W

WAT IS EEN STAYCATION NOU EIGENLIJK? UITLEG + TIPS VIND JE HIER!

wat is een staycation - thuisblijfvakantie - vakantie in eigen land - vakantie in nederland - zomervakantie in nederland

Je hebt er vast wel eens van gehoord: de term staycation. Voor velen een bekend fenomeen, maar voor anderen misschien helemaal niet.  Want wat betekent het nou eigenlijk écht? Iets met een vakantie, maar toch weer anders.. Wij leggen het je hier uit, inclusief leuke staycation tips in Nederland!

Wij waardeerden het eigenlijk allang, maar nu de (verre) vakantieplannen in duigen zijn gevallen worden er steeds meer staycation plannen gemaakt. Noem het een vakantie in eigen land, een thuisblijfvakantie, mini-break of een getaway – het is razend populair dit jaar, en terecht! Vind hier alles wat je moet weten over wat een staycation is > 

Het woord ‘staycation’ is een Amerikaans combinatie van de woorden ‘stay’ (verblijf) en ‘vacation’ (vakantie). De term wordt gebruikt voor een vakantie waarbij je thuisblijft (of in eigen land) in plaats van dat je op reis gaat naar een ander land.

Waarom een staycation?

Het principe van een staycation is dat je in je eigen vertrouwde omgeving thuis jezelf het beste kunt ontspannen. Je voelt je niet gedwongen om elke dag iets nieuws te beleven, maar kunt genieten van nu en dan gewoon helemaal niks doen in je eigen omgeving. Tijdens zo’n vakantie thuis heb je bovendien tijd om allerlei leuke dingen te doen waar je anders niet aan toekomt, zoals naar een museum gaan of tochtjes in de omgeving maken.

Daarnaast help je je portemonnee en het milieu! Auto’s, boten en vliegtuigen worden niet (of worden minder) gebruikt en het openbaar vervoer, fietsen, elektrische scooters of gewoon lopen krijgen tijdens een staycation de voorkeur!

Inspiratie nodig? Hier vind je onze tips voor een perfecte staycation:

5 x Slapen in een boomhut in Nederland >
5 x Bijzonder overnachten in een Nederlandse iglo >
10 x Toffe Tiny Houses in Nederland >
8 x Staycation deals in Amsterdam >
8 x Locaties om te slapen in een wijnvat >
En, ben jij al overtuigd om zo’n leuke thuisblijfvakantie te boeken?

CategoriesNederland