O

OP REIS MET EEN DOEL: 13 x INSPIRATIE VOOR PURPOSE TRAVEL

reizen met een doel -wandeling door de woestijn - purpose travel - doelreizen - taalreizen - vrijwilligerswerk in het buitenland - schilderen in franrijk - avontuurlijke reis

Wil jij dit jaar een (verre) reis maken, maar dan wel met een bepaald doel? Dan ben je niet de enige. Purpose travelling wordt steeds populairder en dat is niet zo gek ook. Je kennis bijspijkeren, een steentje bijdragen of helemaal tot rust komen voor een frisse start – het is een goed idee. Op zoek naar een reis met een doel? Hier vind je je inspiratie.

Wil jij reizen met een doel? Doe hier je inspiratie op voor purpose travels >

Een taalreis in Barcelona >

Een nieuwe taal leren terwijl het voelt alsof je op lange vakantie bent? Niet alleen in Barcelona is dat mogelijk. Je kunt wereldwijd een taalreis volgen om talen zoals Frans, Italiaans, Mandarijn, Japans, Koreaans of zelfs Russisch te leren.

Schilderen in Frankrijk >

Workshops schilderen volgen en tekenen in een mooie buitenlandse omgeving, of jouw hobby en vakantie combineren? Het kan, tijdens de schilderscursussen in Frankrijk. Hier leer je nieuwe schilder technieken of als je het al kan al jouw creativiteit de vrije loop laten in een ontspannende omgeving.Bezinningstochten, natuurretraites en inspiratiereizen >

In de drukte van ons bestaan hebben we ook behoefte aan bezinning en inspiratie. Vroeger deden we dit met een pelgrimstocht. Nu is er de mogelijkheid om op stilteweekend te gaan, woestijn- of bergtochten te volgen of bijvoorbeeld een kloostertocht in Nepal te proberen. Plekken waar je vanzelf zo open wordt, dat je werkelijke vragen over je leven en werk naar boven kunnen komen.

16 tips voor de perfecte reisvoorbereiding >

Een verdiepingsweek op Gran Canaria >


Reizen met een doel om helemaal tot jezelf te keren? Ultieme rust en ontspanning vinden door meditatie, yoga, massages, schrijfsessies en meer? Met deze purpose travel kan het, en dat op Gran Canaria.

Yoga reizen op zeilschepen >

Ben je toe aan een verse dosis vitamine D en moet je nodig geestelijk ontspannen? Yoga zon, zee en zeilen. In Griekenland of Turkije, met of zonder yoga – of zeilervaring. Ontspannen en genieten op een bijzondere locaties op het water en aan land. Iets voor jou?

Wandelen in Portugal >

Je houdt van wandelen, bent gek op de natuur en wil even een stapje terug nemen van je drukke bestaan. Even tijd voor jezelf vrij maken. Tijd om te wandeling in een totaal nieuwe omgeving. Met als eindbestemming: meer inzicht.

reizen met een doel -wandeling door de woestijn - purpose travel - doelreizen - taalreizen - vrijwilligerswerk in het buitenland - schilderen in franrijk - avontuurlijke reis - portugal tipsReizen met een doel – purpose travel – Portugal tips – met doel op reis

Een kloosterweekend >

Een weekend in volledige stilte en het ritme van de broeders en zusters aanhouden. Zou jij het kunnen?

Vrijwilligerswerk in het buitenland >

Reizen en een steentje bijdragen aan een betere wereld? Dan is deze van van porpose travelling iets voor jou. Je kunt samenwerken met de lokale bevolking, ontmoetingen hebben die in het teken staan van culturele uitwisselingen. Maar ook jezelf leren uitdrukken in een andere taal en jezelf continu uitdagen. Klinkt dat niet goed?

16 tips voor de perfecte reisvoorbereiding >

Een culinaire reis maken >

Wil jij als foodie meer weten over de culinaire specialiteiten van een specifiek land? Duiken in de keuken en de lokale lekkernijen zelf proberen te maken? Boek dan een ticket naar dat land, wandel mee op food tours, volg kookworkshops en stel jezelf open voor de eetcultuur van het land.

Fotografiecursus in het buitenland >

Heb je een passie voor fotografie en wil je alle kneepjes van het vak onder de knie krijgen? Hoe leuk is het dan om een fotocursus in het buiteland te volgen? Boek een fotoreis naar een drukke stad of als je meer van natuurfoto’s huis naar de wildernis.

Wandel- en yogavakantie in Andalusië >

Tijdens deze veelzijdige trip maak je wandelreis waarbij je het prachtige Axarquía gebied in Andalusië gaat ontdekken. Je loopt langs en door rivieren en ziet de duizend jaar oude olijfbomen en bijzondere flora en fauna. Naast het wandelen vinden er een aantal yoga- en meditatiesessies plaats, is er een kookworkshop en maak je een kajak- of fietstocht bij het meer.

Een wijnreis maken >

Dol op wijn én op reizen? En wil je meer verschillende wijnen proeven en de achtergrond ervan leren kennen? Gan dan op wijnreis en spijker je wijnkennis bij. Op welke bestemmingen je als wijnliefhebber goed zit vind je hier >

Slapen in een Tiny House >

Voor veel mensen is de belangrijkste reden om in een tiny house te gaan wonenomdat het beter is voor heet milieu dan wonen in een groot huis. En ja, dat is echt zo logisch als het klinkt. Je huis is kleiner, dus je verbruikt automatisch minder water en elektriciteit. Zo ben je heerlijk weg, maar ben je wel milieubewust bezig. Meer redenen voor het slapen in een Tiny House vind je hier >

En, met welk doel ga jij dit jaar op reis?

CategoriesReistips