Bron: Allerhande
De winterperiode is écht bijna voorbij en ondanks de meeste van ons daar blij mee zullen zijn, betekend het ook ‘het einde’ van de stamppotperiode. Op de valreep daarom nog even een Girls Who Cook recept, met all-time favorite zoete aardappel! Vind hier het recept voor een heerlijke zoete aardappelstamppot met pecannoten!
INGREDIËNTEN ZOETE AARDAPPELSTAMPPOT MET PECANNOTEN
- 600 g kruimige aardappelen
- 600 g zoete aardappelen
- 10 g bieslook
- 100 ml crème fraîche
- 2 uien
- 60 g roomboter
- 2 tl sambal
- 10 g verse tijm
- 50 g pecannoten
- 1 tl paprikapoeder
- 3 el honing
- Zout en peper
Extra nog: Pureestamper
Probeer ook deze gezonde Pastinaak Hutspot!
BEREIDING ZOETE AARDAPPELSTAMPPOT MET PECANNOTEN
- Schil de kruimige aardappelen en snijd in gelijke stukken. Zet voldoende water op en breng aan de kook met het deksel op de pan. Kook de aardappelen 10 minuten.
- Schil, terwijl het water kookt, de zoete aardappelen en snijd in evengrote stukken als de kruimige aardappelen. Voeg de zoete aardappelen na 10 minuten toe en kook beide nog 10 minuten samen.
- Neem vervolgens de pan van het vuur en giet de aardappelen af.
- Snij de bieslook fijn en voeg dit samen met de crème fraîche toe aan het aardappelmengsel. Stamp tot een grove stamppot en laat afgedekt staan.
- Bestrooi de stamppot met zout en peper.
- Pel en snipper de ui. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en fruit de uit.
- Haal de blaadjes van de takjes tijm en hak de pecannoten grof. Voeg de pecannoten, sambal, tijm, honing, paprikapoeder en 3 eetlepels water toe aan de grove stamppot.
- Voeg de overige boter en 4 eetlepels water toe en roer het geheel door.
Optioneel: voeg bospaddestoelen toe aan je zoete aardappelstamppot!
Door zoete aardappels toe te voegen wordt de stamppot niet alleen lekker zoet, maar bovendien bevatten zoete aardappels veel goede voedingsstoffen. Ze hebben een lage glycemische index, wat betekent dat de suikers langzamer worden opgenomen in je bloed. Daardoor ben je dus langer verzadigd. Eetsmakelijk!
CategoriesRecepten & Trends