Gezond, makkelijk, lekker én vega koken: dat is nogal een uitdaging. Het zou dan ook lullig zijn om deze vega recepten van Arie en Romy, speciaal ontwikkeld voor Crisp, voor onszelf te houden. Van courgettepannenkoekjes tot Dhal met kokosmelk – vegetarische recepten voor jong en oud waar ook hun kleintjes van smullen: je vindt ze hier.
Casarecce met gele tomatensaus en burrata
Een familierecept dat ook zonder de nostalgie voor het hele gezin werkt. Toen ze klein was zette haar moeder ‘m op tafel, nu is het Romy die deze makkelijke pasta klaarmaakt thuis. Met een twist: de kleurrijke snoeptomaatjes maken ‘m een regelrechte hit voor kids. Hier vind je dit vega recept >
Dhal met kokosmelk, garam masala en raita
In huize Boomsma wordt gelet op de gluten, en bij een glutenvrij dieet sluit deze kruidige dhal perfect aan. Tijdens het koken mag er gesnoept worden: de overgebleven helft van de komkommer kan lekker uit het vuistje. Hier vind je dit recept >
Courgettepannenkoeken met geitenkaas, biet en appel
Een hit bij familie, vrienden en de kinderen van Arie en Romy en ideaal om restjes mee op te maken. Met een boerderij waar de kippen rondscharrelen en de groentes uit de tuin geplukt worden heerlijk, met de verse producten van Crisp zeker zo goed. Hier vind je dit vegetarische recept >
Zoete-aardappelsoep met kokos en currypasta
Met zoete-aardappelsoep zit je altijd goed. Deze vegan versie met kokos en currypasta is heerlijk vullend en voedzaam, de soep wordt standaard in extra grote pan klaargemaakt zodat we ‘m de volgende dag ook nog als lunch kunnen eten. Hier vind je dit recept >
Druivensalade met babyspinazie, geitenkaas en bulgur
Deze salade komt uit het standaard repertoire van Romy. Met bulgur een volwaardige hoofdmaaltijd, maar zonder ook in te schakelen als bijrol naast ongeveer alles. In de herfst met druiven, in de zomer met aardbei. Net zo lekker! Dit lekkere recept vind je hier >
Libanees platbrood met geroosterde bloemkool en tahini
Heerlijk met zijn overdaad aan smaken. In dit recept met tahini, za’atar, granaatappel en koriander als toonzetters. Zo bereid je het >