N

NIEUWE VRIENDSCHAPPEN SLUITEN ALS VOLWASSENE: ZO DOE JE DAT

nieuwe vriendschappen sluiten volwassene - nieuwe vriendschappen sluiten - nieuwe vriendschappen volwassenen - hoe maak je nieuwe vrienden

Nieuwe vriendschappen sluiten doe je heus niet alleen in je ‘jongere jaren’. Ook als je ouder dan 18 bent kun je ook nog genoeg speciale mensen tegenkomen in je leven. Vaak gaat het als kind wel een stukje makkelijker om vrienden te maken. Ben je benieuwd hoe je nou precies nieuwe vriendschappen kunt sluiten als volwassene? Hieronder vind je onze tips.

Nieuwe vriendschappen sluiten als volwassene? Hier lees je hoe je dat doet >

1. Benoem overeenkomsten

De kern van een vriendschap is vaak iets wat je allebei hebt, of het nou een gedeelde interesse, hobby of gevoel voor humor is. Daarom is het de perfecte manier om iemand te benaderen met wie je vrienden wilt zijn. Reageren op je gedeelde liefde voor terrassen, sushi of Temptation Island is dus een goed idee. Overdrijf alleen niet en probeer niet iemand te zijn die toch gaat meepraten terwijl je het er eigenlijk niet mee eens bent.

2. Stel vragen

Je denkt vaak dat je indrukwekkend moet zijn om mensen voor je te winnen: je moet interessante dingen te vertellen hebben of super hilarisch zijn. Maar het geheim is eigenlijk het tegenovergestelde: je moet de andere persoon het gevoel geven dat ze bijzonder zijn. Mensen praten graag over zichzelf – dat is gewoon een feit. Concentreer je dus op de ander en wees oprecht geïnteresseerd. Stel doordachte en open vragen!

3. Geef ze een compliment

Complimenten van vreemden of mensen die we niet goed kennen, kunnen zo bijzonder zijn. Omdat ze onverwacht zijn, worden ze misschien zelfs meer gewaardeerd; een compliment aan een (potentiële) nieuwe vriend kan belangrijk zijn om het begin van een sterke band te creëren. En begin dan niet gelijk over een kledingstuk maar complimenteer bijvoorbeeld hun werk drive, creativiteit of geweldige lach. Dit soort oprechte, opmerkzame complimenten zijn degenen die je zeker bijblijven.

Ben je wel vrienden met jezelf? Vind hier dé tips voor meer zelfliefde >

4. Bied hulp aan

Een van de belangrijkste dingen die goede vrienden scheidt van kennissen is emotionele en praktische steun. Laten weten dat je beschikbaar bent als iemand hulp nodig heeft is een geweldige manier om ze te benaderen. Het bieden van steun of het hebben van een concreet doel voor jullie om elkaar te helpen, kan een band vormen en jouw (potentiële) vriend laten weten dat je betrouwbaar, ondersteunend en lief bent.

5. Gebruik humor

Wat is het nut van een vriendschap als je niet samen kunt lachen? Humor is eigenlijk een belangrijke basis van vriendschappen, maar het gaat niet om flauwe grappen of om te laten zien dat je grappig bent. Het heeft alles te maken met proberen jullie allebei meer op je gemak te laten voelen. Kortom: wees je hilarische, leuke zelf, en op zijn minst kan het een goede test zijn om te zien of je dezelfde humor deelt of niet.

6. Wees eerlijk

Als je steeds korte interacties hebt gehad met iemand die je beter wilt leren kennen, is het zeker oké om te vertellen dat je nieuwe mensen wilt ontmoeten en dat je graag samen koffie, wijn of espresso martini wilt drinken. Dit komt meestal zelfverzekerd en vleiend over in plaats van zielig. Het is vaak eng om de eerste stap te zetten in vriendschappen, net als bij daten, dus de andere persoon zal waarschijnlijk juist opgelucht zijn dat ze weten waar ze aan toe zijn.

En, welke van deze tips ga jij gebruiken om nieuwe vriendschappen te sluiten als volwassene?

CategoriesChill