1

10 x INSPIRERENDE PODCAST TIPS VOOR EN DOOR POWERVROUWEN

Ook leuk: 10 x culinaire podcasts voor foodies >

Happy International Women’s Day! Kan jij wel een extra dosis female empowerment gebruiken vandaag? Zet dan eén van deze motiverende podcasts op; voor én door vrouwen.

1. Women Empowerment

Deze bijzondere podcasts vonden plaats op het Women Empowerment Event georganiseerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, hoe cool is dat! Girlboss Liesbeth Rasker vertelt o.a. over haar geloof in de kracht van het alleen reizen als vrouw.

Ze legt uit dat het maken van een soloreis enorm bijdraagt aan de zelfverzekerdheid en het geloof in de kracht van jezelf en je hierdoor als vrouw zijnde sterker in je schoenen staat dan ooit tevoren. Vrouwen zijn geneigd om veel kritischer te zijn op zichzelf dan anderen: maar het is en blijft een feit… Who run the world: Girls!

Ook leuk: 10 x culinaire podcasts voor foodies >

2. Girlboss Radio

Deze kan zeker niet missen in de top 5 girlboss podcasts! Want, van wie kunnen we beter leren dan van miss girlboss herself: Sophia Amoruso. De oprichtster van mode-imperium NastyGal, auteur van de autobiografie (en bestseller!) Girlboss en oprichtster van het gelijknamige internationale platform Girlboss.

Ze is het ultieme voorbeeld van een succesvolle vrouwelijke entrepreneur. Inmiddels verschijnen er wekelijks nieuwe podcasts op het kanaal “Girlboss Radio” waarin Sophia verschillende power vrouwen interviewt en focust op een bepaald onderwerp. Mijn favoriete edities: de podcasts starring Sarah Jessica Parker & Miranda Kerr.

Girlboss Podcasts // female empowerment podcast // educatieve podcasts // interessante podcasts

3. The Confessions of a Female Entrepreneur

In deze inspirerende podcasts gehost door entrepreneur, copywriter en coach Alyssa Martin, spreekt ze met verschillende vrouwen aan de top. “Let’s talk about all the scary moments that add up to success” is hoe ze haar podcasts inleidt. Stap voor stap word je als luisteraar meegenomen in de struggles en hoogtepunten tijdens het opbouwen van een succesvol eigen bedrijf. Kortom: de podcasts zijn gemaakt voor ambitieuze meisjes zoals jij en ik!

Lees hier onze interviews met
Female Founders >

4. Divided States of Women

De titel van deze podcast is geïnspireerd op de “United States of America” maar dan net even anders en niet zo “united” als je denkt. In de wekelijkse podcasts vertellen de getalenteerde Liz Plank & Hitha Herzog in Divided Stated of Women over de tegenstrijdigheden binnen de huidige Amerikaanse cultuur & politiek als het aankomt op vrouwen.

Deze serie podcasts zijn vooral gefocust op de VS: maar daarom niet minder relevant of inspirerend om naar te luisteren voor ons dutchies!

5. All the Social Ladies

“All the Social Ladies” brengt de luisteraar verschillende verhalen & perspectieven van de vrouwen “who run the world”. In deze podcasts met interviews met de ‘gewone’ vrouw, hoor je meer over hoe hun carrière is gevormd wat hun blik is op succes en vooral hoe social media hierbij een grote rol heeft gespeeld.

It’s all in the name: de focus van deze podcasts ligt op social media & hoe vrouwen deze middelen inschakelen. Fijn is, dat deze vrouwen allemaal nog in het proces zitten van het ontwikkelen van zichzelf: just like you & me!

Meer inspirerende podcasts voor vrouwen >>

6. Asking for a friend door Lauren Conrad
7. What We Said door Jaci Marie & Chelsey Jade
8. Hear to slay door Roxane Gay & Tressie McMillan Cottom
9. Call your girlfriend door Gina Delvac
10. Crime junkie door Ashley Flowers

Welke #girlboss podcast is jouw favoriet?

Dit vind jij misschien ook leuk…

CategoriesChill