1

10 x NEDERLANDSE HORROR BOEKEN

horror boeken - horror boek - horror boek lezen - nederlandse horror boeken - griezelige boeken

Hou jij wel van een goed horror verhaal op z’n tijd? Dan hebben wij precies wat je zoekt! Hieronder vind je 10 Nederlandse horror boeken voor een avondje griezelen op de bank of in bed.

Hou jij wel van griezelige verhaaltjes? Vind hier de Nederlandse horror boeken die jij zeker wilt lezen > 

Bird Box – Josh Malerman

Een mysterieuze kracht roeit de volledige wereld langzaam uit. Telefoons werken niet meer, televisies stoppen ermee en je kunt niet meer alleen naar buiten. Malorie wil haar kinderen in veiligheid brengen, maar moet daar eerst een gevaarlijke tocht voor ondernemen die ze alleen maar geblinddoekt kan afleggen.
Hier bestel je Bird Box >

horror boeken - horror boek - griezelige boeken - boeken met horror - boeken genre horror - horror lezen - horror verhalen lezen - horror boeken lezen

Dodenwake – Stephen King

Dr. Creed verhuist met zijn vrouw, drie kinderen en hun kat naar Ludlow om er hun leven weer op te pakken. Hun nieuwe huis ligt vlakbij twee begraafplaatsen: eentje voor huisdieren en een Indiaanse begraafplaats waar magische krachten zouden heersen. Wanneer hun kat overreden wordt en ze hem begraven op het kerkhof voor huisdieren, ontdekt hij wel erg vreemde praktijken.
Bestel Dodenwake hier >

Echo – Thomas Olde Heuvelt

Nick Grevers trekt samen met zijn beste vriend Augustin naar de Maudit, een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen. De twee beslissen om hun klimmateriaal in te pakken en hem samen te gaan beklimmen. Niet veel later ontwaakt Nick uit een coma en krijgt hij te horen dat Augustin dood is. Nick is volledig verminkt, maar heeft geen flauw idee van hoe hij de brandwonden in zijn gezicht heeft opgelopen..
Hier bestel je het boek Echo >

Toch liever een film kijken? Vind hier de 10 beste horrorfilms volgens IMDb >

Hex – Thomas Olde Heuvelt

In het dorpje Beek dwaalt een mysterieuze Wylerheks door de straten. Ze jaagt er met haar dichtgenaaide ogen en mond de bewoners de stuipen op het lijf, maar haar aanwezigheid wordt helemaal geheimgehouden. Tot een groep jongeren viraal wil gaan op het internet door het ‘figuur’ met de rest van de wereld te delen. Dat laat de heks alleen niet zomaar gebeuren…
Bestel het boek hier >

It – Stephen King

Een oude belofte brengt zeven volwassenen terug naar Derry in Maine. Daar streden ze als tieners tegen een kwaad dat het gemunt had op kinderen. Omdat ze 28 jaar geleden niet helemaal zeker waren of ze Pennywise wel echt weggejaagd hadden, beloofden ze elkaar om terug te komen als hij opnieuw van zich zou laten horen. Nu er in Derry opnieuw kinderen vermoord en ontvoerd worden, moeten ze hem nu voor altijd uit te schakelen.
Hier bestel je het boek It >

In de maneschijn – M.J. Arlidge

Er zweeft een dodelijk en mysterieus figuur door het bos. Eerst worden er paarden dood teruggevonden, daarna zijn het onschuldige mannen en vrouwen die, nadat ze verdwalen in het bos, op een gruwelijke manier worden gedood. Detective Helen Grace probeert uit te zoeken wat de moorden zouden kunnen betekenen, of de gebeurtenissen zouden kunnen wijzen op een samenzwering en waarom de dader maar niet geïdentificeerd kan worden.
Bestel het boek hier >

Syndroom, J. Sharpe

Na een zwaar ongeluk belandt Peters moeder in een coma en is zijn vader niet meer de man die hij ooit was. Peter voelt zich gedwongen om zijn studies stop te zetten en te gaan werken, zodat hij de zorg voor zijn zusje op zich kan nemen. Wanneer hij haar op een dag gaat oppikken bij school, merkt Peter dat ze achtervolgd worden door een vreemde gedaante. Wanneer zijn zusje verdwijnt, beseft hij dat er iets vreselijks mis is…
Hier bestel je Syndroom >

Ook leuk! Vind hier een aantal goede psychologische thriller boeken >

Vind hier nog meer griezelige Nederlandse horror boeken om te lezen >

Furie – Katie Lowe

Violet krijgt na de dood van haar vader en zus een studiebeurs voor Elm Hollow Academy, een deftige meisjesschool met een zwarte geschiedenis. Ze raakt er bevriend met drie andere meisjes en samen hebben ze een gemeenschappelijke interesse: hekserij en occultisme. Maar dan raakt een van de vier meisjes vermist. Negen maanden later wordt haar levenloze lichaam teruggevonden..
Hier bestel je het boek Furie >

horror boeken - horror boek - griezelige boeken - boeken met horror - boeken genre horror - horror lezen - horror verhalen lezen - horror boeken lezen

Het negende huis – Leigh Bardugo

Alex Stern heeft een bijzondere gave: ze kan geesten zien. Wanneer ze een beurs krijgt voor de universiteit van Yale blijkt al snel dat ze dat aan haar gave te danken heeft. Wanneer het lijk van een neergestoken meisje gevonden wordt, gaat Alex op onderzoek uit, maar hoe dichter ze bij de waarheid komt, hoe groter het gevaar wordt. De geesten worden namelijk steeds agressiever.
Bestel Het negende huis hier >

horror boeken - horror boek - griezelige boeken - boeken met horror - boeken genre horror - horror lezen - horror verhalen lezen - horror boeken lezen
En, durf jij wel of geen van deze 10 griezelige horror boeken te lezen?

CategoriesChill