8

8 x ITALIAANSE HOTSPOTS IN DE PIJP

italiaanse hotspots de pijp - italiaanse hotspots amsterdam - italiaanse restaurants de pijp - italiaans eten de pijp - italiaans eten in amsterdam - restaurants de pijp

Italiaans eten is zeker een van onze favorieten! Gelukkig hoeven we niet helemaal naar Italië af te reizen om hiervan te genieten! Wil je binnenkort uit eten (of een lekkere gelato halen) in Amsterdam en heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je 8 Italiaanse hotspots in de Pijp.

Van Italiaanse restaurants tot ijssalons. Vind hier de Italiaanse hotspots in de Pijp (in Amsterdam) >

Massimo Gelato

Of het nou hartje zomer is, of dat we met muts en sjaal naar buiten moeten, wij worden altijd gelukkig van een bolletje echte Italiaanse gelato. Inmiddels heeft Massimo Gelato locaties in De Pijp, Oost, West en sinds kort in Zuid. Good to know: je kunt hier ook verschillende desserts en andere zoetigheden vinden!
Massimo Gelato >

Renato’s Osteria

Renato’s Osteria staat voor eenvoud en kwaliteit. Al sinds 2013 eren zij de Italiaanse cultuur en keuken. Vind hier heerlijke wijnen, antipasta, huisgemaakte pasta’s en desserts. Naast de reguliere kaart staat er hier wekelijks een special op het menu. Ze proberen hier eigenlijk gewoon elke dag om Italië naar Amsterdam te brengen, en dat doen ze verdomd goed!
Renato’s Osteria >

Spaghetteria

De Spaghetteria kennen de meeste natuurlijk al – maar toch! Een heerlijke pasta kan er áltijd in. ‘De Spag’ is zo ideaal, omdat je er betaalbaar kunt eten in een gezellig setting. En omdat ze steeds wisselende pasta’s op de kaart hebben staan word je hier iedere keer verrast!
Spaghetteria >

Ook lekker! Vind hier nog meer Italiaanse restaurants in Amsterdam >

Mastino Vegan Pizza

Dit was de eerste vegan pizzeria van Amsterdam en zeker een bezoekje waard! De pizzeria maakt hun eigen plantaardig deeg en werkt met heerlijke verse groenten, sauzen en vegan kaas. Mastino is de enige die pizza’s belegt met kaas gemaakt van linzen. Onze favorieten? Aleria, Beet & Zola and Don’t call me Pepperoni.
Mastino Vegan Pizza >

No Rules

Deze all-day aanwinst in de Amsterdamse pijp staat mede bekend op hun heerlijke pizza’s. Heb je toch gezondere trek? Ook dan zit je hier goed (Burrata salade!). No Rules is 7 dagen per week geopend en vind je op het altijd gezellige Marie Heinekenplein.
No Rules > 

Impero Romano

Impero Romano staat bekend om de fantastische sfeer, de beste Italiaanse gerechten en heerlijke scroppino. Het restaurant staat voor traditioneel Italiaans eten en heel veel gezelligheid. Ga hier zeker voor de truffel pasta: deze pasta wordt aan tafel klaargemaakt (in een mega parmezaanse kaas) en je mag kiezen wat voor soort truffel je erop wilt. Yummy!
Impero Romano >

Fiko

In de Gerard Doustraat bevindt zich, nogal onopvallend, het fancy maar toch toegankelijke Fiko. Bij binnenkomst krijg je gelijk een kijkje in de keuken waar Italiaanse chefs met pizzadeeg gooien en jouw pizza vervolgens bakken in een enorme klassieke pizzaoven. Buiten huisgemaakte pizza’s hebben ze ook voorgerechten, pasta’s en salades.
Fiko >

De Pizzakamer

De Pizzakamer is een goede spot voor een snelle hap, maar ook een fijne plek als je graag lang wilt tafelen/borrelen. Bestel eerst een van de antipasti op de kaart en ga daarna voor een klassieke huisgemaakte pizza. Geen poespas, gewoon de klassiekers!
De Pizzakamer >

En, welke van deze Italiaanse hotspots in de Pijp breng jij binnenkort een bezoekje?