbereiden van je 21 diner!