K

KOFFIEDRINKERS LEVEN LANGER EN DIT IS WAAROM!

Koffie drinken verlengt je leven. Dit is bewezen uit onderzoek. Drink jij koffie? Dan leef je waarschijnlijk langer

Af en toe een bakkie, of kun je geen dag overleven zonder een flinke dosis cafeïne? Dan hebben we goed nieuws voor je, want verschillende onderzoeken hebben het bewezen: koffie drinken kan je leven verlengen. 

Hoe zit dat dan?

Twee onderzoeken, een in de VS en de andere in de UK, hebben bewezen dat het drinken van 3 kopjes koffie per dag je leven kan verlengen. Volgens de onderzoekers komt het door de antioxidanten die in de koffieplant zitten en niet door de cafeïne zelf. De onderzoeken hebben dezelfde resultaten opgeleverd bij mensen die cafeïnevrije koffie dronken.

De onderzoeken hebben een verband geconstateerd tussen het drinken van koffie en een verminderd risico op leverziekte, bloedsomloopproblemen, hartziekten, beroertes en ziektes die te maken hebben met het spijsverteringskanaal.Minder kans om te overlijden

Om tot deze resultaten te komen hebben de Britse onderzoekers in totaal 520.000 35-plussers in tien verschillende landen ongeveer 16 jaar gevolgd. Het Amerikaanse onderzoek heeft 186.000 mensen 16 jaar lang gevolgd.

Beide onderzoeken zijn tot de volgende conclusie gekomen: mensen die 3 kopjes koffie per dag dronken hadden 18% minder kans om te overlijden in die periode dan mensen die géén koffie dronken.

Vind hier 7 x toffe gadgets voor echte koffieliefhebbers >

Niet geheel onbelangrijk

Ondanks de overduidelijke conclusies van deze twee onderzoeken kan het niet met zekerheid worden gezegd dat dit resultaat alleen door het drinken van koffie komt.

Het zou kunnen dat de mensen die 3 kopjes koffie per dag dronken ook andere gewoontes hadden die een verlengd leven kunnen verklaren. Misschien gebruikten ze juist hun extra energie om fanatiek te sporten. Of hadden ze minder eetlust en aten ze dus minder ongezonde snacks. Er werd hier dus alleen gekeken naar hun gezondheid en de hoeveelheid koffie die ze dronken.

De lekkerste lactosevrije melk alternatieven voor in je koffie vind je hier >

Drink jij na het lezen van dit artikel nog een extra bakkie?

Bron: metro-uk