L

LEUK! ZELF KAARSEN BESCHILDEREN MET VRIENDINNEN: 5 x TIPS

zelf kaarsen beschilderen

Zin in een creatieve en gezellige middag met je vriendinnen? Wat dacht je van zelf kaarsen beschilderen? Vrolijke kaarsen voor op tafel zijn helemaal hip. Samen met je besties geef je kleurrijke twists aan gewone kaarsen: hartjes, bloemetjes, streepjes: be creative! GIRLS WHO zet 5 x tips voor je op een rij.

Leuke activiteit organiseren? Wat dacht je van zelf kaarsen beschilderen met vriendinnen? Lees hier onze tips >

1. Kaarsen versieren met verf

Elke acrylverf (op waterbasis) is geschikt om kaarsen te beschilderen! Naast een beetje tijd, creativiteit en geduld (;)) heb je helemaal niet zoveel nodig om simpele dinerkaarsen om te toveren tot vrolijke voorjaarskaarsen. Koop gladde simpele kaarsen, acrylverf op waterbasis) en dunne kwastjes en je kunt aan de slag!

2. Kaarsen beschilderen met kaarsvet

Een andere mogelijkheid is om aan de slag te gaan met kaarsvet. Je kunt verschillende waxinelichtjes in allerlei kleuren kopen en voorzichtig je kwastje erin dopen. Nu nog alleen bedenken welk patroontje je gaat maken..

Zelf kaarsen maken als een pro: zo doe je dat >

3. DIY kaarsen maken met marmereffect

Als we van iets houden, dan is het marble! De marmertrend is helemaal hip en verovert de laatste jaren ons interieurbeeld. Wist je dat je ook zelf een marmer look kunt creëren op je kaarsen? Beweeg een witte kaars een paar seconden door het vuur van de brandende kaars. De brandende kaars geeft zwarte roet af op de witte kaars waardoor er een vlekkerig marmereffect ontstaat. Zorg ervoor dat je de kaars constant in beweging houdt en draai ‘m elke keer een kwartslag. Tada!

Lees hieronder verder >

zelf kaarsen pimpen

4. Ombre kaarsen maken

Tijd om die saaie witte kaarsen eens te pimpen met een ombre effect, oftewel: kaarsen met een mooi kleurverloop! Dit kun je doen met een kwast of een sponsje. Je hebt wat acrylverf op waterbasis nodig en breng het eerste dunne laagje aan op de kaars. Begin beneden en waaier uit naar boven. Dep tot waar jij wilt. Herhaal dit en stop bij elk laagje iets lager, waardoor je een mooi kleurverloop creëert. Laat het goed drogen en je hebt een originele kaars!

5. Maak een print op je kaars met servetten

Kaarsen versieren met een servet is een hele makkelijke manier om je kaarsen te pimpen! Kies een servet met een leuk patroon en smeer je kaars in met Mod Podge. Plak het gewenste stuk servet erop en breng een tweede plakkende laag aan. Je kunt daarna nog met verf extra versieren. We like!

Ga jij een keer zelf kaarsen beschilderen?

CategoriesChill