R

Reizen en je smartphone; hoe pak je dit aan? 

reizen en je smartphone

Reizen is en blijft onverminderd populair. De wijze waarop we reizen verandert echter wel onder deze maatschappelijke druk. We ruilen bijvoorbeeld het vliegtuig vaker in voor de trein en we gaan minder vaak – maar qua kwaliteit dan weer beter – op reis. Daarmee is de reiswereld er één die aan verandering onderhevig is en met trends meegaat. Iets wat nog niet helemaal mee lijkt te bewegen hiermee is de ontwikkelingen omtrent het mobiel bereikbaar zijn en reizen. In veel gevallen is dit nog best wel een dilemma. Hoe je dit slim aanpakt zonder torenhoge kosten aan het einde van de reis? Lees snel verder. 

Reizen en je smartphone; hoe pak je dit aan? 

Het nummer 

Of je nu voor lange of korte tijd vertrekt, het is sowieso goed om altijd één Nederlands nummer te hebben wat bij officiële instanties en familie bekend is. Zo weet je zeker dat je in noodgevallen voor iedereen bereikbaar bent. Dit nummer hangt samen met een Simkaart en dus niet met je telefoon, een Sim Only abonnement is in dit geval ook aan te raden.

Dit abonnement kun je namelijk vrij flexibel naar boven én beneden bijstellen. Net naar de hoeveelheid minuten die jij nodig hebt. Ook kun je dit nummer dan gewoon in stand laten wanneer je in het buitenland bent. Je gebruikt het dan niet actief om te bellen, maar bent wel bereikbaar voor noodgevallen. En heb je internet nodig op deze telefoon? Dan koop je een eenmalige bundel voor een vast bedrag. 

De bestemming 

Vervolgens is het afhankelijk van de bestemming wat de beste keuze in jouw geval is. Binnen de EU kun je namelijk overal gebruikmaken van je data. Dit is inmiddels via Europese wetgeving geregeld. Buiten de EU is het een ander verhaal, zet daar je data dan ook zo snel mogelijk uit en gebruik alleen WiFi-netwerken. Wanneer je voor langere tijd in dit land verblijft is het aan te raden om een lokale simkaart te gebruiken. Dan kun je tegen lokale tarieven toch gewoon overal gebruikmaken van internet.

Nog een laatste tip die ook goed werkt vandaag de dag, is die die van de dual sim. Wanneer je twee simkaarten in één toestel combineert, dan zul je zien dat je altijd bereikbaar bent maar niet twee telefoons hoeft te kopen. Dus je Nederlandse nummer met een voordelig sim only abonnement aangevuld met een lokaal nummer inclusief data. 

Reizen en je smartphone; vast tarief

Kortom; één sluitende oplossing voor overal ter wereld tegen een vast tarief online bereikbaar zijn, is er helaas nog niet. Wel kun je gebruikmaken van je data in de hele Europese Unie. Zorg er in ieder geval voor dat je één Nederlands nummer hebt waar je altijd bereikbaar op bent, vaste lijnen zijn aan het verdwijnen en een goed bereikbaar nummer voor noodgevallen en instanties is wel essentieel vandaag de dag. Veel plezier met reizen!

CategoriesNiet gecategoriseerd