D

DOEN! WIJN ESCAPE ROOM IN AMSTERDAM

escape room nederland - escape room - escape room wijn - wijn escape room

In Parijs bestond het al: een escape room waarbij alles draait om wijn. Vanaf nu hoef je niet meer helemaal naar Frankrijk te reizen, want ook in Nederland kun je wijntjes drinken terwijl je de code kraakt om te ontsnappen. 

Vind hier wat je over deze escape room in Nederland moet weten >

De wijnkelder

Onder de grond vind je de enorm grote wijnkelder van Baron Tutlich von der Strassen von Dieden. Deze wijnkelder is omgebouwd tot een wel heel bijzondere escape room want de deur blijft hier namelijk open. De opdracht is niet om de sleutel te vinden maar een dure fles Heidsich champagne. De spanning zal er niet minder om zijn want de tijd tikt.

Er is nu ook een VR Escape Room en die boek je hier >

Het verhaal

In 1916 liet de Russische familie 200 flessen van deze champagne uit de Heidsieck wijngaard verschepen. Helaas voor hen kwamen de flessen nooit aan omdat het schip zonk voor de Finse kust. Het wrak werd 80 jaar later gevonden met de onbeschadigde flessen. Inmiddels zijn de flessen over de hele wereld verspreid en hebben ze een waarde van wel € 275.000 per fles.

De opdracht 

Baron Teutlich von der Strassen von Dieden bewaart hier, volgens geruchten, ook een fles Heidsieck 1907 in zijn wijnkelder. Je krijgt één uur de tijd om deze te vinden, maar let op: lukt het je niet dan stuurt hij de politie op je af. Een paar minuten voor het uur voorbij is hoor je de sirenes al, maar dan is het te laat om nog te ontsnappen aan de politie.

Bucketlist alert! Vind hier op welke 8 locaties je kunt slapen in een wijnvat >

Adres: Langestraat 14, Dieden- Ravenstein
Kosten:
€105 per spel
Duur:
1 uur
Aantal personen: 2 tot 6
Reserveren doe je hier >

Met wie ga jij binnenkort wijn drinken en ontsnappen tegelijk?

CategoriesDrankje doen