EAT / Fijne Foodspots

7 x DE LEUKSTE NEDERLANDSE FOODMARKTEN VOOR EEN REGENACHTIGE DAG

foodhall - foodmarkt - overdekte roodmarkt - lunch - diner - uiteten - dagje uit

Nu het buiten steeds kouder wordt is het niet meer zo lekker om een terrasje te pakken. Gelukkig zijn er in ons land steeds meer gezellige foodmarkten waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Of je dagelijkse boodschappen doen voor thuis, dat kan hier namelijk ook! 

7 x leuke foodmarkten door heel Nederland, ideaal voor een regenachtige dag >

Foodhall Mout in Hilversum

Deze oude bioscoop in Hilversum is verbouwd tot een van de leukste foodmarkten. Hier kun je genieten van een lekker hapje en drankje uit de verschillende foodtrucks en -stands. En je kunt er alles krijgen! Zoals Mout zelf zegt: ‘Van Italië tot Azië en van Zuid-Amerika tot New York, alle keukens zijn aanwezig.’ Eetsmakelijk!
Foodhall Mout Hilversum >
Google Maps: Naarderstraat 8 in HilversumWorld of Food in Amsterdam-Zuidoost

Als je geen zin hebt in het drukke centrum van Amsterdam maar wel naar een leuke roodmarkt wil is World of Food een tof alternatief. Deze foodmarkt bevind zich in een oude parkeergarage in Amsterdam-Zuidoost en je maakt hier een culinaire wereldreis langs de beste wereldkeukens. Van Surinaams tot Chinees en Turks tot West-Afrikaans. Je kunt hier zo lang blijven als je wilt want parkeren is er gratis en het OV stopt voor de deur.
World of Food Amsterdam-Zuidoost >
Google Maps:
Develstein 100 in Amsterdam

Ook leuk! The Food Department in het Magna Plaza >

De Markthal in Rotterdam

Naast Fenix Food Factory zit er nog een fantastische foodmarkt in Rotterdam. De Markthal is met 12.000 m2 de grootste foodhall van Nederland. De markt bestaat naast foodstands ook uit foodshops, horecazaken en een kookschool. Met 2 ‘gewone’ supermarkten in de kelder van het complex zijn ze letterlijk van alle markten thuis. Kijk als je deze hal bezoekt ook zeker omhoog naar het plafond, dit is de kers op de taart van deze leuke hal
De Markthal Rotterdam >
Google Maps:
Verlengde Nieuwstraat in Rotterdam

Fenix Food Factory in Rotterdam

Doordat een aantal leuke ondernemers met liefde voor eten en ambacht hun passie wilden delen werd Fenix Food Factory geboren. Een Rotterdamse foodhall in de ruige oude havenloods op Katendrecht, tegenover het welbekende Hotel New York. Je kunt hier zes dagen in de week (biologische) boodschappen inslaan, leren hoe producten gemaakt worden en het is de perfecte plek om nieuwe smaken te ontdekken.
Fenix Food Factory Rotterdam >
Google Maps:
Veerlaan 19 in Rotterdam

MingleMush in Den Haag

Ook in Den Haag kun je een heuse foodhall vinden. De hal bevind zich naast de campus van de universiteit Leiden in Den Haag en bestaat uit pop-upstores, foodtrucks en verschillende terrassen. Het doel van de oprichters van Mingle Mush (mengelmoes) is dat mensen gezellig samen komen in de foodhall onder het genot van een hapje en drankje.
MingleMush Den Haag >
Google Maps:
Anna van Buerenplein 712 in Den Haag

Down Town Gourmet Market

Nergens in Eindhoven vind je zo’n gevarieerd aanbod als in de Down Town Gourmet Market. Reis over de wereld langs tientallen foodtrucks. Van Vietnamama tot Bombay Streetfood. Van Afghani &zo tot Pim’s potatoes. In de zomer geniet je in de zon in de bijbehorende tuin onder het genot van een lokaal gebrouwen biertje. Cheers to the good life!
Down Town Gourmet Market >
Google Maps: Smalle Haven 2-14 in Eindhoven

De Foodhallen in Amsterdam-West

Deze oude bekende werd geopend als eerste foodhall in Nederland en is onmisbaar in dit lijstje. Het was hier in het begin altijd dringen geblazen maar inmiddels is dit een hele fijne plek om relaxt te zitten of staan. Er is voor ieder wat wils. Of je nou zoekt naar koude, warme, zoete of hartige gerechtjes. Van Aziatisch tot falafel en truffelfriet. Wil je na al dat lekkers even onderuit in zakken en genieten van een leuke film? In hetzelfde complex bevinden zich ook de Filmhallen waar je terecht kan voor verschillende films.
De Foodhallen Amsterdam-West > 
Google Maps:
Bellamyplein 51 in Amsterdam

Wist je dat de Foodhallen ook een locatie in Den Haag heeft geopend? 5 x leuke hotspots in Den Haag vind je hier >

Welke foodhal ga jij bezoeken op een regenachtige dag?

[instagram-feed]Gerelateerde artikelen