1

15 x WIJNWINKELS IN AMSTERDAM (NOORD, OOST, ZUID, WEST)

wijnwinkels amsterdam - wijnwinkel amsterdam - wijnhandel amsterdam - wijhandels amsterdam - wijn kopen amsterdam - wijn halen amsterdam

Heb jij voor de feestdagen (of een andere gelegenheid) nog een goede fles wijn nodig en kun je ook nog wel wat professioneel advies gebruiken? Top, op naar de wijnwinkel! Benieuwd naar waar ze zitten in onze hoofdstad moet zijn voor écht goede wijn? Hieronder vind je 15 wijnwinkels in Amsterdam (noord, oost, zuid, west).

Heb jij een jubileum te vieren of zoek je bijvoorbeeld nog naar de perfecte wijn voor bij het diner? Hier vind je de wijnwinkels in Amsterdam (noord, oost, zuid, west) >

Wijnwinkels in Amsterdam West >

Chabrol Wines

Deze wijnhandel vind je op de Overtoom in Amsterdam West. Wijn is hun passie en achter elke fles in de winkel zit een verhaal. De deur staat wijd open, dus ga hier zeker langs en kom erachter welke wijn het beste past bij jou of bij de gelegenheid.
Chabrol Wines >

de Wynboer

Bij deze wijnhandel in Oud-West vinden ze dat wijn lekker is, maar niet altijd begrepen wordt en dat lekkere wijn niet duur hoeft te zijn. De zaak is ontstaan vanuit de gedachte dat wijn voor iedereen toegankelijk moet zijn. Een lekker glas wijn drinken moet altijd kunnen, voor iedereen!
de Wynboer >

Ook leuk! Vind hier een abonnement waarmee je altijd wijn in huis hebt >

Bureau Wijn

Bureau Wijn vind je in Bos en Lommer en bij deze wijnhandel liggen vooral voornamelijk biologische en biodynamische wijnen. Ook hebben ze een interessant assortiment natuurwijnen: wijn zonder chemische toevoegingen. De wijnen komen uit zowel de oude wereld als de nieuwe wereld.
Bureau Wijn >

De Wijnwinkel 

Deze fijne wijnhandel vind je net buiten Amsterdam West, namelijk in de 9 straatjes. Bij deze zaak vind je wijn uit Frankrijk, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Spanje en Portugal en vooral van autochtone druivenrassen. Hier zijn altijd op zoek naar wijnen die karakteristiek zijn voor de regio waar ze gemaakt worden.
De Wijnwinkel >

Tip van ons! De Wijnwinkel verkoopt dit jaar ook met zorg samengestelde kerst- en wijnpakketten om de keuze voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Je kunt dit pakket ook nog aanvullen met bijvoorbeeld heerlijke olijfolie uit Toscane of hun eigen boek ‘De Wijnboer’.

Meer leuke wijnwinkels in Amsterdam vind je onder de foto >

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Wijnwinkel (@wijnwinkel)

wijnwinkel Amsterdam west // wijnhandel Amsterdam west

Bilderdijk Wijnhuys

Alle wijnen in deze zaak zijn eigen import, geproefd en aanbevolen door een professioneel panel van wijnontdekkers, wijnkopers en natuurlijk wijnliefhebbers. Hier vind je zo’n 500 wijnen uit 16 verschillende landen in de collectie. Zowel aan de ervaren als beginnende wijndrinker geven ze graag advies!
Bilderdijk Wijnhuys >

Wijnwinkels in Amsterdam Zuid >

Wijnhandel Nan

NAN Wijnen vind je op de hoek van de Emmastraat/Valeriusstraat in Amsterdam-Zuid. Het hele jaar door zijn ze hier op zoek naar wijnen met de beste prijs/kwaliteit verhouding, vernieuwende wijnen om jou te verassen en bekende hoogwaardige wijnen. Ze verkopen wijn uit bekende en minder bekende landen en streken.
Wijhandel Nan >

