J

JUSTICE FOR GEORGE: 10 x BELANGRIJKE PETITIES & WEBSITES OM GELD TE DONEREN

justice for george floyd - petities geroge floyd - donaties george floyd

Sinds de zwarte man George Floyd een week geleden door politiegeweld om het leven kwam, wordt wereldwijd geprotesteerd. Bij deze global movement wordt iedereen opgeroepen zich uit te spreken en het op te nemen tegen racisme en politiegeweld. Wil jij zelf iets doen? Lees hier dan welke petities je kunt tekenen en waar je geld kunt doneren. 

Petities die je kunt tekenen

Wil jij gerechtigheid voor (de familie van) George Floyd? Onderteken dan één of meer van de vele petities die nu online staan.

Justice For George Floyd 

Door deze petitie te ondertekenen geef je aan aan gerechtigheid te willen voor (de familie van) George Floyd wil. Een groot onderdeel daarvan is dat de betrokken agenten schuldig bevonden worden. Eén van die betrokken politieagenten is gearresteerd, maar teken deze petitie als je wilt dat drie andere betrokken politieagenten gearresteerd worden: Thomas Lane, Tou Thao en J. Alexander Kueng.

#WeCantBreathe 

‘I can’t breathe’. Dat waren de laatste woorden van George Floyd terwijl hij machteloos op de grond gehouden werd door de blanke politieagent. Deze petitie teken je als je je kunt vinden in het volgende:

”We stand against every form of racism. We stand against every form of discrimination. Also we stand in solidarity with our black and brown brothers and sisters who deserve the right to life, liberty and justice. We stand in solidarity with George Floyd, Breonna Taylor, Ahmaud Arbery, and a long list of black people dying in police custody and dying for reasons that are racist and hateful.  When one of us can’t breathe, none of us can breathe.”

Complete lijst

De Internationale organisatie Black Lives Matter heeft een complete lijst opgesteld met de lopende petities, waarin ook aandacht wordt gevraagd voor andere slachtoffers van zinloos politiegeweld (waaronder Breonna Taylor en Ahmaud Arbery).

Educate yourself: 9 x boeken over (on)gelijkheid & (anti-)racisme

Waar te doneren

Wil je naar het ondertekenen van petities bijdragen door geld te doneren? Bij onderstaande organisaties kan dat. Klik op de link op direct op de juiste pagina te komen en te lezen waar de organisatie voor staat.

Black Lives Matter

Deze bijdragen steunen de Black Lives Matter-beweging en de voortdurende strijd om een ​​einde te maken aan door de staat gesanctioneerd geweld, om zwarte mensen te steunen en de blanke suprematie voor altijd te beëindigen.

Minnesota Freedom Fund

Het Minnesota Freedom Fund helpt borg te betalen voor degenen die helpen om gerechtigheid te eisen voor de moord op George Floyd.

Campaign Zero

Campaign Zero strijdt voor opzettelijke acties van beleidsmakers op elk niveau van de regering om het politiegeweld te beëindigen. Donaties zullen hun belangenbehartiging ondersteunen.

The National Police Accountability Project

Als onderdeel van de National Lawyers Guild, helpt de NPAP mensen die behoefte hebben aan juridisch advies. Donaties gaan naar meer verantwoording door de wetshandhaving.

Chicago Community Bond Fund

Donaties naar deze organisatie gaan naar borgtocht voor degenen die zijn gearresteerd terwijl ze protesteerden in Chicago.

Black Visions Collective

The Black Visions Collective is een door zwarte, trans en queer geleide sociale rechtvaardigheidsorganisatie en juridisch fonds gevestigd in de Twin Cities.

Communities United Against Police Brutality

CUAPB staat op tegen het geweld van de politie door hulp te bieden aan gezinnen die het meemaken, een 24-uurs crisishotline aan te bieden om misbruik te melden en teams te sturen om onmiddellijke hulp te bieden.

 Stichting Nederland Wordt Beter

Voor €29,99 kan je op vrijdag 5 juni digitaal deelnemen aan de webinar van Chanel Lodik, waarin ze zal uitleggen wat je verder als individu kunt doen om racisme tegen te gaan.

Lees ook: Mayweather neemt kosten voor begrafenis George Floyd op zich >

CategoriesGive