D

DIT ZIJN DE 10 POPULAIRSTE VEGA KOOKBOEKEN

gezonde maaltijden - makkelijke maaltijden

Geen of minder vlees eten wordt steeds populairder en dat is niet zomaar want het is, naast diervriendelijker, ook beter voor het milieu. Ben je van plan om meer vegetarisch te koken of wil je als gewoon wat inspiratie opdoen? Hieronder vind je de populairste vega kookboeken, vol gezonde en heerlijke recepten.

Dit zijn de populairste vega kookboeken van dit moment: 

1. VEG

De wereldberoemde Jamie Oliver is terug met een kookboek! Dit boek staat vol eenvoudige, gezonde, toegankelijke en betaalbare groenterecepten. Jamie wil je er met VEG van overtuigen dat groenten lekker en vullend zijn, en dat je zo het vlees echt niet mist.
 Of je nou één dag in de week of helemaal vegetarisch kookt, of gewoon nieuwe culinaire inspiratie wilt opdoen: met dit boek kan het eigenlijk niet misgaan.

Hier koop je VEG >

vegetarische kookboeken - vega kookboeken - veg - jamie oliver - vega recepten

Plenty

Plenty is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Engelse chef en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek maar liefst 120 originele gerechten om meer met groente te koken.

De recepten bewijzen dat je voor een lekker gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, noten en paddestoelen. Leuk om te weten: veel van de recepten uit het boek maakte hij voor zijn populaire column ‘De nieuwe vegetariër’ in de weekendbijlage van de Guardian.
Hier koop je Plenty >

kookboeken - vega kookboeken - vegetarische kookboeken

Liever digitaal? Hier vind je 19 creatieve vegan recepten >

Week Light

Dit nieuwe boek van Donna Hay zorgt ervoor dat je tijdens jouw drukke werkweek goed eet. Je vind hierin snelle en makkelijke doordeweekse maaltijden, met groente in de hoofdrol. Ze laat je zien dat eten gaat over voeden, bijtanken en energie opdoen, op een manier die vol heerlijke smaken zit. In meer dan 150 makkelijke recepten laat Donna je zien hoe snel en makkelijk ook heel lekker en smaakvol kan zijn.
Hier koop je Week Light > 

vegetarisch eten - vegetarisch koken

Plenty More

Met dit boek vind je 120 nieuwe, inspirerende vegetarische gerechten van Yotam Ottolenghi. Deze opvolger van de bestseller Plenty is opnieuw een feest van intense smaken, verrassende kruiden en verse ingrediënten. De gerechten zijn ingedeeld op bereidingsmethode en het staat vol met kleurrijke foto’s en bijzondere combinaties. Een must have voor in elke (vegetarische) keuken!
Hier koop je Plenty More >

plenty more kookboek - vega eten - vega koken

The Green Kitchen at Home

In dit boek delen twee bestsellerauteurs meer dan 100 vegetarische recepten die zij dagelijks voor hun gezin koken. Van snelle doordeweekse ontbijtjes en maaltijden tot uitgebreidere diners voor in het weekend, al deze recepten zijn eenvoudig te maken, gezond en natuurlijk heel erg lekker. Met mooie foto’s en styling en persoonlijke verhalen is dit een echte aanrader voor inspirerende vegetarische recepten.
Hier koop je The Green Kitchen at Home > 

recepten - kookboeken - gezonde recepten - makkelijke recepten

Culinaire leeslijst: vind hier de leukste kookboeken om cadeau te doen >

Greenfeast

In dit boek deelt Nigel Slater een levendige en vrolijke verzameling van de gerechtjes die hij aan het einde van de dag zelf op tafel zet. Met dit vega kookboek kun je flink vooruit, want er staan maar liefst 110 makkelijke, mooie seizoensgebonden recepten waarin groenten de hoofdrol spelen. De recepten uit dit boek kunnen binnen een halfuurtje op tafel staan, en geven jou zo snelle inspiratie voor doordeweekse maaltijden.
Hier bestel je Greenfeast >

makkelijke gerechten - makkelijke recepten - gezonde gerechten

Vegabijbel

Tja, de naam zegt het eigenlijk al hé? Met meer dan 150 vega recepten laat Isabel Boerdam (bekend als de Hippe Vegetariër) alle mogelijkheden van de vegetarische keuken zien. En dat zijn er nogal wat.

Aan de hand van duidelijke instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van heerlijke vegetarische gerechten. Dit kookboek is voor zowel de beginnende als de ervaren (vega) kok een leerzame manier om hun weg te vinden in de vega wereld.
Hier bestel je Vegabijbel >

kookbijbel - vegabijbel kookboek

Lekker vegetarisch voor iedereen

In dit vegetarische kookboek vind je een allerlei heerlijke recepten die makkelijk te maken zijn. Handig aan dit boek is dat de recepten zijn ingedeeld volgens hun bereidingstijd, van snelle gerechten (na een drukke werkdag) tot uitgebreidere gerechten (voor het weekend_. Daarnaast zijn de meeste recepten geschikt voor veganisten of kunnen ze heel makkelijk worden aangepast.
Hier koop je het kookboek >

Easy Vegan Feelgood

Je goed voelen met de veganistische lifestyle, dat is waar dit boek om draait. Geniet van een flinke dosis dolce far niente met je vriendinnen. En vooral, voel je verbonden: met elkaar én met de aarde. Dit kookboek is het vervolg op het succesvolle Easy Vegan en Easy Vegan 2 en een aanrader voor wie (meer) vegan zou willen eten.
Hier koop je Easy Vegan Feelgood >

vegan kookboek - veganistisch kookboek - vegan eten - vegan koken - veganistisch eten - veganistisch koken

Vind hier welke bizarre voordelen van een vegan lifestyle moet je weten >

Little Green Kitchen

In dit kookboek vind je recepten die je voor en samen mét je kids kunt maken. De recepten zijn voor onder andere doordeweekse maaltijden, feestgerechtjes, snacks en zoetigheden.

Bij elk recept staat een tip om het gerecht aantrekkelijker te maken voor volwassenen en hoe kinderen kunnen helpen bij het maken van het gerecht. De gerechten als tofu-cashew-masala en quesadilla’s met portobello en avocado doen zeker niet alleen jou watertanden.
Hier koop je Little Green Kitchen > 

Meer leren over koken?

Pssst: lijkt het jou leuk om beter te worden in de keuken, door middel van een online kookcursus? Via de Kookuniversiteit krijg je toegang tot meer dan 80 video’s van professionele koks en krijg je handige oefeningen die je meteen in de praktijk kunt toepassen. Hier vind je alle informatie over deze online kookcursus >

Deze kookboeken vind jij misschien ook interessant..

En, met welke van deze vegetarische kookboeken ga jij thuis aan de slag?