5

5 x MAGISCHE WANDELROUTES IN EUROPA

wandelroutes europa - wandelroute europa - wandelpaden europa - wandeltochten europa - wandeltochten - wandelen in europa - wandelvakantie europa - wandelen europa

Zin in een lange wandeltocht door prachtige natuur? Er zijn door heel Europa allerlei verschillende routes die je kunt lopen met verschillende moeilijkheidsgraden. Hieronder vind je 5 van deze magische wandelroutes in Europa.

Vind hier de magische wandelroutes in Europa >

Een goede bewegwijzering is voor elke wandelaar belangrijk. Gelukkig hebben ze daar wat op bedacht: twee rode en witte strepen staan voor de GR parcours –grande randonnée-, twee rode en gele strepen voor de circuits – GR de Pays en één gele streep voor de PR routes – Promenade et Randonnée. Deze wegwijzers bestaan al bijna zestig jaar en werken nog altijd!

Alta Via Numero 1, Italië

De Alta Via 1, ook wel bekend als de Dolomite High Route 1, is een van de beroemdste wandelroutes van Italië. De Dolomieten zijn een aantal grote, op zichzelf staande en lichtgekleurde bergen. De beroemde Alta Via 1 is de makkelijkste en meest populaire van de hoge routes die door de Dolomieten lopen.
Afstand: 150 km
Zwaarte/moeilijkheidsgraad: Duidelijke paden, etappes die te doen zijn

Ook leuk! Vind hier 5 treinreizen binnen Europa die jij een keer in je leven wilt maken >

GR5, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk

De GR5 is een langeafstandswandelpad vanaf de Hoek van Holland naar Nice. De route is grotendeels gemarkeerd met de bekende GR-markeringen voor langeafstandswandelingen en is een van de populairste onder de Europese langeafstandswandelingen.
Afstand: 2.275 km
Zwaarte/moeilijkheidsgraad: Van vlak land tot hooggebergte

Laugavegur, IJsland

Laugavegur – letterlijk vertaald ‘Weg naar de warme bronnen’- is sinds de opening in 1978 al snel uitgegroeid tot de populairste wandelroute van IJsland. Op de Laugavegur maak je in bijna vier dagen tijd maak je kennis met de meest bijzondere kenmerken van IJsland.
Afstand: 55 km
Zwaarte/moeilijkheidsgraad: Geen moeilijke passages, wel rivierdoorwadingen

wandelroutes europa - wandelroute europa - wandelpaden europa - wandeltochten europa - wandeltochten - wandelen in europa - wandelvakantie europa  - wandelen europa

GR20, Fra li Monti, Frankrijk

De GR 20 is niet voor iedereen weggelegd. Alleen als je van klauteren houdt en een beetje afzien niet erg vindt, kan je genieten van de bijzondere sfeer rond de hoogste toppen van het ‘Ile de Beauté’. Je kunt kiezen uit het zuidelijk deel, het noordelijk deel of de gehele GR20.
Afstand: 180 km
Zwaarte/moeilijkheidsgraad: Veel hoogteverschillen en steile stukken over bergtoppen

The Dingle Way, Ierland

Dingle Way is één van de mooiste wandelroutes die bekend staat om de bijzondere uitzichten. Geniet tijdens deze tocht op het schiereiland Dingle dan ook van de prachtige kustlijn, die bestaan uit rotsen en kliffen.
Afstand: 179 km
Zwaarte/moeilijkheidsgraad: Makkelijk
En, welke van deze magische wandelroutes in Europa zet jij op je bucketlist?

Bron omslagfoto: Ryder Walker

CategoriesEuropa