W

WIJNHACK! ZO KRIJGT JOUW GOEDKOPE WIJN EEN DUUR SMAAKJE

wijnhack - wijntip - hack goedkope wijn - goedkope wijn tip - wijn een duur smaakje geven - hyper-decanteerproces

Girls Who Drink – we hebben dé tip gevonden om je goedkope wijn om te toveren tot een dure. Op deze manier zou je in 30 seconden je wijn maar liefst vijf (!) jaar verouderen. En, dat laat een wijnliefhebbers hart natuurlijk sneller kloppen: we hebben namelijk niet altijd zin om de hoofdprijs te betalen. Hier lees je meer over deze wijnhack.

Zet je blender maar aan! Met deze wijnhack krijgt jouw goedkope wijn een duur smaakje >

De wijnhack

Wat deze hack zo geniaal maakt? Je hebt alleen een blender nodig, (goedkope) wijn én het maken duurt maar 30 seconden. Maximaal 1 minuut als je de benodigdheden bij elkaar rapen meetelt. Het enige wat je hoeft te doen, is je goedkope wijn in de blender gieten én hem voor 30 seconden aanzetten. Schenk het in een wijnglas én voila, daar is je dure, goedkope wijn.

Ook leuk! Zo berg je wijnflessen creatief op >

Strategie achter de wijnhack

De dure smaak, met een goedkoop prijskaartje komt natuurlijk niet uit de lucht gevallen. Het trucje met de blender heet – met een duur woord – het hyper-decanteerproces. Dit betekent simpelweg dat je de wijn in een glazen karaf schenkt, voordat je hem aan je gasten serveert. Hierdoor laat je de wijn ademen, waardoor meer van de smaak en aroma’s naar voren komen.

Wist je dat om dezelfde reden als hierboven je wijn ook beter smaakt als je het, een uur voordat je de fles achterover gooit, al opent? Kijk, dat zijn pas handige dingen om te weten!

Het geniale brein erachter

We mogen Ron Meastri bedanken voor deze fine wine hack. Met een passie voor lekker eten, houdt hij ervan om alles uit de kast te halen voor een culinaire ervaring. Maar, hij heeft niet altijd zin om een fortuin uit te geven. In het TLC-programma ‘Extreme Cheapskates’ verklapt hij de truc met de blender. Hoe deze serie focust op mensen die op de meest gierige manieren leven, vinden wij deze hack juist glansrijk. Het schijnt namelijk écht te werken! Je kunt de aflevering hier terug kijken >

Meer wijntips >

Wijnen pairen met stamppoten. Zo doe je dat >
10 x goede wijnen van de Jumbo >
Bag-in-box wijnen van de Appie: 10 x lekkere varianten >

De best geteste Aldi wijnen >
Wijn uit geboortejaar als cadeau tip >

En, zet jij voortaan de blender aan om jouw goedkope wijn een duur smaakje te geven?