7

7 x GEZELLIGE CAFÉS IN GENT

gezellige cafés gent - cafés gent - cafe gent - gezellig cafe gent - biercafés gent - biercafé gent - drankje doen gent - bier drinken gent - leuke cafés gent

Gent is zonder twijfel een van de leukste steden van België. Niet te groot, altijd gezellig en vol met leuke cafés en bars. Tips nodig? Hieronder vind je 6 gezellige cafés in Gent die zeker de moeite waard zijn om een bezoekje te brengen.

Vind hier 6 gezellige cafés in Gent >

Hotsy Totsy

Dit is de plek voor poëzie, jazz en comedy. Het praatcafé heeft een roemrijk verleden want in 1984 werd een van de klassiekers van de Vlaamse literatuur ‘Het Verdriet van België’, één van Hugo Claus’ meesterwerken, er voorgesteld. Deze zaak is daarnaast bekend door hun poëzievoorstellingen, conférences, stand-up comedy, cabaret en jazzconcerten. Ook leuk: je kunt er ook poolen!

Waterhuis aan de Bierkant

Waterhuis aan de Bierkant was ooit een bordeel, maar vandaag de dag een super gezellige kroeg. Dit bruine café is heel populair bij bierkenners en toeristen en de hopbellen hangen gewoon boven de bar! Met 165 bieren op de kaart, waarvan drie huisbieren (Gandavum, Klokke Roeland en Mammelokker) is er voor ieder wat wils in dit biercafé. Good to know: ze hebben ook een fijn terras!

Café Den Turk

Café Den Turk komt uit de 15de eeuw en daarmee het oudste café van Gent. Het is in dezelfde periode gebouwd als het Sint-Jorishof op de hoek. De zaak heeft een bruin interieur en een typisch Gentse arrogantie, ze staan bekend om de best getapte pints van Gent. Het is het stamcafé van veel gemeenteraadsleden die na de zitting hier een pint komen drinken.

Good to know: vind hier waarom je naar Gent zou willen gaan >

‘t Galgenhuisje

Wat nu het kleinste café van Gent is, was vroeger het pensenhuis, waar armen ingewanden konden ‘kopen.’ Die mochten om hygiënische redenen niet in het Vleeshuis zelf worden verhandeld. De naam van het café verwijst echter naar de functie van de achtergevel. Daar wachtten veroordeelden op de uitvoering van hun straf. Grappig om te weten: Het terras is groter dan het café zelf.

De Dulle Griet

Dit is het café met het grootste bieraanbod van Gent: meer dan 500 verschillende bieren uit binnen- en buitenland. Het heeft een oud, maar prachtig middeleeuws interieur met karrenwielen. Leuk om te weten: Je kunt hier je schoen inruilen voor een Max-bier, geschonken in een laarsvormig glas. Dus we adviseren je om een oud paar mee te nemen als je de tent niet op blote voeten wilt verlaten!

Café de Trollekelder

Café de Trollekelder is een Vlaams praatcafé dat al bestaat sinds de 15de eeuw. In dit authentiek bruine café kun je niet terecht voor een gewone pint. Je zult moeten kiezen uit de meer dan 300 betere Belgische speciaal bieren. Eén van die 300 bieren is hun eigen Trollenbier, ongefilterd Belgisch blond bier. Dat moeten we natuurlijk een keer geprobeerd hebben!

Wijnbar ONA

ONA omschrijft zichzelf als een wijnbar met karakter. Eigenaren Ona en Arne kiezen voor authentieke wijnen vol smaak en hebben een wisselend aanbod van zo’n verschillende wijnen. De hotspot vind je in het centrum van de stad en je kan deze bar op de hoek niet voorbij lopen zonder de gezelligheid te zien. We like!

En, welke van deze gezellige cafés in Gent ga jij binnenkort een bezoekje brengen?

CategoriesDrankje doen