1

16 x BEAUTY BRANDS VAN (NEDERLANDSE) FEMALE FOUNDERS

beauty merken - make-up merken - vrouwelijke ondernemers - powervrouwen - make-up merk van vrouwen

Hoewel vrouwen meer geld uitgeven aan beauty, zijn het veelal mannen die aan het hoofd staan van grote beauty businesses. Daarom worden wij extra blij van vrouwelijke ondernemers die succesvolle bedrijven in de beauty runnen. Van skincare tot make-up artists: dit zijn onze favoriete beauty merken, met vrouwen aan de top.

Nederlandse beauty merken van female founders >

Uncover Skincare – Dr. Jetske Ultee

Sinds 2004 is Jetske werkzaam als onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie. In 2009 lanceerde ze haar blog en in de jaren daarop volgde de lancering van haar eigen cosmeticalijn Uncover Skincare. Haar belangrijkste drijfveer is mensen helpen aan een mooiere huid. Met goede adviezen en no-nonsense producten. Huidverzorging met alleen maar milde en werkzame ingrediënten die écht je huid kunnen verbeteren.

Loïs Lee – Debbie van Weelden

Gedreven door haar passie om alleen nog maar voor puur en echt te gaan, ontwikkelde Debbie een natuurlijke huidverzorgingslijn. Loïs Lee Pure Skinfood doet alleen aan the-real-deal. Geen “verzorgende” hoop-in-een-potje, maar een eerlijke dosis hoogwaardige Skinfood, rijk aan de beste ingrediënten uit de natuur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Deze week elke dag 1 superpower van onze No Collagen Collagen Booster™⁠ in de spotlight!⁠ ⁠ Superpower 7: bescherming tegen o.a. UV straling, blauw licht, luchtvervuiling.⁠ ⁠ Van UV-stralen en luchtvervuiling is aangetoond dat ze vrije radicalen op en in de huid produceren. Vrije radicalen‘stelen elektronen van gezonde cellen en maken er ook vrije radicalen van. Antioxidanten neutraliseren deze vrije radicalen zodat ze geen schade kunnen aanrichten aan gezonde cellen. De vrije radicalen-theorie van veroudering is leidend bij vroegtijdige huidveroudering en wordt meestal veroorzaakt door de (buiten)omgeving. Astaxanthine helpt de huid van binnenuit beschermen tegen o.a. UV-straling.⁠ ⁠ Aanvullen met hoogwaardige supplementen is geen overbodige luxe. De zogenaamde nutricosmetics, supplementen die de huid van binnenuit voeden zijn niet nieuw.⁠ ⁠ Alle info via link in bio!⁠

Een bericht gedeeld door Loïs Lee Pure Skinfood (@lois_lee_pureskinfood) op

Loveli – Linda Bot

Bij Loveli geloven ze dat een champagne-meets-nature life bestaat. Daarom was oprichtster Linda Bot gedreven om uit te zoeken hoe onze favoriete producten eigenlijk gemaakt zijn en daar natuurlijke varianten voor te vinden. Dingen die heerlijk ruiken, er prachtig uitzien én gewoon heel goed werken. Dat kan volgens haar misschien nog wel beter als het natuurlijk gemaakt wordt.

Sara Rosalie 

Female founder Sara Rosalie is opgegroeid op een schapenboerderij op Texel en woont nu in Amsterdam. In haar zoektocht naar de perfecte skincare kwam ze haar roots weer tegen. Ze wil dat de producten van Sara Rosalie  het gevoel van Texel meegeven: ze moeten je omarmen, natuurlijk zijn, rust geven voor je huid en een gevoel van vrijheid geven.

Ellis Faas (Cosmetics)

Ellis Faas is een Nederlandse make-up artist en in 2009 lanceerde ze haar eigen ELLIS FAAS Cosmetics. Het is volledig is geïnspireerd op de kleuren die van nature in het menselijk lichaam voorkomen, en alle Ellis Faas make-up is op basis van een crème textuur. Naast alle verzorgende ingrediënten die zijn gebruikt, zitten er geen chemische stoffen in haar producten.

Squalan – Leslie van der Meijden & Monique Hugen

Beauty brand Squalan is ontstaan vanuit de natuur en gevonden door twee ervaringsdeskundigen, die zelf in hun leven alles geprobeerd hebben op het gebied van huidverzorging. Dit merk is het resultaat van een lange zoektocht naar de ideale huidverzorging, de producten werken verzachtend, kalmerend en herstellend. Squalan kiest voor eerlijke en natuurlijke ingrediënten, die allen de functie van de huid versterken en ondersteunen.

Vind hier 7 super inspirerende boeken voor powervrouwen > 

Wereldwijde female beauty founders > 

Huda Beauty – Hudda Kattan

Het effect dat make-up artist en beautyblogger Huda Kattan had op de Arabische beautywereld was onwijs groot. Daarom begon ze in 2013 een gelijknamige beautylijn Huda Beauty die eigenlijk bijna standaard is uitverkocht.

Kora Organics – Miranda Kerr

Vorig jaar was Kora Organics van topmodel Miranda Kerr na een lange tijd ook in Nederland verkrijgbaar. Alle producten zijn biologisch en de meeste bevatten ook rozenkwarts. Dit is de steen van het hart en de liefde. De steen opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven.

