W

WAT TE DOEN IN TROMSO, NOORWEGEN: 13 x HOTEL TIPS & ACTIVITEITEN

wat te doen in tromso winter - wat te doen in tromso zomer - Wat te doen in tromso stad - bezienswaardigheden tromso - activiteiten in tromso - tromso noorderlicht - citytrip tromso

Ruil eens je typische zon, zee & strand vakantie om voor een tripje vol fjorden, bergtoppen & winterse activiteiten. Want ook over de poolcirkel zijn er met het Noorderlicht, rendierboerderijen & een ritje in een kabelbaan genoeg winterse activiteiten Wil jij Tromso in Noorwegen, ook wel het Parijs van het hoge noorden genoemd, bezoeken? Hieronder vind 13 x leuke activiteiten wat je kunt doen in Tromso.

Van een sledetocht met husky’s, voeren van rendieren en walvissen spotten. Tot een ritje met een kabelbaan en kajakken tussen forden. Vraag je je af wat te doen in Tromso? dit zijn 13 x activiteiten die je kunt doen tijdens je citytrip in Tromso >

1. Leuke hotels in tromso

Als je meerdere dagen naar Tromso gaat, wil je natuurlijk wel in een gezellige hotel overnachten. Dat begrijpen wij bij Girls Who maar al te goed, daarom hebben we alvast leuke hotels in Tromso op een rijtje gezet:

  1. Top View Tromso: in dit hotel val je in slaap en word je elke ochtend wakker met prachtig uitzicht over de fjorden, haven en dobberende boten. Terwijl de rest van het hotel van alle gemakken voorzien is.
  2. Bjorvika Apartments: eten in Noorwegen kan duur zijn, daar staat Scandinavië om bekend. Dit stijlvol ingerichte appartement midden in het centrum, heeft een keuken waar je makkelijk je eigen gerechten bereidt.
  3. Scandic Ishavshotel: een comfortabel hotel aan het water, met stijlvol ingerichte kamers en geen onnodige poespas. Wel een lekker Scandinavisch ontbijtje in de ochtend bij inbegrepen!
wat te doen in tromso winter - wat te doen in tromso zomer - Wat te doen in tromso stad - bezienswaardigheden tromso - activiteiten in tromso - tromso noorderlicht - citytrip tromso
Bron: Top View Tromso

2. Spot het Noorderlicht

Het Noorderlicht is én blijft een unieke natuurverschijnsel. Hierdoor blijft het altijd een verrassing of je het wel of niet kunt zien. Maar in Tromso is de kans groot dat je het dansende licht aan de hemel spot!

Noorderlicht spotten: mooie plekken, tips & timing >

3. Bezoek een rendierenboerderij

Wist je dat rendieren hoeden één van de oudste beroepen van Noorwegen is? Met een georganiseerde tour naar een rendierboerderij van de Sami leer je meer over hun leefwijze en zie je waar zij wonen, voer je de wilde rendieren uit je hand en kun je in de winter zelfs en ritje in een slee maken. Die voortgetrokken wordt door een rendier.

Meer tips voor wat te doen in Tromso vind je onder de foto >

4. Maak een sledetocht met husky’s

Als er genoeg sneeuw ligt, kun je vanuit Tromso een huskytocht maken. Waar je op een slee door de prachtige honden wordt getrokken en je achterover van het landschap kunt genieten tijdens een dagtocht. Of van het Noorderlicht tijdens een nachttocht. Wanneer er niet genoeg sneeuw ligt, kun je alsnog de husky’s ontmoeten en samen een wandeling maken.

5. Spot walvissen & orka’s

Naast rendieren en husky’s, is Tromso ook de perfecte plek om walvissen & orka’s te spotten. Stap op een georganiseerde boottocht en probeer de walvissen in de fjorden rond de Noorse stad te vinden. Grote kans dat je naast walvissen & orka’s , ook bultruggen, vinvissen of dolfijnen ziet. Hoe leuk!

6. Bezoek de IJszeekathedraal

Architectuurliefhebbers kunnen in Tromso stad hun hart ophalen bij de IJszeekathedraal. Deze kathedraal is namelijk geïnspireerd op de Noorse natuur en dat zie je terug aan de driehoekige vorm, de glas-in-loodramen en het prachtige lichtinval binnen. Het is één van de markantste gebouwen in Tromso. Niet zo gek, want naast de unieke architectuur is de IJszeekathedraal vanuit bijna heel Tromso te zien.

7. Bezoek de fjorden

De fjorden van Tromso zijn prachtig en zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. En dit kun je op talloze manieren doen. Natuurlijk kun je de fjorden bezichtigen vanuit een bus, maar nog leuker is om de fjorden vanuit het water te zien met een cruise of op een kajak.

8. Maak een ritje op de Fjellheisen kabelbaan

Tijdens je citytrip naar Tromso is één van de leukste activiteiten wat je kunt doen in de stad een ritje met de Fjellheisen kabelbaan. Vanaf de stad word je naar de top van de 420 meter hoge Storsteinen berg gebracht. En boven word je, zowel in de zomer als winter, begroet met een prachtig uitkijkpunt over de bergen, fjorden en baaien.

9. Wandel over de stadsbrug

De Noorse stad Tromso herken je aan de stadsbrug van een kilometer die het centrum verbindt met het andere deel van de stad waar je de kathedraal en Fjellheisen kabelbaan vindt. Wandel over deze brug en kom prachtige uitzichten over de stad tegen, gecombineerd met het fjord en de boten op het water.

10. Struin langs de haven van Tromso

Vraag je af wat te doen in Tromso stad? Naast de stadsbrug, de kabelbaan, kathedraal en domkerk, heeft deze Noorse stad ook een prachtige haven die zeker de moeite waard is. Vanaf de haven krijg je namelijk een prachtig uitzicht over schattige huizen, water met dobberende boten en op de achtergrond prachtige bergen. Nét alsof je een schilderij instapt.

11. Eet verse vis & andere arctische lekkernijen

Tromso ligt aan de kust. En wanneer een stad aan de kust ligt, is de vis vers. Wat je wat ons betreft dus zeker moet doen: aan de haven een vers visje bestellen. Daarnaast zijn vele arctische lekkernijen ook visgerechten, zoals Lutefisk en Rakfish. Andere lokale gerechten die je hier kunt proberen zijn Farikal (stampot met schaapsvlees en kool), Sodd (een soepje van gehaktballen) of Svinekoteletter (varkenskoteletten).

12. Relax in wellness Tromsøbadet

Voor wie de kou even wil ontsnappen of even helemaal relaxen is daar het wellness Tromsøbadet. Je hebt in dit aquatisch centrum alles in één: een infinity-zwembad, bubbel- en stoombaden, een sauna en zelfs recreatieve zwembaden.

Ook leuk! 8 x tips om te doen in Rovaniemi in Fins Lapland >

13. Leer meer over de stad in musea

Wat je kunt doen om een stad, cultuur of historie in een korte tijd goed te leren kennen? Door een musea te bezoeken natuurlijk. Zo kun je in Tromso naar het Poolmuseum waar je leert waarom deze Noorse stad ook wel de toegangspoort tot de poolcirkel wordt genoemd. Kun je ’s werelds meest noordelijk gelegen aquarium bezoeken in Polaria. Of kun je meer leren over de Noorse kunst in de drie gratis kunstmusea: Tromso Kunstforening, Perspektivet en Kunstmuseum Noord-Noorwegen.

En, wat voor leuke activiteiten ga jij doen tijdens je citytrip in Tromso?

Omslagfoto: Visit Tromso

CategoriesEuropa