O

ORIGINEEL CADEAU TIP: WIJN UIT GEBOORTEJAAR

Girls Who heeft weer een originele cadeau tipje voor je klaar staan! Voor een verjaardag, speciale gelegenheid of gewoon zomaar: wijn uit geboortejaar is een leuk geschenkje om een wijnliefhebber mee te verrassen!

Wijn uit geboortejaar is een origineel cadeau idee voor je favoriete wijnliefhebber. Hier lees je meer >

Waarom is wijn uit geboortejaar een leuk idee?

Misschien een beetje afgezaagd, maar een fles wijn doet het altijd goed. Nog leuker, wanneer de wijn gepersonaliseerd is aan de ontvanger. Zo kan je – je de wijnliefhebber verrassen met haar favoriete wijnsoort in haar geboortejaar. Op deze manier laat je zien dat er over het cadeau is nagedacht en dat er niet ‘even snel’ onderweg een pitstop is gemaakt. En, laten we eerlijk zijn: een bijzonder cadeautje geven en iemand anders blij maken is altijd leuk, toch?

Cadeau vergeten te kopen? Om niet met lege handen aan te komen, vind je hier de beste witte wijnen van de Albert Heijn >

Nog een cadeau tip! Hier vind je 8 x inspiratie voor een plant cadeau doen >

Verschillende soorten wijnen

Een pinot Blanc, chardonnay of sangiovese: het zijn allemaal bekende wijnsoorten en iedereen heeft een favoriet. Maar, je kan niet ‘zomaar’ een fles kopen. Voordat je een geboortewijn aanschaft, is het namelijk belangrijk om te weten dat slechts 5% van de wijnproductie gemaakt wordt om te bewaren. De rest is alleen geschikt voor directe consumptie. Dus, wil je met het originele cadeautje ook écht proosten & drinken? Ga dan voor een bewaarwijn.

De naam verklapt het al een beetje, maar bewaarwijnen zijn geschikt om langdurig te bewaren. Vanaf welk geboortejaar dan ook. Door de jaren heen zal de wijn rijpen wat de smaakintensiteit versterkt. Dus, naast dat je een wijnliefhebber blij maakt met een persoonlijk wijn cadeau, is een bijkomend voordeel dat het druivendrankje smaakvoller is.

bijzondere wijn cadeau - geboorte wijn - bewaarwijn -
Bijzondere wijn cadeau // geboorte wijn // bewaarwijn

Extra cadeau tip! Wist je dat er handgemaakte wijn ruikende zepen bestaan? Deze zijn volledig bereid met natuurlijke producten, maken van je handenwassen routine de nieuwe happy hour. En, is ook nog eens leuk om aan je favoriete wijnliefhebber cadeau te doen. Samen met de wijn uit geboortejaar misschien? In een zelfgemaakte wijn box? Meer informatie over de zepen vind je hier >

Maar, waar haal je zo’n leuk wijn uit geboortejaar dan?

Leuk zo’n wijn cadeau, maar waar haal je dat dan? Er zijn meerdere opties om wijn uit geboortejaar te scoren. Zo kan je via de website van Kelderwijnen diverse soorten wijnen bestellen uit verschillende (geboorte)jaren. Bij HISTORIA maken ze het nóg persoonlijker en kan je een eigen boodschap op de wijnkist laten graferen. Op de website van Mijn Wijn Mannetje vind je geboortejaarwijnen vanaf het jaar 1932, maar ook op de website van Anfors Imperial vind je een collectie aan diverse wijnsoorten. Kortom: keuze genoeg!

Wijn uit geboorte jaar fysiek in de winkel, hebben wij niet kunnen vinden. Jij wel? Laat het dan vooral even weten!

En, wat vind jij van wijn uit geboortejaar als cadeau?

CategoriesGive