J

JE VRIENDSCHAP ONDERHOUDEN ALS JE HET DRUK HEBT: ZO DOE JE DAT

vriendschappen onderhouden - vriendschap onderhouden - moeite met vriendschappen onderhouden - afspreken als je het druk hebt - Hoe blijf je in contact met je vriendinnen? - in contact blijven met je vriendinnen - vriendschap in stand houden - vriendschappen - vriendschap -

Tegenwoordig zijn we allemaal druk, verdrinken we in to do’s, hoppen we van afspraak naar afspraak. En voor je het weet heb je – je vriendinnen al even niet meer gezien. Balen. Vraag jij je af hoe je jouw vriendschap kunt onderhouden, óók als je het druk hebt? Hier vind je 7 x handige tips!

Van samen to do’s afvinken tot ver van te voren koffie dates inplannen: zo kun je jouw vriendschap onderhouden als je het druk hebt >

1. Wees eerlijk over je agenda

Je hebt het druk en afspreken op korte termijn is een drama. Erken en vertel dit aan je vriendinnen, maar laat daarbij wel weten dat je graag wil afspreken. Je moet alleen even uitzoeken welke dag/tijd het beste uitkomt om samen te komen. Als je eerlijk bent over je schema, laat dit zien dat je nog steeds prioriteit wil geven aan jullie vriendschap. En snappen ze het beter als je ver van tevoren een datum wil vastpinnen.

Nieuwe vriendschappen sluiten als volwassene? Zo doe je dat >

2. Maak (ver) van tevoren plannen

Dat brengt ons op het volgende: als je het druk hebt, maak dan (ver) van tevoren plannen met je vriendinnen. De kans is groot dat beide agenda’s er nog wat leger uitzien op dat moment. Pin het vast: zo kun je niet iets anders op dat moment plannen en zie je elkaar regelmatig(er).

Moeite met vriendschappen onderhouden? Zo blijf je jouw vriendschap in stand houden >

3. Boek geen dubbele vriendinnendate

Heb je moeite met het onderhouden van vriendschappen en heb je de neiging om op je vrije dag meerdere dates in te plannen. Bijvoorbeeld koffiedate in de ochtend met je ene vriendin en lunch of diner met de ander. Begrijpelijk, maar niet verstandig. Het kan dan goed dat de koffiedate gezellig is, je de tijd uit het oog verliest en te laat bent voor je andere afspraak.

Daarnaast: kwantiteit is beter dan kwaliteit. Je wilt zorgeloos kunnen bijpraten, zonder continu op de klok te kijken. Of een leuk gesprek af te moeten kappen.

vriendschappen onderhouden - vriendschap onderhouden - moeite met vriendschappen onderhouden - afspreken als je het druk hebt - Hoe blijf je in contact met je vriendinnen? - in contact blijven met je vriendinnen - vriendschap in stand houden - vriendschappen - vriendschap -

Moeite met vriendschappen onderhouden? Zo blijf je jouw vriendschap in stand houden >

4. Houd elkaar regelmatig op de hoogte via de telefoon

Soms lukt fysiek afspreken even echt niet. Dat is niet erg, maar zorg ervoor dat er geen dagen, weken of maanden voorbij gaan waar je geen enkele van je vrienden spreekt. Druk zijn is geen excuus om te verdwijnen. En elkaar een berichtje sturen in de bus, in de avond op de bank of tijdens je lunchbreak is een kleine moeite. Plus, je blijft op de hoogte wat er in elkaars leven speelt.

5. Vink samen je to do lijst af

Wie zegt dat een date naar de garage, paspoort aanvragen. Of samen boodschappen doen en in een cafeetje je to do’s afvinken niet gezellig kan zijn? Je kletst gezellig bij, terwijl je tegelijkertijd je dagelijkse taken afrond. Een win-win!

Ook leuk! Dit zijn 8 x mooie gedichten over vriendschap >

6. Zorg dat je er bent op grote momenten & maak het speciaal

Om een vriendschap goed te onderhouden, is het belangrijk dat je er bent bij grote momenten. Dat kan natuurlijk per situatie verschillen: een zwangerschap, diploma-uitreiking of een verjaardag. En, dat hoeft natuurlijk ook niet altijd fysiek. Het heeft waarschijnlijk wel je voorkeur, maar wat niet kan – kan niet. Met een kaartje of leuk presentje laat je zien dat je aan je vriend(in) denkt!

7. En wees erbij wanneer het écht nodig is

Net zoals grote momenten, is het ook belangrijk dat je erbij bent wanneer het écht nodig is. Voor sommige dingen, kunnen je to do’s makkelijk naar de volgende dag verschoven worden.

En, wat is jouw gouden tip om je vriendschap te onderhouden?

CategoriesNiet gecategoriseerd