D

DE VERZORGINGSTYPES: WAT BETEKENEN ZE NOU EIGENLIJK?

uitleg verzorgingstypes - logies - logies en ontbijt - all inclusieve - half pension - vol pension

Als je een lange vakantie, nachtje of weekendje weg boekt zijn er verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Zo vragen ze of je een halfpension, volpension, all-inclusive, logies en ontbijt of alleen logies wilt. Allemaal leuk en aardig, maar wat betekenen al die termen nou precies? Hieronder vind je alles wat je moet weten over de verschillende verzorgingstypes.

Vind hier de uitleg over alle verzorgingstypes voor jouw tripje > 

Het verschil tussen logies, halfpension, volpension en all-inclusive

Logies (LG): Bij je vakantie of overnachting zijn geen maaltijden of drankjes inbegrepen en dus echt alleen het overnachten. Ga hiervoor als je het hotel alleen wilt gebruiken om te slapen en liever buiten de deuren van de accommodatie eet.

Logies en ontbijt (LO): 
Hierbij is ontbijt inbegrepen en het eerst ontbijt krijg je op de dag na aankomst en het laatste op de dag dat je weer vertrekt. Kies hiervoor als je wilt ontbijten maar daarna bijvoorbeeld nog snel terug kan naar jouw hotelkamer of appartement.

HalfPension (HP):
 Bij een half pension zijn je ontbijt én diner inbegrepen, wanneer je aankomt krijg je al het eerste diner en het eerste ontbijt is dus de dag nadat je aankomt. Ga voor dit verzorgingstype als je graag in de ochtend en s’avonds bij het hotel blijft en na het eten meteen wilt uitbuiken of gewoon relaxen in je kamer.

Op reis met een doel? 13 x inspiratie voor Purpose Travel >VolPension (VP): Dan krijg je: ontbijt, lunch én diner. Je begint je vakantie dan met lunch of diner op jouw aankomstdag. Let hier wel op dat de drankjes hier niet zijn inbegrepen. Kies hiervoor als je geen zin hebt om naar restaurantjes te zoeken of recensies te lezen.

All inclusive (AI):
hierbij zijn ontbijt, lunch, diner en lokale drankjes zijn inbegrepen. Het verschilt een beetje qua hotel & reisorganisatie of hierbij alcohol wel of niet is inbegrepen. Vraag dit dus altijd even na voordat jij los gaat op die cocktails en daarna ineens toch de rekening moet betalen. Ga voor all inclusieve als je wilt dat alles voor je geregeld is en je niet ver hoeft te lopen voor een lekkere maaltijd of drankje.

Meer reistips of inspiratie voor jouw volgende tripje vind je hier > 

Welke van deze verzorgingstypes past het beste bij jou?

CategoriesReistips