W

WAT TE DOEN IN ENSCHEDE: 13 x TIPS

Bezienswaardigheden Enschede - Activiteiten Enschede 2 personen - Leuke activiteiten Enschede - buiten activiteiten Enschede - wat te doen in Enschede met kind - Enschede tips - wat te doen in Enschede centrum - stedentrip Enschede -

Enschede. De stad in het oosten van ons land, waar de natuur om de hoek ligt en de binnenstad barst van de historie. Staat deze groene stad op de planning en kun je niet wachten om te gaan ontdekken? Dit zijn 13 x leuke tips, activiteiten en bezienswaardigheden wat je kunt doen tijdens je tripje naar Enschede. Welke vink jij af?

Van leuke (buiten) activiteiten tot bezienswaardigheden in het centrum: hier vind je 13 x tips wat je kunt doen in Enschede >

1. Overnachten in Enschede

Als je meerdere dagen naar Enschede gaat, wil je natuurlijk wel in een gezellig hotel overnachten. Dat begrijpen wij bij Girls Who maar al te doen. Daarom hebben wij alvast een leuk hotel voor je uitgezocht! Bij U Park slaap je namelijk op het campus van Universiteit Twente. De leuke locatie, gecombineerd met comfortabele bedden, strak en modern interieur een maakt het een leuke uitvalsbasis voor een stedentrip naar Enschede. Boek hier je overnachting >

Onder de afbeelding vind je wat je kunt doen in Enschede centrum >

2. Verdwaal in de kromme straatjes van Enschede

Enschede heeft een compact binnenstad en is daarom prima om met de voet te ontdekken. Al struinend kom je langs de mooiste bezienswaardigheden van Enschede en de verborgen pareltjes. Voor wie meer wil weten over de stad en de textielverleden, kan aansluiten bij de stadswandeling. De gids neemt je dan mee in de verhalen van de stad. En laat je zien dat de kenmerkende elementen van het historievolle verleden nog goed te zien zijn!

3. Strijk neer op een terras op de Oude Markt

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Enschede centrum is de Oude Markt. Het is namelijk het hart van de stad en is te herkennen aan de Grote Kerk die midden op het plein torent. Daarvoor heb je een monument dat herinnert aan de stadsbrand in 1862 en daar omheen vind je leuke terrasjes waar je heerlijk kunt aanschuiven voor een lunch, diner- of borrelstop.

4. ‘Ontsnap’ uit Enschede met een Escape City tour

Kans is groot dat je bekend bent met het concept van een escape room. Maar verander een kamer in een stad én je kunt aan de hand van een tour uit een stad ontsnappen. Zo ook in Enschede: waar je in het verhaal duikt van Hendrik de smokkelaar. En waar je door middel van raadsels, aanwijzingen en opdrachten langs de leukste en onbekende plekjes van Enschede komt. Een leuke activiteit om een (on)bekende stad op een unieke manier te ontdekken, niet?! Boek hier de escape tour Enschede >

5. Bezoek de Grolsch Brouwerij

Ben je niet vies van een biertje? Dan kun je de Grolsch brouwerij bezoeken. In deze brouwerij ontdek je het verhaal, historie en smaak van de wereldwijd bekende Grolsch beugelfles. Zo ga je door de brouwerij, bekijk je de bottelarij. En schuif je daarna aan om de biertjes werkelijk te proeven!


6. Eet lekkernijen in de Twentsche Foodhal

Heel veel proeven van verschillende stands en samen in een overdekte ruimte genieten van lekker eten: wij houden daarvan! In het Twentsche Foodhal vind je maar liefst 8 wereldkeukens onder één dak. Waarbij de focus ligt op lokale producten en eerlijke gerechten die voor je neus worden bereid. Leuk om hier wat typische Twentse streekproducten te proeven zoals een kozat, kentenwegge of metworst!

Dit zijn 9 x de leukste foodhallen van Nederland >

7. Rijksmuseum Twenthe

Waar kom je meer te weten over de geschiedenis, heden en cultuur van een stad dan in een museum? Juist, bijna nergens! In Enschede kun je terecht bij Rijksmuseum Twenthe. Waar je het verhaal van dit landstreek ontdekt door middel van middeleeuwse en digitale kunststukken.

8. Ontdek natuurgebied Vliegbasis Twenthe

De voormalige Vliegbasis Twenthe is een belangrijk gebied. Waar het vroeger vooral bekend stond om de militaire uitvalsbasis, kun je hier nu heerlijk wandelen over het gebied. De oude landingsbaan is veranderd in een brokkelige hoop betonschotsen, je komt nog steeds oude militaire objecten tegen. En langs de paden ontdek je de kronkelende beken en poelen in de vorm van bomkraters. Da’s een keer iets anders dan je standaard ommetje in een park of bos.

9. Ga een middagje shoppen

Enschede is een echt winkelstad, de grootste in héél Twente. Dus dat betekent maar 1 ding: shop till you drop en duik in de vele winkels die je hier vindt. Van kleine boetiekjes tot grote populaire ketens: je vindt het hier allemaal.

Spot de gedichten van Willem Wilmink door de stad

Wist je dat Enschede vol staat met straatpoëzie? Op meerdere gebouwen vind je quotes en ‘spreuken’ van de Enschedese dichter Willem Wilmink. Hij schrijft over alledaagse dingen die soms best grappig kunnen zijn. Maar zijn bekendste werk is toch wel het gedicht boven de boekhandel Broekhuis. Een gedicht die perfect past bij het textiel verleden van de stad.

Relax in het Volkspark

Voor wie even de drukte van de stad wil ontsnappen, zet koers richting het Volkspark. Het is een park met grote eikenbomen, een oorlogsmonument en lelievijver. Je kunt er heerlijk wandelen of neerstrijken voor een picknick. In juli wordt het park 1 dag omgetoverd tot één groot festivalterrein met live muziek en lekkere foodtrucks over de uitgestrekte grasvelden. En geen zorgen: vraag je af wat te doen in Enschede met kind? Dan is zowel het park, als het kindvriendelijke festival een aanrader!

Wat te doen in Enschede met kind: Attractiepark de Waarbeek

Oké, dit is eigenlijk een beetje valsspelen. Want dit attractiepark ligt niet ín Enschede, maar op 15 minuten rij-afstand. Wel echt de moeite waard om naar toe rijden als je in Enschede op stap bent met een kind. Zo kunnen jullie samen avontuurlijke ritjes in attracties maken, all inclusive genieten van pretparkvoedsel en de nieuwe werelden ontdekken.

Ook leuk! 16 x tips en hotspots om te doen in Twente >

Rustbeek

En vraag jij je af wat te doen in Enschede met kind? Dan is dit ook een leuk plekje. Want terwijl jij met je handdoek op het zand zit, kunnen de kleintjes zandkastelen maken in het zand, spetteren in het water of meedoen met de leuke watersport activiteiten die hier worden gehouden. Win-win!

En, welke leuke activiteiten & bezienswaardigheden in het centrum of in de omgeving staan op jouw ‘wat te doen in Enschede’-lijstje?

Omslagfoto: In het Volkspark

CategoriesNederland