parakeet amsterdam - nacho restaurant - nacho amsterdam - nacho's eten - cocktails amsterdam
H

HET EERSTE NACHO RESTAURANT VAN NEDERLAND IS EEN FEIT

Goed nieuws voor de nacho-liefhebbers: Bij Parakeet in Amsterdam draait alles om deze vullende chips én cocktails. Ze zijn het eerste nacho-restaurant van Nederland en maken hun tortillachips ook nog eens zelf. Waarom je zeker een bezoekje moet brengen aan dit nieuwe Mexicaanse restaurant in onze hoofdstad? Hier lees je het. 

Vind hier alles wat je moet weten over dit Mexicaanse nacho restaurant in Amsterdam >

Overal in Amsterdam vliegen er knalgroene parkieten rond. De een vindt ze prachtig, de ander heeft er helemaal niks mee. Eigenaren Matt Ruppert en Brooks Ballard vonden de parkieten zo mooi dat ze hun restaurant naar de vogel hebben vernoemd.

Ook leuk! Vind hier de 13 beste borrellocaties in Amsterdam>

What’s for dinner?

Je hebt bij Parakeet de keuze uit vier schotels, die allemaal vernoemd zijn naar parken waar de parkiet te vinden is. De nacho schotels kunnen in klein (€10) of groot formaat (€15) worden besteld. In drie van deze schotels vind je langzaam gegaard vlees. De vierde is vegetarisch (ook vegan mogelijk), en heeft in plaats van vlees gekruide bloemkool. Bij alle gerechten krijg je zure room, salsa, queso en avocado puree.

Eerste nacho-restaurant 

Parakeet maakt de nacho’s van maistortilla’s van het merk La Tradicional, die ze zelf in stukjes snijden en frituren. Deze zijn helemaal vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen. De eigenaren hebben de nachobar opgericht omdat ze nergens in Amsterdam écht goede nacho’s konden vinden. Ze kwamen meestal gewoon uit een zakje, en waren verder een beetje ongeïnspireerd. Bij Parakeet ben je dus verzekerd van heerlijke én zelfgemaakte nacho’s.

De cocktails

Hier kun je bijvoorbeeld aan de Smoky Paloma gaan met Mezcal, grapefruit soda en limoen of aan de Lucy’s Margarita met Corrallejo reposado, Ancho Reyes, agavesiroop en limoen. Naast deze heerlijke drankjes van het cocktailmenu heeft Parakeet ook een bord in de zaak staan waar je de secret cocktails vind die ze serveren. Ook hebbben ze hier virgin cocktails op de kaart staan. Bestel hier een portie nacho’s bij en waan je echt even in Mexico.

Toch niet zo’n cocktailfan? Je vind hier ook verschillende wijntjes en biertjes voor bij jouw favoriete nacho schotel.

14 x de beste cocktailbars in Amsterdam vind je hier >

Google Maps: Douwes Dekkerstraat 22, Amsterdam
Tijden: Woe-Don van 17.00 tot 23.00 / Vrij-Za van 17.00 tot 00.30 / Zo van 17.00 tot 23.00

Met wie ga jij binnenkort genieten van een heerlijk Mexicaans avondje bij Parakeet?

CategoriesFijne Foodspots