Charlotte Tilbury

Visagiste Charlotte Tilbury kwam op haar dertiende in aanraking met make-up en sindsdien is ze nooit meer gestopt. Nadat ze met allemaal grote merken en sterren had gewerkt, vond ze het in 2012 tijd voor haar eigen merk. Charlotte Tilbury heeft fijne lipsticks, mooie highlighters en super goede mascara’s.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

????MAGICAL BEAUTY SAVINGS!???? Darlings, enjoy 20% off my makeup & skincare kits for a happy, glowing, flawless-looking complexion TODAY! My BRONZED, BLUSHING BEAUTY KIT is the ULTIMATE magical makeup duo to lift, bronze, sculpt and highlight! ???? Filmstar Bronze & Glow: My must-have, multi-tasking contour and highlight palette is ESSENTIAL for a sun-kissed, glowing complexion! ???? Cheek To Chic: My colour-rich, dual-toned blushers bring life and luminosity to cheeks! Just ‘swish and pop’ for an instant kiss of colour and happiness! SHOP NOW via the #linkinbio! *Selected items only. Ends 30th March 9am GMT. Discount based on the total value of the products in each bundle if sold separately. #CharlotteTilbury #MakeupMagic #Skincare #Glow #Complexion #Foundation #Bronze #Blush #Makeup

Een bericht gedeeld door Charlotte Tilbury, MBE (@ctilburymakeup) op

Glossier – Emily Weiss

Emily Weiss begon als fashion assistant bij verschillende tijdschriften en runde een blog. Met alle informatie uit haar blogcommunity startte ze in 2014 haar merk Glossier. Inmiddels heeft het merk een waarde van zo’n $1,2 miljard! Helaas voor ons wordt het nog niet in Nederland verkocht..

Ilia Beauty – Sasga Plavsic

In 2011 richtte de Canadese Sasha Plavsic Ilia Beauty op: een duurzaam merk met prachtige make-up. Veel bedrijven deden zich ‘groener’ voor dan ze waren en daarom besloot ze iets voor zichzelf te beginnen. Het merkt maakt make-up met biologische ingrediënten en gebruikt ook duurzame verpakkingen.

Ook leuk! Vind hier de 100 beste films gemaakt door vrouwen >

Ouai – Jen Atkin

Jen Atkin, haarstylist van sterren als de Kardashians, Jenners en Hadids, begon in 2016 haar merk Ouai. Naast alle kappersmerken wilde ze een nieuw en tof merk op de markt zetten waar de community bepaalt wat de volgende producten worden in plaats van het management.

Honest Beauty – Jessica Alba

Toen actrice Jessica Alba in 2008 haar eerste kind kreeg, zocht ze naar producten die veilig waren om voor kids te gebruiken. Dat viel zo erg tegen dat ze 3 jaar later met haar eigen merk Honest Beauty op de markt kwam. Naast beauty producten heeft ze dus ook baby- en lifestyle-producten zoals wasmiddel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

We can’t pick! What’s a skincare MUST in your bag? ???? #CleanBeautyThatWorks #ThatsHonest #crueltyfree ???? @breakfastatellies

Een bericht gedeeld door Honest Beauty (@honest_beauty) op

Anastasia Beverly Hills – Anastasia Soare

Schoonheidsspecialiste Anastasia Soare bedacht een techniek waarmee je wenkbrauwen kon stylen op basis van iemands gezichtsvorm. In 1997 begon ze Anastasia Beverly Hills wat nog steeds favoriet van velen is op gebied van wenkbrauwen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

We are brows #anastasiabrows

Een bericht gedeeld door Anastasia Beverly Hills (@anastasiabeverlyhills) op

Tata Harper

Tata Harper wordt ook wel de ‘Queen of Green’ genoemd en staat al sinds 2010 bovenaan de top van natuurlijke producten. Op haar eigen boerderij verbouwt ze ingrediënten die in haar luxe producten terecht komen. Sinds ongeveer een jaar is Tata Harper verkrijgbaar bij de Bijenkorf in Nederland.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

On @ouimichelle’s top shelf:⁣ ⁣ Clarifying Cleanser ???? This fresh, cooling cleanser fights blemishes and leaves you with a comfortably matte finish — without drying out your skin. ⁣ ⁣ Clarifying Mask ???? This is your ultimate weapon against skin imperfection. Our most concentrated alpha and beta hydroxy acid treatment, this mask helps even texture and tone for clear, balanced, soothed skin.⁣ (It’s like a peel — without the downtime!) ⁣ Boosted Contouring Eye Balm ✨ This Supernatural eye balm targets sagging skin and undereye bags to restore a youthfully firm, lifted look. (It also makes a perfect in-flight or overnight treatment!)⁣ ⁣ Boosted Contouring Serum ✨ Our supernatural, hyper-potent serum combats loss of firmness to help tighten and lift skin.⁣ ???? ⁣ Discover your new holy grail products now via our link in bio ???? #greenyourbeautyroutine

Een bericht gedeeld door Tata Harper Skincare (@tataharperskincare) op

RMS Beauty – Rose Marie Swift

Visagiste Rose Marie Swift werkte al jaren in de industrie, maar wilde niet langer giftige ingrediënten in de producten die ze gebruikte. Dit bleek er nog niet te zijn, dus begon ze ook haar eigen merk. Veel producten van RMS Beauty zijn daarom op basis van kokosolie.

Welke van deze beauty merken van female founders is jouw favoriet?

Geïnspireerd op een artikel van Beautify
CategoriesGive