7

7 x ULTIEME TIPS VOOR EEN BETERE WORK-LIFE BALANCE

work-life balance - tips- rust - werkstress - prioriteiten

Ben jij niet tevreden over de balans tussen jouw werkuren en je vrije tijd? Dan is het belangrijk om hier (opnieuw) eens kritisch naar de kijken en dit weer in balans te brengen. Maar hoe? Want work-life balance is zeker een uitdaging. Dit is wat jij kunt doen voor een betere balans.

7 x work-life balance tips om nu toe te passen:

1. Zet je notificaties uit

Lijkt logisch, maar je moet het wel écht doen. Nog beter: leg je telefoon vervolgens in een andere kamer dan waar jij aan het werk bent. Vind je het fijner wel bereikbaar te blijven in geval van nood? Geef aan deze mensen door dat je wel via sms beschikbaar bent.

Handig: zo ontdek je welke carrière bij jou past >

2. Stel je omgeving in op niet werken

Werk jij vaak continu door? Zorg dan dat je omgeving het bijna onmogelijk maakt door te werken. Zeker wanneer je vanaf thuis werkt, is die lijn erg dun en makkelijk te overschrijden. Even met de laptop op de bank is zo gebeurd. Plan dan dingen buitenshuis: stukje lopen, uiteten of bandjes luisteren in het park.

sporten
work-life balance tips // werkstress // prioriteiten // sporten // relaxen

3. Laad jezelf op

Iedereen kent de term me-time. Doe het! En neem af en toe heerlijk tijd voor jezelf. Frisse neus halen, een filmavondje, een middagje spa, alle stress eruit gooien in de sportschool, noem het maar op. Genoeg dingen die je als afleiding kan doen, gewoon in je eentje. Zo leeg je je hoofd even en hoef je geen rekening te houden met anderen.

Boek lezen als inspiratie? Dit zijn onze tips voor powervrouwen >

4. Leer ‘nee’ zeggen

Loopt je agenda over doordat je een people pleaser bent? Misschien wordt het dan tijd ‘nee’ te durven zeggen als mensen meer van je vragen… Leer jouw grenzen kennen en bedenk voor jezelf waar jij je prioriteiten ziet. Zo overlaad je jezelf niet met werk en heb je meer tijd om af en toe te relaxen.

5. Versimpel

De balans houden gaat makkelijker door simpelweg routine te creëren. Wanneer je op een soort automatische piloot functioneert, heeft je brein het een stuk rustiger. Ontlast jezelf door bijvoorbeeld toestemming te geven voor automatische incasso’s of door een complexe vriendschap te minderen.

45 x nuttige dingen om te doen als je je verveelt >

money
work-life balance tips // werkstress // prioriteiten // financiën

6. Financiën

Altijd een verschrikkelijke taak, zeker als je dit lastig vindt, maar zorg ervoor dat je dit bijhoudt. Dat geeft rust en zekerheid. Plan een uurtje in de week in om hier doorheen te lopen, alleen of met iemand die er veel verstand van heeft.

7. Houd je netwerk bij

Werk en niet-werk gerelateerd. De mensen in jouw werkveld kunnen je altijd bijstaan als dingen krap worden of een taak niet gaat zoals jij bedacht hebt. Brainstorm samen en wie weet scheelt het je veel energie en tijd! Mensen buiten je werk om kunnen voor afleiding zorgen en geven jouw tijd om even je focus te switchen.

En, welke tips ga jij implementeren voor een betere work-life balance?

CategoriesWork