T

TOFFE WINTERBESTEMMING! 8 x TIPS OM TE DOEN IN ROVANIEMI IN FINS LAPLAND

rovaniemi kerstdorp - Santa Claus Village Rovaniemi - Rovaniemi Noorderlicht - activiteiten in Rovaniemi - sleetocht met rendieren Finland - Rovaniemi bezienswaardigheden - Arktikum Museum - Rovaniemi Finland

Zin in een koud avontuur vol toffe activiteiten & prachtige natuurlandschappen? Kies voor een reis over de poolcirkel. Want met het Noorderlicht, rendierboerderijen en bevroren natuurgebieden is Rovaniemi in Fins Lapland the place to be. Hier lees je wat je kunt doen >

Van een ritje met rendieren en het Noorderlicht spotten tot het bezoeken van het dorp van de Kerstman. Dit zijn 8 x tips om te doen in Rovaniemi, Fins Lapland >

Bezoek het hele jaar door de Kerstman

We beginnen met de bezienswaardigheid dat de hoofdstad van Fins Lapland, Rovaniemi, zo populair maakt: Santa Claus Village. Duizenden mensen uit alle hoeken van de wereld, jong en oud, reizen hier naar toe om een glimp van de Kerstman én zijn geheimen te zien. Zo kun je de Joulupukki (Kerstman in het Fins) ontmoeten, maar ook zijn postkamer en huis binnentreden. Hoe tof?

Ook leuk! 8 x Toffe bestemmingen voor een stedentrip in de winter >

Hike door de bevroren natuurgebieden

Rovaniemi is niet alleen de officiële woonplaats van de Kerstman, ook is het een perfecte uitvalbasis voor onvergetelijke winterse avonturen. We praten over bevroren watervallen, besneeuwde bossen en open moerassen. Dus, trek je beste wandelschoenen maar aan en steek, net buiten Rovaniemi, de poolcirkel over voor een prachtige hike.

Spot het Noorderlicht

Het Noorderlicht is én blijft een unieke natuurverschijnsel. Hierdoor blijft het altijd een verrassing of je het wel of niet kunt zien. Maar in Rovaniemi is de kans groot dat je het dansende licht aan de hemel spot!

Slaap in het sneeuwhotel

Nog leuker dan het Noorderlicht spotten? Een nachtje onder de sterren en het Noorderlicht slapen in een hotel van ijs. Ja, het Arctic Snow Hotel is volledig van ijs en wordt elkaar opnieuw uit vers sneeuw/ijs gehakt. Voor een volledige winterse ervaring, met als je zintuigen, ben je bij het sneeuwhotel op het juiste adres!

Hier slaap je namelijk in een 360 graden glazen iglo, met prachtig uitzicht op de sterrenhemel. Maar je kunt ook aanschuiven aan de tafels van ijs voor een driegangendiner of genieten van ijskoude drankjes in de Ice Bar. Een tip: vergeet je winterjas niet, want deze ervaring is kouds!

Liever in eigen land? Hier vind je 9 x toffe wintercampings in Nederland

Bezoek een rendierboerderij

Wist je dat rendieren hoeden één van de oudste beroepen van Fins Lapland is? Niet zo gek, dat de Kerstman altijd met zijn rendieren reist. En, het leuke is: in Rovaniemi kun je de dieren ontmoeten op een rendierboerderij. Zoals bij Arctic Reindeer Farm Merkku waar de boerderij is gebouwd met oude boomstammen om zo de oude Lapse tradities van boomstammenbouw in ere te houden.

Sledetocht met de rendieren

Ook leuk! Naast het ontmoeten en aaien van de rendieren, kun je ook een sledetocht met de rendieren doen. Stap in de arrenslee en laat je door de besneeuwde landschappen trekken met de prachtige dieren voorop. Reserveer hier je bezoek van te voren >

Bron: Santa Claus Villlage | Activiteiten in Rovaniemi | sleetocht met rendieren Finland

Volg een knutsel workshop

Hoogstwaarschijnlijk is een knutselworkshop niet het eerste waar je aan denkt bij een trip naar Rovaniemi. Maar, wist je dat de bewoners van Fins Lapland altijd heel handig met hun handen zijn geweest en deze eeuwenoude tradities graag koesteren? Zo kun je bij Hornwork met een local knutselen met rendiergeweien en andere traditionele materialen, maar ook te leren over de ambachtelijke vaardigheden en betoverende geschiedenis onder het genot van een kopje thee.

Ook leuk! 18 x winteractiviteiten in Amsterdam >

Neem een kijkje in het Arktikum Museum

Zin om voor even de kou te ontsnappen? Schuil in het wetenschappelijke museum en onderzoekscentrum Het Arktikum. Vanuit het museum wordt je begroet met prachtig uitzicht over een pool landschap, terwijl je met leuke tentoonstellingen leert over het leven op de poolcirkel toen en nu. Plus, het is hier altijd lekker warm!

En, wanneer staat een koud avontuur naar Rovaniemi in Fins Lapland op jouw planning?

CategoriesNiet gecategoriseerd