7

7 x TERRASSEN EN ZOMERSE BARRETJES IN ANTWERPEN

Terrasweer. Eindelijk! Ook in Antwerpen kun je deze zomer je geluk niet op als het aankomt op Zomerse terrassen. Bemachtig een plekje op één van deze onderstaande barren en terrasjes om optimaal van het zonnetje te genieten in Antwerpen. 

Zomerbar

Een vaste waarde in het aanbod zomerbars is zonder twijfel de Zomerbar van Zomer van Antwerpen. Hier geniet je van heerlijke gerechten uit de wereldkeuken en lekkere cocktails tegen democratische prijzen. Een middagje relaxen met de voeten in het zand of laat je verrassen door een van de circusvoorstellingen (vergeet hiervoor niet je kaartjes tijdig te boeken via de website!).

Open: 24 juni 2019 – 2 september 2019
Google Maps: Sloepenweg, 2000 Antwerpen

terras in antwerpen - hotspots antwerpen - borrelen in antwerpen - zomerbarren in antwerpen - leuke terrasjes antwerpen - dakterras antwerpen - tips antwerpenBron: Zomer van Antwerpen – hotspots Antwerpen

Ook lekker: 5 x vegetarische hotspots in Antwerpen >

Zomerfabriek

Naast de Zomerbar opent de Zomer van Antwerpen ook dit jaar de Zomerfabriek aan het Antwerpse Zurenborg. Spreek hier met vrienden of familie af voor een drankje op het terras of neem deel aan een van de vele workshop dans, theater en muziek. Elke avond speelt hier een dj van verschillende muziekgenres.

Open: 21 juni 2019 – 1 september 2019
Google Maps: Minkelersstraat 2, 2018 Antwerpen

terras in antwerpen - hotspots antwerpen - borrelen in antwerpen - zomerbarren in antwerpen - leuke terrasjes antwerpen - dakterras antwerpen - tips antwerpenBron: Zomer van Antwerpen – barren in Antwerpen – terrassen in Antwerpen

Black Smoke Rooftopbar

Het BBQ-restaurant Black Smoke bevindt zich aan de stadsbrouwerij De Koninck. Tijdens de zomermaanden bij mooi weer kan je terecht op het dak op de zesde verdieping.

Laat je verleiden door een lekker biertje, wijntje of cocktail en proef van heerlijke lunchgerechten. Het prachtig uitzicht over de stad is natuurlijk mooi meegenomen. Op zaterdagen kan je je laten gaan op een van Rooftop Sessions, want dan komen hier verschillende dj’s langs.

Open: 1 april 2019 – 30 oktober 2019
Google Maps: Boomgaardstraat 1, 2018 Antwerpen

terras in antwerpen - hotspots antwerpen - borrelen in antwerpen - zomerbarren in antwerpen - leuke terrasjes antwerpen - dakterras antwerpen - tips antwerpen - rooftop terraceBron: Black Smoke – rooftop terrace Antwerpen – dakterras Antwerpen 

Bar Paniek

Ga je liever voor een meer alternatieve zomerbar? Breng dan zeker een bezoek aan het Antwerpse terras van Bar Paniek. In deze oude loods geniet je van een drankje en een hapje met uitzicht op het water.

Open: vanaf 27 april 2019
Google Maps: Kattendijkdok-Oostkaai 21B, 2000 Antwerpen

Betaalbaar dineren in Antwerpen doe je hier >

Bar Noord

Deze hangar in Park Spoor Noord is iedere zomer weer de place to be voor een middagje uit met het gezin, een zomerse lunch, zondagse brunch of een avondje salsa dansen. Terwijl de kinderen in de fontein rondspetteren, kan jij genieten van een frisse cocktail in een strandstoel.

Open: 5 april 2019 – 20 oktober 2019
Google Maps: Viaduct-Dam 64-80, 2060 Antwerpen

terras in antwerpen - hotspots antwerpen - borrelen in antwerpen - zomerbarren in antwerpen - leuke terrasjes antwerpen - dakterras antwerpen - tips antwerpen - rooftop terraceBron: Bar Noord (www.barnoord.be) – hotspots Antwerpen – terras Antwerpen 

Meer leuke terrassen in Antwerpen >

Aloha

Aloha is dan wel geen zomerbar, het is een pop-up restaurant dat tijdens de zomermaanden de deuren opent aan de Bocadero in Antwerpen. Maar door het instant-zomergevoel dat je hier krijgt, verdient het zeker een plek in dit lijstje. Heerlijke Hawaiian vibes waar je vrolijk van wordt. Hier geniet van je lekkere pokébowls en verfrissende cocktails en mocktails.
Daarnaast organiseert Aloha cocktailworkshops of leert je hoe je de mooiste flower crowns maakt.

Open: vanaf 14 mei 2019
Google Maps: Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen

terras in antwerpen - hotspots antwerpen - borrelen in antwerpen - zomerbarren in antwerpen - leuke terrasjes antwerpen - dakterras antwerpen - tips antwerpen - rooftop terraceBron: Aloha (www.aloha-antwerp.com) – zomerbarren Antwerpen – terrassen in Antwerpen

Lazy Jack

Alleen al voor de unieke locatie op het Eilandje is Lazy Jack een bezoek waard. Op dit terras in Antwerpen kan je terecht voor de ultieme zomerbeleving: brunchen, lunchen, aperitieven of dineren vlak aan het water. Daarnaast worden hier ook regelmatig workshops en optredens georganiseerd.

Open: 5 april 2019 – 30 september 2019
Google Maps: Kattendijkdok Oostkaai 22a, 2000 Antwerpen 

Wanneer ga jij terras-hoppen in Antwerpen?

Booking.com

VOLG ONS OP INSTAGRAM VOOR MEER INSPIRATIE!

[wdi_feed id=”1″]

Bron omslagfoto: Lazy Jack
CategoriesDrankje doen