Z

ZELF KAARSEN MAKEN ALS EEN PRO: ZO DOE JE DAT

zelf kaarsen maken - diy kaarsen - kaarsen maken - gedraaide kaarsen - tiktak kaarsen - thuis kaarsen maken - hoe maak ik kaarsen - hoe maak ik een kaars - kaars maken

Kaarsen zijn al lang niet meer bedoeld om alleen maar op te branden of om licht te geven. Ze zijn een echte toevoeging aan jouw interieur en daardoor vaak zelfs too beautiful to burn! Zelf kaarsen maken voor in huis? Hieronder vind je precies hoe je dat doet!

Zin in een leuke activiteit thuis? Vind hier hoe je zelf kaarsen kunt maken >

1. Kaarsen uit een mal

Gebruik je oude melkpak of een kartonnen koker om een mooie gietkaars te maken.

Benodigdheden 

Pan
Pollepel
Oude kaarsen of speciale kaarstabletten
Melkpak of koker (bijv. van Pringles)
Lonten
Satéprikkers
Speld
Plakbank
Bakpapier

Hoe maak je ze? 

1. Gebruik de speld om een gaatje in de bodem van de melkpak of koker te prikken. Rijg daarna de lont door het gaatje. Let op dat de lont dikker is dan het gat, om verspilling te voorkomen.

2. Bind dan het uiteinde van de lont aan een satéprikker en leg deze dwars over de opening, zodat de lont door het midden van het pak wordt gespannen. De onderkant van de lont trek je nog wat aan en zet je vast met een plakbandje.

3. Smelt stukken kaars of kaarstabletten au bain-marie en blijf roeren met de pollepel. Let op dat het water niet kookt, anders verbrand het kaarsvet.

4. Giet het kaarsvet in je mal. Laten drogen, uit de mal halen (karton inscheuren en eraf trekken) en voila, je zelfgemaakte kaarsen zijn klaar!

Ook leuk! Vind hier 15 handgemaakte & originele cadeaus voor haar >

2. Kaarsen in kopjes en glas

Kaarsen gieten is de makkelijkste manier van kaarsen maken, maar je kunt er super veel creativiteit in kwijt. Maak laagjes, gebruik verschillende kleuren en ga helemaal los!

Benodigdheden

Oude kopjes met een leuk printje of een mooi glas
Kaarsen
Lonten
Twee pannen

Hoe maak je ze?

1. Smelt de kaarsen au bain-marie en vis de lonten eruit. Neem de nieuwe lont en dompel deze in het kaarsvet. Houd de lont vervolgens recht in het kopje en giet het vloeibare kaarsvet eromheen. Wanneer het kaarsvet een beetje gestold is, kun je de lont loslaten.

Tip van ons! Je kunt de lont ook strak houden door het tussen een knijper van satéprikkers te steken. Bind met een elastiekje aan beide kanten twee satéprikkers aan elkaar. Leg deze bovenop het glas en steek het lont er doorheen, totdat het strak staat.

Toch geen zin om het zelf te doen? Vind hier de mooiste geurkaarsen onder de 10 euro >

3. Gedraaide kaarsen

Benodigdheden

(Oude) kaarsen
Warm water
Grote pan

Hoe maak je ze?

1. Vul een grote pan met water. De kaars leg je met de punt in het water. Zorg er wel voor dat het uiteinde van de kaars, dat is de kaarsenhouder komt, uit het water blijft steken. Dat gedeelte van de kaars mag niet warm worden. Laat dit ongeveer 15 minuten staan, zodat het kaarsvet warm kan worden.
En, wanneer ga jij de uitdaging aan om zelf kaarsen te maken?

CategoriesChill