I

IN ÉÉN KEER SLAGEN VOOR JE AUTO THEORIE-EXAMEN? ZO DOE JE DAT

Auto theorie examen oefenen - Auto theorie examen oefenen 2022 - Auto oefenexamens - gratis auto theorie oefenen - Auto theorie examen tips - leren voor auto theorie

Je rijbewijs halen, het heeft vele voordelen. Zo ben je niet perse meer afhankelijk van het openbaar vervoer, hoef je niet meer met slecht weer op de fiets te stappen en is geen stad te ver voor een roadtrip. Tegelijkertijd betekent het ook jezelf door de praktijkexamen en de niet altijd even makkelijke, CBR auto theorie-examen worstelen. Met dat laatste helpt Girls Who hieronder een handje!

Voorbereiden op je auto theorie-examen? Met deze tips doe je dat >

Zorg dat je de theorie in handen hebt

First things first: voordat je in de diverse verkeersregels, borden en situaties duikt, is het handig om de leerstof eerst in handen te hebben. Naast fysieke theorieboeken, kun je tegenwoordig heel makkelijk online een theorieboek scoren. Het voordeel van online de auto theorie leren is dat het vol foto’s, 3D-illustraties en voorbeelden staat die de theorie op een duidelijke en leuke manier uitleggen.

Ook leuk! Zo leer je een nieuwe taal >

Maak een samenvatting van de stof

Voordat je de examen ingaat is het natuurlijk belangrijk dat je de stof kent. Dit kun je doen door een samenvatting te maken van de theorie. Wist je bijvoorbeeld dat mensen sneller dingen onthouden wanneer ze het op schrijven? Daarnaast kun je makkelijk nagaan of je alle hoofdstukken hebt doorgenomen en of je de inhoud van de theorie goed begrijpt.

Extra tip: maak de samenvatting in eigen woorden. Op deze manier weet je ook gelijk of je daadwerkelijk snapt wat er staat.

Meer tips om in een keer voor je auto theorie-examen te slagen >

Herhaling is key

Soms willen we de kracht van herhaling weleens onderschatten. Maar het is zo belangrijk dat je de leerstof blijft herhalen (en herhalen én herhalen). Op deze manier onthoud je de stof beter en zal je het minder snel vergeten. Je bent geen spons. Als je iets maar één keer doet, is de kans groot dat je het zo weer vergeten bent. Kortom: herhaal.

Meer leren? Dit zijn 8 x tips om bij te scholen ná je studie >

Auto theorie-examen oefenen

Hoe je zeker weet dat je de leerstof kent én begrijpt? Door te oefenen, oefenen en oefenen. Je vindt online zowel gratis als betaalde complete auto oefenexamens, die vergelijkbaar zijn met echte CBR theorie-examens. Met hetzelfde online software, dezelfde soort vragen en aantal vragen (verdeeld over de onderwerpen gevaarherkenning, verkeersregels en verkeersinzicht), krijg je een goed beeld wat je kunt verwachten.

Extra tip: wees tijdens de auto oefenexamens niet bang om foutjes te maken. Daar leer je tenslotte van en maak je dezelfde fout niet in het ‘eggie’. Je zal niet alles in één keer goed doen. Daar zijn we namelijk mens voor.  

Neem de tijd

Doe het jezelf niet aan om de theorie van je examen in één avond in je hoofd te stampen. Maar neem juist de tijd om jezelf voor te bereiden. (Want hey, Rome is ook niet in één dag gebouwd!). Verdeel de hoofdstukken over meerdere dagen, herhaal de stof een aantal keer en plan oefendagen in. Het is overigens ook veel effectiever om elke dag een uur te leren, dan meerdere uren achter elkaar op dezelfde dag. Plus het voorkomt stress. Win-win, als je ’t ons vraagt.

En, ben jij al helemaal klaar met het voorbereiden van je auto theorie-examen? Wij wensen je in ieder geval veel succes, you can do this!

CategoriesNiet gecategoriseerd