B

BAANTJES TREKKEN: 5 x FIJNE ZWEMBADEN IN AMSTERDAM

zwembaden in amsterdam - zwemmen in amsterdam

Baantjes trekken: het werkt ontspannend, is goed voor je bloedsomloop én zorgt voor een betere stemming. Dit omdat je tijdens het zwemmen meer van het geluksstofje serotonine produceert. Reden genoeg dus om af en toe een duik te namen! Bij deze zwembaden in Amsterdam zit je goed.

Thuis een zwembad?

Mocht je de luxe én de ruimte hebben in je eigen buitenruimte, dan is het natuurlijk altijd het overwegen waard om thuis een zwembad te bouwen of neer te zetten. Je kunt tegenwoordig namelijk een zwembad kopen in alle soorten en maten. Van opblaasbare tot stalen en een zwembad met pomp om het water makkelijk te filteren. Aangezien dit voor slechts een kleine groep is weggelegd: dit zijn 5 buiten-de-deur zwembaden in Amsterdam om baantjes in te trekken.

Het Mirandabad

Dit zwembad in Amsterdam staat vooral bekend om het subtropisch golfslagbad met een glazen koepel en palmbomen. Als je niet beter weet lijkt het dus net alsof je baantjes aan het zwemmen bent op vakantie. Naast een binnenbad met uitzicht op de tuin, is van 1 mei tot 1 september het buitenzwembad open.
Adres: De Mirandalaan 9, 1079 PA Amsterdam

Noorderparkbad

Het officieel betitelde ‘mooiste zwembad ter wereld’ ligt gewoon in Amsterdam-Noord. Op de zwembadbeurs in Lyon is dit bad unaniem verkozen tot mooiste publieke zwembad van de wereld. Daar mogen we best trost op zijn, toch? Naast baantjes trekken kun je hier ook mee doen aan aquarobics en andere zwemlesjes.
Adres: Sneeuwbalweg 5, 1032 VS Amsterdam

noorderparkbad - zwembaden in amsterdam

Zuiderbad

Dit overdekte zwembad in Amsterdam bevindt zich schuin achter het Rijksmuseum in het stadsdeel Oud-Zuid. Het zwembad opende zijn deuren al in 1912 en werd ingericht met moderniteiten van toen, zoals centrale verwarming en elektrisch licht zodat er ook ‘s winters en als het donker was gezwommen kon worden.
Adres: Hobbemastraat 26, 1071 ZC Amsterdam

Ook lekker: 10 x stadsstranden in Amsterdam >

Flevoparkbad

Dit verwarmde buitenzwembad bevindt zich in het Flevopark in Amsterdam-Oost. Het bad is 50-meter en daarmee ideaal om lekker baantjes in te trekken. Ook fijn is dat dit zwembad in Amsterdam midden in de natuur ligt en een recreatiebad heeft met een speeleiland en kleuterbad.
Adres: Insulindeweg 1002, 1095 DH Amsterdam

zwembaden in amsterdam - zwemmen in amsterdam Foto door Lex Sirikiat via Unsplash

Sloterparkbad

Dit zwembad is een van de grootste van Nederland en bevindt zich direct naast de Sloterplas, met zowel binnen- als buitenbaden. Binnen vind je er een 50-meter wedstrijdbad, maar ook een recreatiebad met een glijbaan, bubbelbaden en zelf een zwembadbar waar je hapjes en drankjes kunt halen. Ideaal!
Adres: President Allendelaan 3, 1064 GW Amsterdam

Vind hier een overzicht van andere zwemparadijzen in Nederland >

En, waar ga jij een frisse duik nemen?

CategoriesChill