5

5 x NIEUWE DOCU’S DIE JE GEZIEN MOÉT HEBBEN

Nieuwe documentaires die je moet zien - Deze Nederlandse documentaires kun je gratis bekijken - dit zijn vijf leuke documentaires

Documentaires zijn het perfecte kijkvoer om lekker guilt-free mee te bingewatchen omdat je tijdens het kijken ook iets bijleert! We hebben daarom een lijstje gemaakt met vijf Nederlandse documentaires om je algemene kennis een beetje bij te spijkeren, die je volgens ons echt gezien moet hebben! Dus, pak er een kop thee bij en kruip onder je dekentje want hier komen ze.

Met deze nieuwe en aangrijpende documentaires bezorgen Nederlandse documentairemakers je een nieuwe kijk op maatschappelijke thema’s, laat je inspireren!

1. Hanky Panky Goodbye

In deze documentaire gaat actrice Roosmarijn Wind een half uur lang het gesprek aan over racisme tegen Aziatische Nederlanders sinds de coronapandemie. Ze doet onderzoek naar ‘Asian hate’ en vertelt haar eigen verhaal over gepest en gediscrimineerd worden nadat ze geadopteerd wordt uit Zuid-Korea. Je kunt de documentaire gratis bekijken op NPO3 door op deze link te klikken.

2. Achter de Schermen: Fetisj Model Maria Alive

In deze eerste aflevering van de nieuwe Vice-documentaireserie Achter de Schermen volg je Fetisjmodel Maria Alive over haar ultra- specifieke rol in de seksindustrie. De documentaireserie met Djanlissa Pringels als host volgt elke aflevering een persoon die van hun passie, oftewel seks, hun werk hebben gemaakt. Bekijk de nieuwe documentaire nu gratis op Vice via deze link.

3. Documentaire Schijnstudent

Grote kans dat je de laatste tijd wel iets over deze documentaire voorbij hebt zien komen, hij krijgt namelijk nogal wat media-aandacht. Dianne Tonies berooft zichzelf van het leven op de dag dat ze zou afstuderen, waarna haar familie erachter komt dat Dianne al zes jaar lang doet alsof ze studeert. In de documentaire Schijnstudent volg je de nabestaanden van Dianne en vertellen ze haar unieke verhaal na. Via deze link bekijk je de docu gratis.

Meer zien? 10 interessante documentaires op NPO vind je hier >

4. Documentaire Payboys

Met deze Videoland Original neem je een kijkje in de wereld van jongensprostitutie in Nederland. Ex-sekswerkers vertellen hoe het voor ze was om zo jong (in veel gevallen zelfs minderjarig) in de seksindustrie te belanden én eruit te stappen. Deze aangrijpende documentaire is te zien op Videoland.

5. Alleen Samen

In Alleen Samen volg je de onafscheidelijke eeneiige tweeling Lisa en Chrisje op een moment in hun leven dat ze een grote verandering te wachten staat: één van de zusjes wordt namelijk moeder. In de 2DocKort-docu zie je de twee in 25 minuten door deze verandering heen gaan, een prachtig verhaal waar bijna iedereen met een zus(je) zich in zou kunnen herkennen. Bekijk de documentaire hier gratis!

Bonustip! Vanaf dit moment kun je beide delen van de documentaire over Louis van Gaal bekijken via NPO1.

Dus, welke docu zet jij als eerste aan op je tv? Of ga jij het lijstje helemaal af!

CategoriesChill