7

7 x GEZELLIGE CAFÉS IN BRUGGE

oude cafés brugge - beste café brugge - bruine kroeg brugge - café brugge - café brugge centrum - drinken in brugge - leukste café brugge - gezellige café brugge -

Brugge is zonder twijfel één van de leukste steden van België. Niet te groot, altijd gezellig en naast dat er veel te beleven is, zijn er ook genoeg gezellige cafés en bars om een drankje te doen. Tips nodig? Girl Who tipt hieronder 7 x gezellige cafés in Brugge die zeker de moeite waard zijn om een bezoekje te brengen.

Van een café in Brugge centrum tot bruine kroegen: dit zijn 7 x de leukste cafés in Brugge >

’t Brugs Beertje

België staat natuurlijk bekend om de bieren en ook in Brugge kunnen ze daar wat van. Zo is ’t Brugs Beertje in hartje Brugge een écht paradijs voor bierfans. Met ruim 300 verschillende Belgische bieren, een inrichting met allerlei bierartikelen die vroegere tijden roept. En behoort het ook nog eens tot een van ’s werelds 20 beste beercafés.

Ook leuk! 7 x gezellige cafés in Gent >

Bar Ran

Voor wie een leuk café zoekt in het van centrum Brugge is Bar Ran een fijne optie. Je vindt deze ‘buurtbar’ tegenover de openbare bibliotheek en op wandelafstand van alle highlights in het centrum. Het interieur is stijlvol, de ambiance gastvrij en de Cocktailmeisters Ran van Ongevalle en Janah van Cleven shaken high-end cocktails hier. Wat heeft een mens nog meer nodig?

Cambrinus

Net om de hoek van de Grote Markt vind je de gezellige bruine kroeg in Brugge: Cambrinus. Dat deze taverne een rijk assortiment aan Belgische bieren heeft, is een understatement. Want op de kaart prijkt maar liefst 400 verschillende biersoorten, in combinatie met verzorgde gerechten. Genoeg te proeven hier!

Blend

Goed gezelschap en een goed glas wijn is hét recept voor een heerlijk avondje uit, waar we ook op de wereld zijn. Zo kunnen we in Brugge terecht bij de warme, semi-strak ingerichte, wijnbar Blend. Op de kaart staan alleen gereputeerde wijnen en beloftevolle nieuwkomers, die je ter plaatsen kunt proeven. Of je kunt de flessen inslaan en mee naar Nederland nemen.

Groot Vlaenderen

De naam Groot Vlaenderen is te danken aan de rijke historie van het pand. De middeleeuwse munt ‘de Groot Vierlander’ was een inspiratie voor vele herbergnamen in het huidige Vlaanderen. En met een barvergunning die in 1879 hier werd verleend, draagt het pand sindsdien met trots deze naam. dat is overigens niet het enige wat deze café zo bijzonder maakt. Nee, de café is voornamelijk zo populair om de heerlijke, elegante cocktails die voor je neus geschud, gerammeld en gerold worden.

Dit zijn leuke restaurants in Brugge voor lunch of diner >

Republiek Brugge

De Republiek is een plek van ontmoeting en een community van stadmakers in Brugge. Hoe je hier in de middag terecht kunt voor een dagelijks wisselende lunch of koffie-break omringd door prikkelende expo’s en tussen de filmzalen. Veranderd het historisch pand in de avonduren tot een late-night café, waar je kunt borrelen tot in de late uren. Binnen of in de buitenbar.

Joey’s Café

We eindigen de reeks gezellige cafés in Brugge met een bruine kroeg die ietwat verborgen ligt voor de buitenwereld. In de Zilversteeg kun je de drukte van de stad ontsnappen voor een avondje blues, jazz en rock. Met uiteraard een lekker drankje in de hand.

En, welke van deze gezellige cafés in Brugge bezoek jij binnenkort?

CategoriesDrankje doen