R

RECEPT SALADE MET ZOETE AARDAPPEL, FETA EN DOPERWTEN

zoete aardappel recepten - salade recepten - gezonde recepten - makkelijke recepten - recept gevulde zoete aardappel - recept gebakken zoete aardappel - recept zoete aardappel uit de oven - zoete aardappel recepten - koken met zoete aardappel - gepofte zoete aardappel - zoete aardappel friet - recept zoete aardappel - zoete aardappel gezond - zoete aardappel salade

Wij zijn dol op zoete aardappels! Het is een gezond en lekker alternatief voor de gewone aardappel en je kunt er allerlei kanten mee op. Hieronder vind je het recept voor een salade met zoete aardappel, feta en doperwten.

Vind hier het recept voor de salade met zoete aardappel, feta en doperwten > 

Ingrediënten 

300 tot 400 gr zoete aardappel
350 gr bevroren erwten, ontdooid
2 grote handenvol babyspinazie
50 gr fetakaas
40 gr rauwe walnoten
2 el zonnebloempitten
1 el kokosolie, gesmolten (of extra vierge olijfolie)

Dressing:
3 el extra vierge olijfolie
2 tl volkoren mosterd
2 tl appelciderazijn
Zout en peper naar smaak

Vind hier nog meer gezonde recepten met zoete aardappel in de hoofdrol >

Bereidingswijze 

1. Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier (of licht olie in om te voorkomen dat het blijft plakken).

2. Was de zoete aardappelen en snijd ze in grote blokjes. Verdeel de zoete aardappel gelijkmatig over de schaal en giet de kokosolie erover. Schuif de bakplaat vervolgens in de oven en rooster hem tot hij zacht is (20 tot 30 minuten). Als de zoete aardappel gaar is, haal je hem eruit en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

3. Rooster de walnoten en zaden ook terwijl de zoete aardappel in de oven wordt geroosterd. Hak de walnoten grof en verdeel deze samen met de zonnebloempitten over een ander bakje. Zet ze 5 tot 8 minuten in de oven tot ze licht geroosterd zijn, haal ze eruit en zet ze apart.

4. Terwijl je wacht tot alles is afgekoeld, maak je de dressing en bereid je de rest van de salade ingrediënten. Als je dat nog niet hebt gedaan, pak dan de bevroren erwten en laat ze ontdooien. Maak de dressing door alle dressingingrediënten in een kommetje te mengen en goed te schudden.

5. ‘Bouw’ je salade op een bord door eerst de babyspinazie neer te leggen, dan de zoete aardappel, gevolgd door de erwten, feta en tenslotte de noten en zaden eroverheen. Als je het meteen serveert, besprenkel dan de dressing en breng op smaak met peper en zout.
En, wanneer ga je dit recept voor de salade met zoete aardappel, feta en doperwten maken?

Bron: Nourish Everyday