Wijnhuis Zuid

Wijnhuis Zuid is een wijnwinkel waar de smaak van de klant centraal staat. Ze helpen je graag antwoorden te vinden op al jouw vragen en wijnen te adviseren die passen bij jouw smaakprofiel. Het assortiment bestaat uit meer dan 300 wijnen!
Wijnhuis Zuid >

Een leuke podcast luisteren onderweg naar de wijnwinkel? Vind hier 5 podcasts over wijn >

De Wijn Genoten

Bij De Wijn Genoten vind je een breed assortiment van wijnen vanaf 5 euro. Ze verkopen veel eigen import wijn, speciaal biertjes en speciaal gedistilleerde dranken. Ook voor uw relatiegeschenken kunt u bij ons terecht. Bij aankoop van 12 flessen krijg je hier altijd een 13de fles cadeau!
De Wijn Genoten >

Wijnkoperij De Gouden Ton

Deze wijnkoperij heeft een uitgebreide selectie wijnen (800+) van over de hele wereld. Vind hier klassieke, bekende wijnen maar ook kleine, lokale vondsten die altijd authentiek zijn en met respect voor de natuur gemaakt. Ook kunt je hier terecht voor prachtige glazen en karaffen!
De Gouden Ton >

Meer leuke wijnwinkels in Amsterdam vind je onder de foto >

wijnwhandel Amsterdam zuid // wijnwinkel Amsterdam zuid

Wijnwinkels in Amsterdam Noord > 

Chateau Amsterdam

Chateau Amsterdam is een urban winery. Ze produceren moderne en conventionele wijnen in samenwerking met druivenboeren uit Europa. Hun motto is: wijn gemaakt in de geest van de stad, voor de stad. Ook hier kun je gewoon langsgaan als je opzoek bent naar lekkere wijnen voor iedere gelegenheid!
Chateau Amsterdam >

D-Vine

Het assortiment van deze wijnhandel bestaat voor een deel uit eigen import en daarnaast gaan ze samenwerkingen aan met sterke importeurs. Of het nou gaat om klassiekers van gerenommeerde wijnhuizen of om pareltjes van onbekendere producenten. Eerlijk gemaakte wijnen die met liefde en vakmanschap zijn geproduceerd is wat de wijnen verbindt.
D-Vine >

Slijterij-Luno

Deze slijterij is gespecialiseerd in wijn en gedistilleerd en vind je op het Purmerplein in Amsterdam Noord. Het is misschien geen echte wijnwinkel maar wel een goede plek om een heerlijke fles wijn te kopen en professioneel advies te krijgen!
Slijterij Luno >

Tip: Wijn Escape Room in Amsterdam >

Wijnwinkels in Amsterdam Oost > 

Grapedistrict Oost

Hier hebben ze alles om jouw verjaardag, housewarming, bbq, whatever, helemaal perfect te maken. Naast natuurlijk de lekkerste wijnen, kan je bij elke Grapedistrict gratis koelers en wijnglazen lenen. En mocht je je gasten compleet verkeerd hebben ingeschat, dan kan je alle ongeopende flessen gewoon retour brengen.
Grapedistrict >

wijnwinkel Amsterdam oost // wijnhandel Amsterdam oost

Pieksman Wijnwinkel

In deze wijnwinkel heb je de keuze uit een kleine 500 verschillende wijnen, van betaalbare huiswijnen tot luxe top Bourgogne’s en exclusieve natuurwijnen. Alle wijnen zijn biologisch of biodynamisch gecertificeerd en worden door Pieksman zelf direct van de wijnboer geïmporteerd.
Pieksman >

Drankenspeciaalzaak Ton Overmars

Ook dit is misschien officieel geen wijnwinkel maar bij deze locatie van Tom Overmars vind je een uitgebreid assortiment aan wijnen voor ieder budget. Hier hebben ze als doel om jou leven een stukje makkelijker te maken en dat klinkt ons als muziek in de oren.
Ton Overmars >

En, bij welke van deze wijnwinkels in Amsterdam ga jij een fantastische wijn scoren voor jouw speciale gelegenheid?

CategoriesDrankje doen