dry january voordelen
9

9 x DE VOORDELEN VAN EEN ALCOHOLVRIJE MAAND

Na de feestdagen is het voor steeds meer mensen tijd voor Dry January – een maand zonder alcohol. Heb jij dat laatste beetje motivatie nog nodig om eraan te beginnen? Hier lees je de voordelen van een maand zonder alcohol.

Want zoals we eigenlijk allemaal wel weten: alcohol is helemaal niet zo gezond voor ons. Hieronder vind je wat de dry january voordelen zijn van een alcoholvrije maand >

1. Het is goed voor de lijn

Abs are made in the kitchen en zeker niet in de kroeg. Ondanks dat we zo kunnen genieten van die heerlijke wijntjes en cocktails vinden we het ook erg belangrijk om mooi in shape te zijn. Het is dus goed voor de lijn om die alcoholvrije maand in te lassen en daarnaast is de kans dat jij met een kater naar de sportschool gaat vrij klein.

2. Je hebt meer energie

Je zult merken dat je je echt fitter voelt als je een maand niet drinkt. Je skipt de katers en je lichaam houd meer energie over.  Dit zorgt ervoor dat je waarschijnlijk meer zult ondernemen. Ook krijg je een beter weerstand wat er weer voor zorgt dat je minder snel ziek wordt.

Vind hier 7 x de beste tips om Dry January makkelijk door te komen >

3. Je slaapt beter

Iedereen weet dat genoeg slaap belangrijk is Hoewel het soms lijkt het misschien alsof je juist goed slaapt door alcohol, is het tegendeel waar. Het helpt je wel om sneller in slaap te vallen, maar het verstoort je de diepe slaap waardoor je uiteindelijk niet goed uitrust. In een alcoholvrije maand wordt je dus zeker meer uitgerust wakker.4. Het is goed voor de portemonnee 

We weten natuurlijk allemaal dat hoe meer alcohol er in jouw drankje zit, hoe duurder deze wordt. Na een paar drankjes in de kroeg denken we al vaak niet meer aan onze portemonnee en schrikken we de volgende dag vaak als we op onze bankrekening kijken. Je zult zien dat je meer geld overhoudt als je in plaats van cocktails bijvoorbeeld spa rood bestelt.

geld - tegenslagen - inkomsten - corona - covid-19 - werk - zzp'er

5. Spijt komt niet later

Waarschijnlijk heb je je wel eens schuldig gemaakt aan (een beetje) beschamend gedrag terwijl je een paar drankjes op had. Of dit nou net iets te hard schreeuwen in een restaurant was of een dronken bericht sturen naar een ‘onhandig’ persoon, later komt de spijt. In deze maand is de kans vele malen kleiner dat dit gebeurd of kun je in iedere geval de alcohol niet de schuld meer geven…

6. Je houdt vitamines binnen

Alcohol vermindert de opname van vitamines en we weten natuurlijk allemaal dat we vitamines nodig hebben. Een van de voordelen van Dry January is dus dat wanneer je géén alcohol drinkt je die vitamines allemaal binnenhoudt. Go alcoholvrije maand!

Het nieuwe jaar gezond beginnen? Vind hier 10  gezonde en lekkere recepten > 

7. Je huid gaat ervan stralen

Je lever kan misschien niet alles verwerken wat je hebt gedronken en daardoor komen er gifstoffen voor een deel in je huid terecht, wat kan leiden tot pukkeltjes, onzuiverheden en een grauwe huid. Kijk maar eens hoe mooi jouw huidje straalt na een maand geen alcohol.

8. Het is goed voor je lever

Die hoeft nu geen overuren te draaien om al die drankjes uit je systeem te halen en kan zich richten op de overige reiniging van je lichaam. Alcohol krijgt bij de afbraak van gifstoffen namelijk altijd voorrang bij de lever.

9. En voor je ruggengraat..

Jouw ruggengraat wordt met elk glas slapper en slapper. Je kunt geen nee meer zeggen tegen mix drankjes vol suiker en die vette hap van de snackbar. Daarnaast was je waarschijnlijk allang vergeten dat je het niet te laat zou maken vandaag. Probeer tijdens deze alcoholvrije maand dus eens een alcoholvrije cocktail in een (alcoholvrije) bar en ontwikkel een sterke ruggengraat.

En, ga jij na het lezen van deze Dry January voordelen een alcoholvrije maand inlassen?