6

6 VERRASSENDE SKIGEBIEDEN IN EUROPA

mooie skigebieden - skigebieden europa - wintersport bestemmingen - skiën in Spanje - skiën in Oostenrijk - après ski bestemmingen - waar skiën in Europa

Witter, witter, witst. Ga je dit jaar naar je vertrouwde gebied of ben je juist op zoek naar een nieuwe skibestemming? In het laatste geval is dit artikel iets voor jou! Hier vind je 5 van de mooiste en meest verrassende skigebieden van Europa!

Kitzbühel en Kirchberg in Oostenrijk

We beginnen er gelijk met twee in één, beide in Oostenrijk en toch totaal verschillend. In het ene dorp kom je voor een goede après-ski terwijl de ander wat meer decadent is. Samen vormen ze het skigebied KitzSki, een veelzijdig skigebied.

Kitzbuhel staat bekend om haar Hahnenkamm: een berg die het decor vormt voor de Hahnenkamm Rennen, de meest gevaarlijke en iconische skiwedstrijd ter wereld. Naast een goed après-ski feest kun je hier ook prima skiën. En hoewel Kirchberg meer bekend staat om het bruisende après-ski gebied kun je hier overdag ook prima skiën.

Op zoek naar een mooi ski resort? Vind ‘m hier >

Les Menuires in Frankrijk

Deze hoort sowieso thuis in dit lijstje met mooie skigebieden, want Les Trois Vallées werd vorig laatst nog uitgeroepen tot het beste skigebied ter wereld en laat ons je vertellen: dat is niet voor niets. Les Trois Vallees in Frankrijk is niet alleen het grootste skigebied ter wereld, maar ook eentje die erg vriendelijk geprijsd is. Vooral door de hoge ligging van dit skigebied en het populaire dorpje Val Thorens maken deze bestemming zo populair onder wintersporters. Maar ook fijn is dat je naast skiën de mogelijkheid hebt om allerlei andere activiteiten op de piste te doen.

Val Gardena in Italië

Van Oostenrijk gaan we door naar Italië, want ook daar kan goed geskied worden. Grappig is dat het skiën of snowboarden hier een compleet ander gevoel en uitzicht geeft dan in Oostenrijk. Maar dat is misschien juist zo leuk! De puntige rotspieken van de Dolomieten zorgen ervoor dat het afdalen of ‘opstijgen’ geen moment saai is. Daarnaast is dit gebied fijn voor de foodies; je kunt er ontzettend lekker eten en er is genoeg te doen.

Dit zijn de minst populaire bestemmingen in Europa >

mooie skigebieden - skigebieden europa - wintersport bestemmingen - skiën in Spanje - skiën in Oostenrijk - après ski bestemmingen - waar skiën in Europaskigebieden in Europa – wintersport bestemmingen Europa – Skiën in Europa – Après-ski Europa

Les Quatre Vallées in Zwitserland

Op winterspot in Zwitserland? Ga dan naar Les Quatre Vallées. Dit is het grootste en waarschijnlijk het mooiste wintersportgebied dat je hier zult vinden. Wel belangrijk om te weten is dat dit gebied niet echt voor beginners is, maar dat je er voornamelijk gevorderde zult tegenkomen op de rode en zwarte pistes. Als je een écht uitdaging wilt kun je gaan voor een van de meest steile afdalingen ter wereld. Would you dare?

Alle essentials voor een geslaagde wintersport >

Baqueira-Beret in Spanje

De vijfde in het rijtje is er een in Spanje: het Spaanse Baqueira-Beret. Voor skibestemmingen wordt onder Nederlanders veel gekozen voor bovengenoemde bestemmingen zoals Oostenrijk en Frankrijk, maar ook in Spanje kun je super goed skiën. Baqueira-Beret staat bijvoorbeeld bekend om de fijne faciliteiten voor met name beginners en families. En goed eten kun je natuurlijk in Spanje sowieso!

Welke wintersport bestemming ontbreekt nog in dit lijstje?

ReizenReizenReizen

 

CategoriesEuropa