1

15 x WONDEREN & VOORDELEN VAN ROZENWATER

voordelen rozenwater - rozenwater drinken - rozenwater puur - rozenwater gezicht - rozenwater tips

Rozenwater is een echte weldoener voor je haar, huid én geest. Al jaren-, deccenia-, eeuwenlang wordt het goedje gebruikt in culturen over de hele wereld. Ook wij geven het een ereplaats in onze kast. Rozenwater heeft ontzettend veel voordelen. Hier lees je hoe je de wonderen uit rozenwater naar boven haalt.

Lees hier over de wonderen en voordelen van rozenwater >

Wat is rozenwater?

Rozenwater is een hydrolaat gemaakt uit rozen. Het wordt met name gebruikt in parfum vanwege de zoete geur, maar rozenwater wordt door de bijzondere eigenschappen op medicinaal gebied en veel in de traditionele keuken ook gebruikt. Bovendien biedt dit bijzondere water vele voordelen voor ons lichaam omdat het krachtige kenmerken van de roos heeft.

voordelen rozenwater - rozenwater drinken - rozenwater puur - rozenwater gezicht - rozenwater tipsVoordelen rozenwater // rozenwater drinken // rozenwater puur // rozenwater gezicht // rozenwater tips

 

De voordelen & wonderen

1. Tegen een onzuivere huid

Rozenblaadjes geven hun vitaminen en mineralen af aan het water tijdens de distillatie. Zo bevat rozenwater vitamine A, B3, C, D, E en ontzettend veel antioxidanten. Dit zorgt ervoor dat rozenwater ontstekingsremmend kan werken waardoor het onder andere goed inzetbaar is voor de onzuivere huid. Daarnaast verstevigt rozenwater de poriën en herstelt de pH-waarde van de huid.

2. Bij een droge huid

Ook stimuleert rozenwater de bloedcirculatie van de huid waardoor het de droge, oude en gevoelige huid op een positieve manier kan beïnvloeden.

3. Volledig natuurlijk

Rozenwater is een volledig natuurlijk product dat geen chemische middelen bevat. Wordt je huid altijd blijer van.

9 x Voordelen van een alcoholvrije maand >

4. Vermoeide ogen

Rozenwater verzacht en ontspant. Leg bij vermoeide ogen twee doordrenkte watjes op je oogleden en laat ze 10 minuten inwerken. Wallen en donkere kringen verdwijnen als sneeuw voor de zon!

5. Toevoeging aan een kleimasker

Rozenwater is een ideaal ingrediënt om je kleimasker mee te maken. Met slechts één theelepel rozenwater en één eetlepel klei heb je al genoeg om een compleet gezichtsmasker te maken.

voordelen rozenwater - rozenwater drinken - rozenwater puur - rozenwater gezicht - rozenwater tipsVoordelen rozenwater // rozenwater drinken // rozenwater puur // rozenwater gezicht // rozenwater tips

 

6. Slaapproblemen

Als je problemen hebt met slapen door bijvoorbeeld stress, kan rozenwater je goed helpen. Spray wat rozenwater op je kussen en lakens voordat je gaat slapen. Voor het beste effect zet je een diffuser aan met kalmerende essentiële olie.

7. Tegen huidveroudering

Ook rimpels, vlekken en andere tekenen van huidveroudering kunnen verholpen worden door rozenwater. Dit komt doordat het wondermiddel vitamine C bevat dat collageen aanmaakt. Collageen zorgt voor de vernieuwing van de cellen waardoor je huid weer een oppepper krijgt.

8. Rozenwater voedt het haar

En zorgt voor een zijdezachte glans. Door de vitamines die we eerder noemde, heeft rozenwater een krachtige werking op huid én haar.

6 x Workouts voor thuis die niet voelen als sporten >

9. Als aftersun

Iets te lang in de zon gelegen en verbrand? Gebruik rozenwater als aftersun. Het geeft verkoeling en zorgt dat de verbrande huid kalmeert.

10. Reinigt je gezicht

Make up verwijderen en je gezicht reinigen kan goed met rozenwater. Het verwijdert alle bacteriën, hydrateert, en maakt de huid zacht. Doordat rozenwater een natuurlijk product is, komen er geen chemische middelen aan te pas.

voordelen rozenwater - rozenwater drinken - rozenwater puur - rozenwater gezicht - rozenwater tipsVoordelen rozenwater // rozenwater drinken // rozenwater puur // rozenwater gezicht // rozenwater tips

 

11. In je voeding

Om je van buiten te laten shinen kan je rozenwater toevoegen aan je eten en drinken. Meng rozenwater met wat mineraalwater of maak er een leuke cocktail mee – daar zeggen wij geen nee tegen. Let wel op dat je een variant rozenwater met gedroogde bloemen kiest, deze is geschikt om in je voeding te gebruiken.

12. Als medicijn

In het Midden-Oosten wordt rozenwater al eeuwenlang gebruikt voor medicinale doeleinden. In Nederland is dat (nog) niet het geval. Uit enkele studies blijkt echter dat rozenwater bij verschillende aandoeningen een positief effect heeft.

13. Een goede aftershave

Na het scheren last van rode bultjes? Rozenwater kalmeert je huid en zorgt dat de bultjes snel wegtrekken. Ook voor mannen een aanrader voor na het scheren!

9 x Nageltrends van het moment om zelf te proberen >

14. Tegen een rode huid

Rode vlekken op de huid is een veelgehoord probleem bij vrouwen en vaak moeilijk weg te werken. Rozenwater biedt de oplossing. Doordat rozenwater de huid kalmeert worden de rode plekken minder vurig en krijg jij een neutrale huid.

15. Van binnenuit

Puur rozenwater toevoegen aan je water, geeft er niet alleen wat smaak aan, maar het geeft ook je immuunsysteem een boost. Je kunt het aan al je drankjes toevoegen en de vitaminen en antioxidanten zullen je huid van binnenuit een glow geven.

Hoe ga jij rozenwater toevoegen aan je routine?