W

WOLFORD: VAN HOODIE TOT EEN HUMUS VOOR MOTHER EARTH

Duurzaamheid en mode kunnen niet altijd door een deur. De kledingindustrie is zelfs één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Bijna iedereen wil duurzamere kleding, maar die kleding ziet er vaak ‘niet modieus uit’. En hoe weet je nou zeker dat die kleding wel echt duurzaam is? Wij hebben de oplossing gevonden: Wolford het eerste modieuze kledingmerk ter wereld, dat cradle to cradle produceert.

In tijden waarin alles steeds sneller en sneller moet, gelooft het Oostenrijkse Wolford erin om juist de tijd te nemen voor mode. In een tempo waarmee Wolford lief is voor de planeet en een steentje bij kan dragen aan de toekomst zónder in te leveren op een fashionable look. Wolford zet zich trouwens al 69 jaar in voor duurzaamheid. Nu is het het allereerste én enige textielbedrijf dat Cradle to Cradle Certified is in twee categorieën: op het gebied van milieu én techniek.

Deze fashion collecties veranderen je kijk op kleding >

Bron: Wolford I van hoodie tot een humus voor mother earth – duurzaamheid in de mode

Duurzame, circulaire economie

De lineaire economie is al jaren de meest populaire productiemethode: merken verwerken grondstoffen, maken producten en creëren afval. Maar de grondstoffen van Wolford worden beperkt. De Cradle to Cradle methode biedt namelijk een tegengeluid met een duurzame, circulaire economie. Alle ingrediënten die in het productieproces gebruikt worden, belanden in een eindeloze levenscyclus zonder ooit op de vuilnishoop te belanden.

Guilt-free shopping spots in Amsterdam >

De biologische mode cycle

In september 2018 lanceerde Wolford al de eerste reeks producten waarmee het merk deelnam aan de biologische cycle: de Aurora Leggings en Pullover, gevolgd door een top en een shirt in dezelfde lijn in februari 2019. De superkracht van deze items is dat ze biologisch afbreekbaar zijn nadat hun leven als kledingstuk voorbij is.

Wolford maakt gebruik van een closed-loop product life-cycle door de producten te composteren tot biogas, dat weer gebruikt wordt in de productie. Wat overblijft is humus om onze prachtige Mother Earth mee te voeden.

Waar koop jij je duurzame kleding? Heb je al iets van Wolford in de kast hangen? Laat het ons weten!

CategoriesDress Up