N

NOOIT MEER TWIJFELEN: DIT IS HET VERSCHIL TUSSEN AM EN PM

verschil am pm - tijdsaanduiding

Blijf jij op de een of andere manier ook altijd het verschil tussen AM en PM vergeten? Terwijl het voor de één een makkie is dit te onthouden, raakt de ander nog altijd in de war raakt van deze twee tijdaanduidingen. Speciaal voor jullie hebben we een goed ezelsbruggetje, waardoor je altijd weet met welke tijd je te maken hebt. AM versus PM, no more doubt.

AM

AM, Ante Meridiem (voor de middag) is de tijdaanduiding voor 12 ’s nachts tot 12 uur ’s middags. Ezelsbruggetje: maak van AM de afkorting ‘After Midnight’. Een makkelijke manier om te onthouden dat AM dus na 12 uur ’s nachts start.


Ook handig: deze weetjes over tijdzones moet elke reiziger  weten > 

PM

PM, Post Meridiem (na de middag) is de tijdaanduiding voor 12 uur ’s middags tot 12 uur ’s nachts. Ezelsbruggetje: maak van PM de afkorting ‘Passeert Middag’. Een makkelijke manier om te onderhouden dat PM dus ná de middag (12 uur) begint.

Vind hier alle reisartikelen die je nodig hebt >

Dit wist je nog niet over de tijd

Wat je waarschijnlijk nog niet wist is dat er maar één klok is die goed loopt. De strontium klok is de enige échte klok met de enige échte tijd. In ieder geval de komende 15 miljard jaar, dus dat is nog wel een tijdje.

Hij heet zo omdat er een paar duizend strontium-atomen bij elkaar worden gehouden en omringd worden door lasers. De trillingen van de atomen worden gemeten door de lasers, die zo de exacte tijd bepalen (430 biljoen trillingen = 1 seconde).

Je horloge gelijk zetten met deze klok heeft dus eigenlijk weinig zin. Na een tijdje loopt hij vanzelf weer voor. Ja, je leest het goed: vóór. Dit heeft te maken met een steeds langzamer draaiende aarde, waar de strontium klok dus wel rekening mee houdt en ons horloge niet.

Vanaf nu dus nooit meer onduidelijkheid als de vliegtijden op jouw ticket in AM of PM staan!

CategoriesReistips