D

DIT WIL JE: EEN MARATHON DOOR DE FRANSE WIJNGAARDEN TERWIJL JE KAAS PROEFT

marathon du medoc - wijn marathon - kaas marathon - marathon frankrijk - marathon 2020

Een marathon lopen? Nah, dat staat waarschijnlijk niet erg hoog op je bucketlist. Maar een variant waarbij je tijdens het rennen kaas mag proeven én wijn kunt drinken, dat zie je ongetwijfeld wel zitten. Het kan: een sportief kaas- en wijnfestijn in de Franse zon. Waar kunnen we ons inschrijven?!

Waarschijnlijk is het niet je eerste gedachte om een marathon te lopen als je niet van rennen houdt. In Frankrijk komen ze met een oplossing voor dit probleem en kun je bij de ‘Marathon du Medocgenieten van zoveel mogelijk kaas en wijn. De route van de marathon loopt langs mooie wijngaarden, landgoederen en een paar prachtige oude kastelen.

Marathon du Medoc

Langs de route zou je normaal gesproken een aantal stations verwachten waar je kunt bijtanken met water. Deze vind je hier ook, maar waarschijnlijk wil je liever even stoppen bij een plek waar je kan genieten van een aantal wijnproeverijen en kaasjes. Als wijn en kaas niet jouw favoriet zijn kun je ook gaan voor lokale druiven, ijs of oesters.

Een ander leuk weetje over dit evenement is dat er elk jaar duizenden mensen meedoen in hun beste kostuums. Een soort van carnaval in marathon-vorm dus! Het gaat hier natuurlijk niet om het thema maar om het plezier. Wel kun je met een prijs naar huis gaan als jij als ‘best geklede’ wordt gekozen.

Ook leuk! Bij deze escape room in Nederland draait alles om wijn >

Van start tot finish

Je hebt zes en een half uur vanaf het startpunt tot aan de finish om de marathon te halen. Je hoeft dus zeker geen haast te hebben tijdens het afleggen van de route. Als je denkt dat dit echt iets voor jou is, moet je één ding in gedachten houden. Het is een qua afstand wel echt een marathon, dus 48 kilometer van start tot finish. Misschien moet je dus niet te veel wijntjes proberen als je van plan bent om het echt af te maken.

Meedoen om te winnen

De wijn is een leuk onderdeel van de race, maar het is niet de enige reden om mee te doen. Het zuidwesten van het land, waar de marathon loopt, is mooi, historisch en er is genoeg te doen onderweg. Als je echt meedoet om te winnen, is er een prijs beschikbaar. De winnaars krijgen namelijk hun gewicht in Medoc wijn en de eerste drie in elke categorie gaan naar huis met een doos wijn. Ben jij al klaar om te rennen? De race begint op 7 september.

Wie sleur jij mee naar deze bijzondere marathon in Frankrijk?

CategoriesWalk & Visit