F

FREE THE BOOBIES! 9 x VOORDELEN VAN GEEN BH DRAGEN

voordelen geen bh - voordelen geen beha - nadelen geen bh - waarom geen bh dragen

Home is where the bra comes off: het gevoel van ruimte en vrijheid wanneer je je beha afdoet ervaren we met name thuis. Toch blijkt uit onderzoek dat het beter is om af en toe buiten de deur ook de stap te wagen. Je borsten zullen je dankbaar zijn! Lees snel verder over de voordelen van geen BH dragen.

9 x Voordelen van geen BH dragen >

Veel vrouwen hebben een haat-liefde relatie met hun beha’s. Ze zijn mooi, stoer, sexy, ondersteunend, maar ook wel eens heel oncomfortabel. Hoe noodzakelijk is het dat we ze dragen?

Natuurlijk verschilt dit per persoon en jouw relatie tot je borsten. Toch is het geen slecht idee om eens een BH-loze dag te houden en te zien hoe je je erbij voelt. En dit is waarom.

1. Door de beugel

Velen denken dat ze een beha moeten dragen. ‘Anders krijg je toch hangborsten?’ Het antwoord is een dikke nee. Uit een groot Frans onderzoek blijkt dat beha’s er juist voor zorgen dat je borsten minder sterk worden. De spieren in je borst hoeven namelijk niet meer hard te werken door de beugels waardoor ze gaan hangen.

De Franse onderzoeker dr. Jean-Denis Rouillon van de Universiteit van Franche-Comté onderzocht jarenlang de borsten van 320 vrouwen, en volgens hem worden tepels met gemiddeld zeven millimeter per jaar gelift als je je beha in de kast laat liggen.

2. Gezondheidsvoordelen

Een leven zonder beha zorgde voor de 320 vrouwen uit het onderzoek ook voor andere gezondheidsvoordelen. Zo zouden ze geen last meer hebben van rugpijn en hun ademhaling zou ook verbeterd zijn sinds ze hun BH in de lade laten liggen. 

8 x Inspirerende boeken over body positivity >

3. Zachter & strakker

En er zijn nog meer voordelen van een behaloos leven: de huid op en rondom je borsten zou namelijk zachter en fijner worden. Dat komt dan weer omdat je borsten zonder beha niet de hele dag tegen materialen als kant aanschuren.

Ook zou striae vervagen en worden je borsten een stuk steviger. Bovendien heb je geen last meer zweet en viezigheid dat bij warm weer in die BH blijft hangen.

4. Betere bloedcirculatie

Omdat niets meer wordt afgekneld, verbetert daarnaast de bloedcirculatie. Je BH is eigenlijk een grote band om je bovenlichaam die alles strak bij elkaar houdt. Op de lange termijn kan dit je bloedcirculatie beïnvloed worden waardoor je grote bloedvaten vernauwen. Doe je dit dus niet? Dan heeft dat grote voordelen voor je bloeddoorstroming waardoor je meer energie krijgt en je gezondheid er ook nog eens op vooruit gaat.

5. Sterkere spieren

Veel mensen kopen een push-up BH als ze een grotere buste willen. Dat is de makkelijkste en snelste manier om je borsten te laten ‘groeien’. Maar op lange termijn is er een andere optie. Je raadt het al: weg met die BH. Ook dit heeft weer te maken met de sterkere borstspieren. Hierdoor lijken je borsten voller.

10 x Toffe pakken voor vrouwen >

6. Geen ‘echte’ steun

Het belangrijk om te weten dat beha’s een afgeleide zijn van een korset: een kledingstuk dat eeuwen geleden in het leven is geroepen als enkel esthetisch kledingstuk. Ze zijn bedoeld als versiering en kunnen je mooi laten voelen, maar ze veranderen niks blijvends. Een push-up zorgt bijvoorbeeld niet blijvend voor grotere borsten. Zorg dat je jezelf ook zonder BH comfortabel voelt.

7. Verkeerde maat

Het dragen van een juiste BH is vooral een kwestie van het vinden van de juiste maat. Nu blijkt uit onderzoek dat 70 procent van de vrouwen te kleine BH’s draagt. Mocht je dus niet zonder willen, maar twijfel je of het wel goed zit? Laat je daarin goed adviseren in de winkel.

Self-love guide! 16 tips voor meer zelfliefde >

8. Slaap zacht

We moeten het toch even gezegd hebben: draag hoe dan ook geen beha tijdens het slapen! Niet alleen wordt alles afgekneld en heb je weinig bewegingsruimte, jij hebt op dat moment geen besef hoe de beha zit en zich vormt. Bovendien kan de beugel breken en in je ribben steken.

9. Het mag wat kosten

Niet alleen je borsten zullen ons bedanken, ook je portemonnee. Want lingerie mag dan mooi, delicaat, sexy, stoer zijn – het mag ook wat kosten. En terecht, want er zit veel precisiewerk in met vaak dunne stofjes. Maar soms is het fijn dat geld aan iets anders uit te kunnen geven.

Wist jij deze voordelen van geen BH dragen al?

CategoriesDress Up