D

DE BESTE VEGAN KAZEN IN NEDERLANDSE SUPERMARKTEN

kaas - kazen - vegan - vega - eten - tips

Het stoppen met zuivel eten betekent niet dat je er niet van kunt houden. Ook vegans houden van kaas. Vegan kaas is cholesterolvrij en bevat over het algemeen minder vet dan kaas gemaakt van de melk van koeien, schapen of geiten. In deze Nederlandse supermarkten vind je heerlijke vegan kazen.

Of je nu zoekt naar roomkaas, plakjes voor op brood of iets dat op je pizza smelt – alles heeft een vegan versie >

Fermentino Cicioni – Ekoplaza

Cicioni is de smaakvolle, plantaardige Italiaanse “Fermentino”. Het is gemaakt van maar vijf ingrediënten: rauwe cashewnoten, – amandelen, water, plantaardige melkzuurbacteriën en zout. Daarna rijpt Cicioni 5 dagen voor de juiste textuur. Dit zorgt voor het zure smaakprofiel, de licht-notige kleur en stevige structuur.

vegan kaas - vegan kazen - supermarkten
Cicioni – Ekoplaza

BioToday vegan kaasfondue – Albert Heijn

De vegan kaasfondue van BioToday bereid je makkelijk in een pannetje door deze al roerend aan de kook te brengen. Heerlijk met geblancheerde groenten, tomaatjes, komkommer en natuurlijk vers (stok)brood! Zo doen ook de vegans binnen de groep mee.

vegan kaas - kaas fondue - vegan fondue
BioToday – Albert Heijn

Lekker vegan wijn voor bij de fondue >

Vegan Camembert – Veggie4U

Deze online vega supermarkt heeft ook allerlei soorten, waaronder de vegan kaas: een versie van Camembert. Happy-Cheeze krijgt de unieke smaak door vergisting van cashewnoten en de verdere verwerking (“Affinage“), die enkele maanden kan duren.

Happy-Cheeze – Veggie4U

Violife – Albert Heijn

Violife is een van de populairste vegan kaasmerken die te koop zijn in Nederland. Ze hebben een stevige, rubberachtige textuur die doet denken aan Amerikaanse kaasplakjes voor op burgers en tosti’s. Ze hebben een heerlijke, milde smaak – lekker op brood, maar ook gewoon los. Check ook zeker hun mozzarella rasp!

vegan kaas - supermarkt
Violife Original Slices – Albert Heijn

Zo maak je de perfecte kaasplank >

Wilmersburger Kaas – Jumbo

Voor alle tosti-lovers die willen minderen met kaas is er goed nieuws. Wilmersburger doet het vooral perfect op tosti’s door zijn hoge smeltgehalte. Naast plakjes hebben ze ook gewoon geraspte kaas voor pasta’s en dergelijke.

vegan kaas - supermarkt - jumbo
Wilmersburger – Jumbo

Edelgist

Over je plantaardige pasta wil je natuurlijk parmezaanse kaas. Hiervoor kan je edelgist gebruiken, wat lekkerder smaakt dan het klinkt. Deze gist heeft een hartige smaak en kan prima over je pasta heen. Edelgist is ideaal in sauzen en smaakt niet alleen geweldig maar kan ook verrijkt zijn met heel veel essentiële vitamines zoals B12.

vegan - veganistisch - kaas - supermarkt
Edelgist – Parmesaanse kaas

Wat zijn jullie vegan kaas tips voor ons?