9

9 x DE LEUKSTE FOODHALLEN VAN NEDERLAND

foodhall - foodmarkt - overdekte roodmarkt - lunch - diner - uiteten - dagje uit

Heel veel proeven van verschillende stands en in een gezellig overdekte ruimte genieten van lekker eten: wij zijn dol op foodhallen. Ben je een weekendje weg in bijvoorbeeld Utrecht, Rotterdam of Den Haag? Dan mag je bezoekje aan deze foodhallen in Nederland zeker niet overslaan. 

9 x leuke foodhallen door heel Nederland, dit zijn onze favorieten >

Foodhall Mout in Hilversum

Deze oude bioscoop in Hilversum is verbouwd tot een van de leukste foodmarkten. Hier kun je genieten van een lekker hapje en drankje uit de verschillende foodtrucks en -stands. En je kunt er alles krijgen! Zoals Mout zelf zegt: ‘Van Italië tot Azië en van Zuid-Amerika tot New York, alle keukens zijn aanwezig.’ Eetsmakelijk!
Foodhall Mout Hilversum >

Liemès Food District in Utrecht

Bij Liemès Food District in Utrecht kun je de gezelligheid van een foodhall verwachten, gecombineerd met de service van een restaurant. Deze centraal gelegen foodwalhalla aan de A2 bij Utrecht Leidsche Rijn serveert heerlijke gerechten uit de keukens van Vietnam tot Spanje en van Japan tot Libanon. Een plek waar mensen samenbrengen, mede dankzij de centrale ligging, een makkie wordt. Liemès Food District is geopend van woensdag t/m zondag van 12:00 uur tot 22:00 uur. Meer informatie of alvast je tafel reserveren? Dat kan hier >

Meer leuke foodhallen in Nederland onder de foto >

foodhallen in nederland - foodhallen utrecht

World of Food in Amsterdam-Zuidoost

Als je geen zin hebt in het drukke centrum van Amsterdam maar wel naar een leuke roodmarkt wil is World of Food een tof alternatief. Deze foodmarkt bevind zich in een oude parkeergarage in Amsterdam-Zuidoost en je maakt hier een culinaire wereldreis langs de beste wereldkeukens. Van Surinaams tot Chinees en Turks tot West-Afrikaans. Je kunt hier zo lang blijven als je wilt want parkeren is er gratis en het OV stopt voor de deur.
World of Food Amsterdam-Zuidoost >

De Markthal in Rotterdam

Naast Fenix Food Factory zit er nog een fantastische foodmarkt in Rotterdam. De Markthal is met 12.000 m2 de grootste foodhall van Nederland. De markt bestaat naast foodstands ook uit foodshops, horecazaken en een kookschool. Met 2 ‘gewone’ supermarkten in de kelder van het complex zijn ze letterlijk van alle markten thuis. Kijk als je deze hal bezoekt ook zeker omhoog naar het plafond, dit is de kers op de taart van deze leuke hal
De Markthal Rotterdam >

Fenix Food Factory in Rotterdam

Doordat een aantal leuke ondernemers met liefde voor eten en ambacht hun passie wilden delen werd Fenix Food Factory geboren. Een Rotterdamse foodhall in de ruige oude havenloods op Katendrecht, tegenover het welbekende Hotel New York. Je kunt hier zes dagen in de week (biologische) boodschappen inslaan, leren hoe producten gemaakt worden en het is de perfecte plek om nieuwe smaken te ontdekken.
Fenix Food Factory Rotterdam >
Google Maps:
Veerlaan 19 in Rotterdam

MingleMush in Den Haag

Ook in Den Haag kun je een heuse foodhall vinden. De hal bevind zich naast de campus van de universiteit Leiden in Den Haag en bestaat uit pop-upstores, foodtrucks en verschillende terrassen. Het doel van de oprichters van Mingle Mush (mengelmoes) is dat mensen gezellig samen komen in de foodhall onder het genot van een hapje en drankje.
MingleMush Den Haag >

Down Town Gourmet Market

Nergens in Eindhoven vind je zo’n gevarieerd aanbod als in de Down Town Gourmet Market. Reis over de wereld langs tientallen foodtrucks. Van Vietnamama tot Bombay Streetfood. Van Afghani &zo tot Pim’s potatoes. In de zomer geniet je in de zon in de bijbehorende tuin onder het genot van een lokaal gebrouwen biertje. Cheers to the good life!
Down Town Gourmet Market >

Foodhall Arnhem

In het centrum van Arnhem vind je het gelijknamige Foodhall Arnhem. Een plek die bruist van diversiteit in kleuren, smaken, sferen en karakters. Het motto is samen delen, maar mocht je hongerig zijn dan is het natuurlijk prima om die pasta Carbonara lekker voor jezelf te houden. Het assortiment reikt van Thais tot Mexicaans en van Burger- tot Lobsterbar. Ook vind je er een stand gespecialiseerd in borrelplanken en kun je voor je (non-)alcoholische versnapering gerust een blik werpen op de drankenkaart. Go & enjoy, hier vind je meer info >

foodhallen in nederland - foodhallen utrecht

De Foodhallen in Amsterdam-West

Deze oude bekende werd geopend als eerste foodhall in Nederland en is onmisbaar in dit lijstje. Het was hier in het begin altijd dringen geblazen maar inmiddels is dit een hele fijne plek om relaxt te zitten of staan. Er is voor ieder wat wils. Of je nou zoekt naar koude, warme, zoete of hartige gerechtjes. Van Aziatisch tot falafel en truffelfriet. Wil je na al dat lekkers even onderuit in zakken en genieten van een leuke film? In hetzelfde complex bevinden zich ook de Filmhallen waar je terecht kan voor verschillende films.
De Foodhallen Amsterdam-West > 

Welke foodhallen in Nederland ga jij bezoeken?

CategoriesFijne Foodspots